Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,242   0,000   (0,00%) Dagrange 0,242 - 0,242 1.000   Gem. (3M) 6,4K

Laat je niet gek maken

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2009 09:44
    Interessant fonds dit Qurius, maar dan vooral de beleggers erin:

    Zonder enig nieuws verdubbelde de koers een aantal weken geleden.... Bijna iedereen op dit forum was in een jubelstemming - pac man hier, pac man daar- en men dacht snel een hoop geld te verdienen: Iedereen koopt als een kip zonder kop weer in. Hebzucht.

    De te verwachten correctie kwam, en de stemming sloeg al snel weer om: We beginnen weer met zijn allen te verkopen.
    Angst.

    De angst is vreemd, daar er er toch 3 positieve berichten naar buiten kwamen:

    1. Verliesgevende activiteiten worden gestopt. Heel belangrijk, want de grote fout van Qurius is natuurlijk geweest dat ze veel te snel wilden groeien. Beter laat dan nooit tot inzicht komen en daar iets aan doen.

    2. Een opdracht van 1 mln bij Dobotex

    3. Een opdracht bij Bouter.

    Iedereen die dacht bij de stijging op 0,40-0,50 voor een goede prijs aandelen te kopen zou na deze berichten toch geen reden moeten zien om te verkopen (tenzij je alleen in de korte termijn geinteresseerd bent), het zou zelfs een ideale kans moeten geven om een aandeel bij te kopen.

    Allemaal sentiment dus.... ik zou zeggen: laat je niet gek maken, hebzucht en angst zijn slechte raadgevers. Als men zich hier minder door deze emoties zou laten leiden, dan zou de koers niet zo hard fluctueren, minder grote stijgingen en dalingen, beter voor jullie gezondheid en portemonnee.

    Tot slot:
    Tientallen procenten stijgen zonder nieuws: verkopen
    Tientallen procenten dalen bij positief nieuws: kopen
    Dat dempt de fluctuaties ook.

    Veel succes!

  2. Vlaming 13 juli 2009 16:01
    Zoals ik verleden week schreef ;
    Alle aandelen staan klaar om te stijgen .
    Het 200 daagse , het 40 weekse of 10 maand gemiddelde zijn al beginnen te stijgen of staan klaar om te stijgen .Namelijk 10 maand terug was er een GAP naar beneden en dat is nu in ons voordeel , dus de stijging was zo te voorspellen.Ik heb al verleden maand ook al geschreven dat we een zomerrally krijgen .
    Sukses !
  3. [verwijderd] 13 juli 2009 16:15
    Bob Doll (Blackrock): “Aandelen gaan beter presteren dan andere activa”

    De wereldeconomie blijft broos, maar het ergste deel van de recessie hebben we achter ons gelaten. Dankzij de aantrekkende economie zullen de beleggingskoersen in de tweede helft van 2009 verder stijgen, waarbij aandelen de komende 12 maanden waarschijnlijk beter presteren dan andere activa. Dat zegt Robert C. Doll, Vice-Voorzitter en CIO voor aandelen wereldwijd van BlackRock.

    Aandelen in de VS en in de meeste andere landen liggen op koers. Dit jaar zullen ze met minstens 10% stijgen. Amerikaanse aandelen zullen beter presteren dan Europese, en de opkomende markten zullen het in heel 2009 beter doen dan de ontwikkelde markten.

    De vooruitzichten voor aandelenkoersen hangen vooral af van het tempo en de mate waarin de wereldwijde recessie zich herstelt. Bob Doll: “Er zijn talrijke economische ‘jonge scheuten’ te ontwaren, waarbij huisaankopen, de huizenvoorraad, producentenvertrouwen, consumentenvertrouwen, bedrijfsvoorraden en industriële productieniveaus allemaal zijn verbeterd ten opzichte van enkele maanden geleden. De productiviteitsmaatregelen lijken ook toe te nemen, wat goed nieuws is voor bedrijfswinsten, inflatie en algehele groei.”

    Doll vervolgt: “Maar deze jonge scheuten ontspruiten in grond die nog grotendeels onvruchtbaar is. De arbeidsmarkt staat onder grote druk. Maandelijks verdwijnen er meer dan 100.000 banen. De werkloosheid ligt boven de 9%. Slechts weinig consumenten zijn al in staat of bereid om meer uit te geven. Bovendien blijft de verwachting voor bedrijfswinsten onzeker en lopen veel bedrijven nog het risico dat ze failliet gaan.”

    Voor 2009 schat Doll dat de wereldwijde groei tussen 0,5% en 1% zal liggen – het laagste niveau sinds de periode na de Tweede Wereldoorlog – en dat de niet voor inflatie gecorrigeerde groei in de VS negatief zal zijn, de grootste daling in het BBP in de Amerikaanse economie in 50 jaar.

    Bob Doll: “We verwachten dat het BBP in het tweede kwartaal zal afnemen met ongeveer 1% tot 2%, en in de tweede helft van 2009 verwachten we een groei van rond de 0%, waarschijnlijk aan de goede kant van de nul. Economisch herstel zou duidelijker moeten doorzetten in 2010, maar de kans bestaat dat die onder de maat blijft, met een BBP dat met circa 2% zal toenemen.”

  4. [verwijderd] 13 juli 2009 17:52
    quote:

    Vlaming schreef:

    Zoals ik verleden week schreef ;
    Alle aandelen staan klaar om te stijgen .
    Het 200 daagse , het 40 weekse of 10 maand gemiddelde zijn al beginnen te stijgen of staan klaar om te stijgen .Namelijk 10 maand terug was er een GAP naar beneden en dat is nu in ons voordeel , dus de stijging was zo te voorspellen.Ik heb al verleden maand ook al geschreven dat we een zomerrally krijgen .
    Sukses !
    ik vrees alleen dat dit meer met sentiment te maken heeft..
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.