Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Moolen, van der« Terug naar discussie overzicht

Koersontwikkeling

127 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2009 11:53
    EEN DERDE HANDELAREN STAPT OP
    Leegloop bij Van der Moolen
    1 augustus 2009,
    Bij effectenhuis Van der Moolen nemen acht van de 24 derivatenhandelaren ontslag. Onvrede over de bonussen is de belangrijkste oorzaak van dit vertrek.

    Begin juni zijn bij de Engelse vestiging van het bedrijf al tien van de vijftien traders opgestapt. Volgens bronnen dicht bij de onderneming zouden ook drie van de twaalf aandelenhandelaren hun ontslag hebben ingediend.

    'De timing is buitengewoon ongelukkig. Het beursbedrijf staat onder druk', zegt Peter Zwart, voorzitter van de raad van commissarissen en tijdelijk bestuursvoorzitter. 'Van een conflict is geen sprake. De handelaren waren al langer van plan op te stappen.'

    Bonussen

    Volgens Zwart krijgen de handelaren de eerder afgesproken bonussen gewoon uitbetaald. Maar volgens diverse bronnen dicht bij de onderneming is het kwaad al in een eerder stadium geschied. Dat de directie de hoogte van de bonussen überhaupt wilde verlagen, heeft het vertrouwen in de leiding volledig ondermijnd.

    Van der Moolen is een van de belangrijkste effectenhuizen in de Amsterdamse financiële wereld. Bij vestigingen in Nederland, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië werken in totaal 170 mensen. Eerder deze maand stapte bestuursvoorzitter Richard den Drijver op. Zijn positie is tot op heden nog niet opgevuld. Een terugkeer van beurscoryfee Hans Kroon, een oudgediende Van der Moolen, ging op het laatste moment niet door.

    Vanwege de perikelen werd de beurshandel in het aandeel van Van der Moolen op last van toezichthouder AFM op donderdag 16 juli een dag stilgelegd.

    Moeilijke jaren

    Van der Moolen heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Een schikking rond een fraudezaak en de krimpende Amerikaanse activiteiten leidden tot miljoenenverliezen. Over het tweede kwartaal kwam dat uit op een bedrag tussen de euro 7 mln en euro 8 mln.

    Begin dit jaar bleek dat de fiscus in Nederland en die in enkele andere Europese landen niet willen meewerken aan een handelsstrategie van Van der Moolen die bekendstaat als dividendarbitrage. Daarmee wordt geprofiteerd van de verschillen tussen de belastingregimes. Uit voorzorg nam Van der Moolen in maart een voorziening van euro 43,2 mln.

    Collectief ontslag

    Vooral de derivatenafdeling, van het effectenhuis wordt nu zwaar getroffen. Daar verdwijnt per 1 september bijna 30% van het personeel. De handelaren namen eerder deze maand collectief ontslag, maar zitten er nog wel.

    Dat is ongebruikelijk. Normaal gesproken moeten handelaren bij een aangekondigd ontslag direct vertrekken. Dat zou in dit geval vanwege het aantal, zorgen voor een te groot effect op de bedrijfsvoering. Daarnaast zijn het vooral de meer ervaren handelaren die ontslag hebben genomen. Peter Zwart wil in verband met de 'koersgevoeligheid van de informatie' geen verdere toelichting geven.

    Het gaat nu met Van der Moolen echt richting een pennystock en ik vraag me af of het nog wel goed komt met deze onderneming.

    Groetjes,
    Sander

  2. [verwijderd] 8 augustus 2009 16:50
    De winst van VDM komt voornamelijk uit de handel in de beurs. Aangezien de laatste maanden heel veel transacties zijn uitgevoerd heeft VDM heel veel omzet gedraaid en als je de kostenbesparingen van de laatste jaar nog bijtelt dan hebben ze zeker winst gemaakt.
    VDM heeft nooit zo laag gestaan, beter instap moment zoals nu is nooit voorgekomen.

    P.S. ben zelf vrijdag ingestapt.
  3. buf 10 augustus 2009 06:53
    quote:

    NewGuest schreef:

    De winst van VDM komt voornamelijk uit de handel in de beurs. Aangezien de laatste maanden heel veel transacties zijn uitgevoerd heeft VDM heel veel omzet gedraaid en als je de kostenbesparingen van de laatste jaar nog bijtelt dan hebben ze zeker winst gemaakt.
    VDM heeft nooit zo laag gestaan, beter instap moment zoals nu is nooit voorgekomen.

    P.S. ben zelf vrijdag ingestapt.
    Kom jij van een andere planeet?
127 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.