Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Crucell« Terug naar discussie overzicht

Draadje varkensgriep

1.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. maxen 14 juli 2009 23:28
    quote:

    winx08 schreef:

    ...
    De productie van het vaccin tegen de Mexicaanse griep is ernstig vertraagd. De snelste kweeklijn van het vaccin duurt twee keer langer dan verwacht. Het vaccin komt nu drie maanden later op de markt, zo meldt de WHO.
    ...
    [/quote]
    Dat wordt dus een grote epidemische golf ZONDER vaccin deze herfst. Niet aangenaam. Gaat veel meer doden en ernstig zieken opleveren.

    En commercieel gaat dit goed nieuws worden voor Novartis, die met hun cell-based vaccine, als dat wel goed geproduceerd kan worden, nu relatief nog sneller zijn:

    www.novartis.com/newsroom/swine-flu/
    [quote= Novartis]
    We are using both cell-based vaccine production in Marburg, which is faster, and our egg-based manufacturing in Liverpool, UK and Siena, Italy to increase the likelihood of the greatest possible supply.
    En natuurlijk zeer oenig voor de producenten die wel een uitstekende cell-based technologie tot hun beschikking hebben, maar er niets mee doen (we noemen geen namen). Duidelijk een gemiste kans voor Sanofi.
  2. aossa 15 juli 2009 12:14
    De pandemie, of haar voorloper, komt te vroeg.
    PER.C6 is er nog niet klaar voor <sic Viehbacher>.

    Hete (commerciele) ijzers worden door anderen gesmeed en uit het vuur gehaald met andersoortige cellijnen. Het bewijs van het voorspelbare: 'eieren zullen het laten afweten, de pandemie virussen groeien niet, of althans slecht, op eieren en mogelijk zelfs doden zij (de virussen) het kippen embryo (gevolg van vogelgriep) komt met rasse schreden op ons toe.

    Het bedrijf waaraan Crucell zijn PER.C6-flu-ziel verkocht (Aventis-Pasteur) is nu een ander bedrijf met andere prioritaire doelstellingen. Wie maakte eigenlijk de exclusieve deal met Aventis-Pasteur, Brus of zijn voorganger, die was weinig voortuitziend imo.
  3. forum rang 10 voda 15 juli 2009 15:55
    Richtlijn Mexicaanse griep tijdens Vierdaagse
    15 juli 2009, 15:32 | ANP
    NIJMEGEN (ANP) - De GGD Regio Nijmegen heeft een richtlijn opgesteld die medische verzorgingsposten langs de route voorschrijft hoe te handelen bij een mogelijk geval van de Mexicaanse griep. Dat meldde de GGD woensdag.

    Als iemand zich meldt met griepverschijnselen, volgt zo snel mogelijk een diagnose. Indien nodig start de behandeling meteen. Als blijkt dat een wandelaar inderdaad de Mexicaanse griep heeft, volgt een ,,dringend advies'' om naar huis te gaan, aldus een woordvoerster van de GGD. Voor zieke wandelaars die niet naar huis kunnen, wordt opvang geregeld.

  4. forum rang 10 voda 15 juli 2009 17:04
    Ik vind ook al gek genoeg...

    Handenschudden op werk taboe door angst griepepidemie
    15 juli 2009, 16:56 | BNR.nl
    Zo raadt bankverzekeraar Dexia zijn medewerkers aan geen handen meer te schudden. Andere adviezen: in plaats van de vingertoppen de 'kneukels' gebruiken om druktoetsen te bedienen en deuren openen met de elleboog.

    Ook de NMBS, de Belgische spoorwegen, bereiden zich voor op de griepgolf die volgens deskundigen in aantocht is. Er liggen tienduizend mondmaskers klaar voor het personeel. Conducteurs krijgen een desinfecterende gel mee. Mocht zich desondanks te veel personeel ziek melden, dan komt er een beperkte dienstregeling.

    Het bedrijf Janssen Pharmaceutica probeert niet alleen besmetting met het griepvirus te voorkomen, maar beschikt ook over apparatuur om bij het binnenkomen de lichaamstemperatuur te meten. Grieppatiënten kunnen er zo direct worden uitgepikt.

    Niet alle Belgen zijn overtuigd van de noodzaak van deze maatregelen, zo blijkt uit reacties die woensdag verschenen op de website van de publieke omroep VRT. ,,Massahysterie'', schrijft iemand. En een grappenmaker raadt aan om regelmatig de ellebogen goed te wassen.
  5. forum rang 10 voda 15 juli 2009 18:00
    Vierdaagse voorbereid op Mexicaanse griep
    15 juli 2009, 17:55 | BNR.nl
    De GGD Regio Nijmegen heeft een richtlijn opgesteld die medische verzorgingsposten langs de route voorschrijft hoe te handelen bij een mogelijk geval van de Mexicaanse griep.

    Als iemand zich meldt met griepverschijnselen, volgt zo snel mogelijk een diagnose. Indien nodig start de behandeling meteen. Als blijkt dat een wandelaar inderdaad de Mexicaanse griep heeft, volgt een ,,dringend advies'' om naar huis te gaan, aldus een woordvoerster van de GGD. Voor zieke wandelaars die niet naar huis kunnen, wordt opvang geregeld.

    Langs de route staan drie verzorgingsposten. In Nijmegen staat nog een centrale verzorgingspost. Het tijdelijke militaire kamp Heumensoord heeft een eigen medische voorziening.

    Beheerders van tijdelijke slaapvoorzieningen krijgen extra voorlichting over manieren waarop zij verspreiding van de griep kunnen voorkomen. Bij de start en finish van de Vierdaagse in Nijmegen komen extra wasbakken waar wandelaars hun handen kunnen wassen.

    Voor de Vierdaagse hebben zich 45.000 wandelaars van 64 nationaliteiten ingeschreven. Het wandelevenement begint dinsdag. Deelnemers halen zondag en maandag hun startbewijs op. Zij krijgen dan ook een folder over hygiënemaatregelen om verspreiding te helpen voorkomen.

  6. forum rang 10 voda 15 juli 2009 19:35
    Griepadvies voor bedrijven
    15 juli 2009, 18:00 uur | FD.nl
    Werknemers die besmet zijn met de Mexicaanse griep, moeten thuisblijven om verspreiding van het virus onder collega's te voorkomen. Dat staat in een brief die het ministerie van Binnenlandse Zaken aan werkgeversorganisaties en bedrijven heeft gestuurd.

    Een werkgever die vermoedt dat een medewerker Mexicaanse griep heeft, moet de werknemer naar huis sturen en hem of haar vragen de huisarts te bellen. Datzelfde moet gebeuren als een werknemer terugkeert van vakantie of een zakenreis en binnen zeven dagen na terugkomst symptomen van de griep krijgt. De huisarts bepaalt vervolgens in overleg met de GGD of onderzoek nodig is. Als een werknemer zich vanuit het buitenland ziek meldt, valt hij onder het zorgregime van het land waar hij is.

    Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft de brief met maatregelen samen met minister Ab Klink (Volksgezondheid) opgesteld. Het aantal patiënten neemt op dit moment beperkt toe. Volgens de laatste cijfers zijn hier zeker 164 mensen geïnfecteerd met het H1N1-virus. Zestig van hen raakten in Nederland besmet. De verwachting is echter dat de grieppandemie zich zal doorzetten en mogelijk in het najaar tot 'beduidend meer' infecties zal leiden.

    Hygiënemaatregelen

    De bewindslieden wijzen erop dat het griepvirus wordt verspreid via praten, hoesten of niezen. Mensen kunnen diverse hygiënemaatregelen nemen om zichzelf tegen besmetting te beschermen. 'Houd uw hand of zakdoek voor uw mond als u niest of hoest, was regelmatig uw handen met water en zeep, raak zo min mogelijk uw mond, neus of ogen aan, gebruik papieren zakdoeken of tissues bij hoesten, niezen of snuiten en gebruik ze éénmalig', luiden enkele adviezen. De overheid zal geen mondkapjes aanschaffen.

    Het is volgens de ministers van groot belang dat bedrijven en instellingen voorbereidingen treffen om de continuïteit van hun productie of dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Werkgevers kunnen voor tips terecht op de websites van de ministeries van VWS en BZK.

    Vaccins

    De maatregelen die de bewindslieden voorschrijven, zijn bedoeld om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken en tijd te winnen tot een vaccin tegen de Mexicaanse griep beschikbaar komt. Klink heeft 34 miljoen doses vaccins gekocht, wat genoeg is om de hele bevolking twee keer in te enten. De eerste vaccins zijn er in het najaar.

    Onzekerheid over griepvaccin 9 juli 2009
    Eerste dode in Europa door Mexicaanse griep 15 juni 2009
    Griep nu officieel pandemie 11 juni 2009

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  7. flosz 15 juli 2009 19:54
    quote:

    voda schreef:

    Ik vind ook al gek genoeg...

    Handenschudden op werk taboe door angst griepepidemie
    Zeer verstandig imo.
    Hier in huis alles twee weken geleden op een "extra-weerstand-rantsoen" gezet, vers(gr./fr. etc.) en veel extra's op de standaard aanvullende supplementen.

    Btw, kunnen aub al die hoestende en proestende aso’s die het vertikken een hand voor de mond te houden huisarrest krijgen....vieze smeerkezen&jetten, bahBAH! Voor je het weet poging tot doodslag.

    www.youtube.com/watch?v=JV938U4Y96w

  8. [verwijderd] 16 juli 2009 12:11
    Bij griepgolf moet zorg doorgaan

    DEN HAAG - Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten voor september plannen klaar hebben om de zorg voort te kunnen zetten tijdens een grote uitbraak van de Mexicaanse griep, Nieuwe Influenza A (H1NI). In de zorg kan 30 tot 50 procent van het personeel zelf ziek worden. Dat is meer dan in andere sectoren.

    De voortzetting van de hulpverlening kan daarmee „ernstig in gevaar komen”, staat in een brief van minister Ab Klink (Volksgezondheid) die donderdag bij zorginstellingen op de deurmat valt. In de plannen moet komen te staan hoe de instelling de werknemers tegen het griepvirus beschermt en overbelasting van gezond personeel voorkomt. Ook goede voorlichting aan het personeel is van belang. In landelijk verband moet nog nader bekeken worden hoe zorginstellingen moeten omgaan met de vraag welke patiënten bijvoorbeeld het eerst op een afdeling intensive care terechtkomen.

    Klink wijst erop dat er de afgelopen jaren al veel in gang gezet is om een grieppandemie het hoofd te kunnen bieden, zoals het maken van draaiboeken, de aanschaf van virusremmers en training van personeel. Maar niet alle zorginstellingen zijn daar voldoende van op de hoogte. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelde vorig jaar vast dat de voorbereiding van de zorg op een grote griepgolf nog gaten vertoont. Vandaar dat Klink nu aandringt op snelle actie.

    De inspectie zal dit najaar, als de Mexicaanse griep zich naar verwachting sterk uitbreidt, bekijken of de zorg er genoeg aan heeft gedaan om patiënten te kunnen blijven helpen

    Bron: Telegraaf
  9. [verwijderd] 16 juli 2009 12:25
    Sanofi Pasteur Gets French Govt Order To Make A/H1N1 Vaccine
    Last update: 7/16/2009 1:12:12 AM

    PARIS (Dow Jones)--French drug company Sanofi-Aventis (SNY) Thursday said its vaccines division has received an order from the French Ministry of Health to produce a vaccine against the novel A/H1N1 influenza virus.

    MAIN FACTS:

    - The order provides for the initial supply of 28 million doses of the new A/H1N1 influenza virus vaccine in final presentation.

    - The order includes an option for an additional 28 million doses.

    - Sanofi Pasteur currently estimates it will have the first A/H1N1 vaccine doses ready for public health officials within four to six months.

    -This order was issued pursuant to an existing influenza pandemic vaccine supply agreement between Sanofi Pasteur and the French government that allows the French Ministry of Health to purchase vaccines for viruses identified by the World Heath Organization as being involved in a declared pandemic or having a pandemic potential.

    - By Paris Bureau, Dow Jones Newswires; +331-4017-1740; william.horobin@dowjones.com (END)

    Dow Jones NewswiresJuly 16, 2009 01:12 ET (05:12 GMT)
  10. scholte 16 juli 2009 14:20
    flosz schreef:

    voda schreef:

    Ik vind ook al gek genoeg...

    Handenschudden op werk taboe door angst griepepidemie

    Zeer verstandig imo.
    Hier in huis alles twee weken geleden op een "extra-weerstand-rantsoen" gezet, vers(gr./fr. etc.) en veel extra's op de standaard aanvullende supplementen.

    Btw, kunnen aub al die hoestende en proestende aso’s die het vertikken een hand voor de mond te houden huisarrest krijgen....vieze smeerkezen&jetten, bahBAH! Voor je het weet poging tot doodslag.

    www.youtube.com/watch?v=JV938U4Y96w

    en dan ook de GGD goed inlichten

    www.gooieneemlander.nl/nieuws/regiona...

    Het is dat de vader allert was en kennis van zaken had.
  11. forum rang 10 voda 16 juli 2009 16:33
    'Noodplannen voor Mexicaanse griep'
    16 juli 2009, 15:19 | BNR.nl
    Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten voor september plannen klaar hebben om de zorg voort te kunnen zetten tijdens een grote uitbraak van de Mexicaanse griep, Nieuwe Influenza A (H1NI).

    In de zorg kan 30 tot 50 procent van het personeel zelf ziek worden. Dat is meer dan in andere sectoren. De voortzetting van de hulpverlening kan daarmee 'ernstig in gevaar komen', staat in een brief van minister Ab Klink (Volksgezondheid) die donderdag bij zorginstellingen op de deurmat valt. In de plannen moet komen te staan hoe de instelling de werknemers tegen het griepvirus beschermt en overbelasting van gezond personeel voorkomt. Ook goede voorlichting aan het personeel is van belang.

    Inspectie voor de Gezondheidszorg

    De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal dit najaar, als de Mexicaanse griep zich naar verwachting sterk uitbreidt, bekijken of de zorg er genoeg aan heeft gedaan om patiënten te kunnen blijven helpen.

  12. forum rang 10 voda 16 juli 2009 16:38
    Brief Klink: bij griepgolf moet zorg doorgaan
    16 juli 2009, 10:59 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten voor september plannen klaar hebben om de zorg voort te kunnen zetten tijdens een grote uitbraak van de Mexicaanse griep, Nieuwe Influenza A (H1NI). In de zorg kan 30 tot 50 procent van het personeel zelf ziek worden. Dat is meer dan in andere sectoren.

    De voortzetting van de hulpverlening kan daarmee ,,ernstig in gevaar komen'', staat in een brief van minister Ab Klink (Volksgezondheid) die donderdag bij zorginstellingen op de deurmat valt. In de plannen moet komen te staan hoe de instelling de werknemers tegen het griepvirus beschermt en overbelasting van gezond personeel voorkomt. Ook goede voorlichting aan het personeel is van belang.

    De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal dit najaar, als de Mexicaanse griep zich naar verwachting sterk uitbreidt, bekijken of de zorg er genoeg aan heeft gedaan om patiënten te kunnen blijven helpen.

1.005 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.