Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Veilig op vakantie

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 29 juni 2009 14:14
    Als ouwe trouwe lezer van de KK weet ik al jaren , dat iedere keer als de vakantie begint Frank puts koopt.

    Hij kan gewoon zijn postings van vorig jaar en twee jaar en drie jaar geleden uit de mottenballen halen en weer op IEX zetten.

    Al jaaaaren geleden heb ik geschreven dat ik al dertig jaar op vakantie ga, zonder ook maar ooit een optie te kopen, want zo'n optie kan een zakcentje opleveren danwel extra verloren geld zijn.

    Ik zie dus absoluut niet in waarom je toch altijd als je op vakantie ga, een "verzekering", een "zogenaamde bescherming" moet aanschaffen.

    De wereld draait gewoon door en het bedrijfsleven stort echt niet in juli en augustus in elkaar.

    Nou moet ik wel toegeven dat de afgelopen jaren de beurs vaak in augustus slecht presteerde en had je dus profijt gehad van die puts.

    Maar dat wil toch nog niet zeggen dat je nu al kunt voorspellen dat de beurzen tijdens de slappe vakantiemaanden weer opnieuw onderuit gaan.

    Peter
  2. Eurofielius 29 juni 2009 14:18
    quote:

    Afghaantje schreef:

    Laat me raden: 3jeej heeft een flinke verlies? Haha. Inderdaad, jij moet flink short gaan en blijven zoals je sinds 195 short bent. Straks op een stand van 400, mag jij weer long. Succes met je zuurverdiende centjes aan mij geven. Ik hoop dat je het je kinderen later kunt uitleggen: "Nee, sorry, ik kan je voetbal niet betalen, nee, sorry, ik heb calletjes verkocht en ja, toen kwam ik in de schulden. Echt het spijt me, had ik maar naar die gozer met een tulband geluisterd."
    Ha Afghaantje, nee geen verlies hier, gekkie. Ik beleg al anderhalf jaar nauwelijks. Risico/rendement is momenteel gewoon niet goed. Ik stap alleen af en toe in bij overnames, bijvoorbeeld bij eriks laatst. Pak je zonder veel risico 15% mee (nu Draka zie ik echter niet zitten). In de tussentijd 4% op een spaarrekening en een goede nachtrust.
    Ik mis af en toe een rit omhoog, maar gelukkig heb ik ook de grote rit omlaag gemist, dus ik kan nog wel wat voetballen betalen, mallerd.
    Nee, snoesie, lees eerst "Bank van centrale banken’ uit grote zorg over verder verloop crisi" op de site van het FD voor je weer verder long gaat, en slaap lekker verder.
  3. Robin Good 29 juni 2009 15:12
    quote:

    seb78 schreef:

    Wel genoeg water en brokken voor je hond achterlaten Frank, anders heb je na 5 dagen een gat in je beveiliging.
    LOL

    Van die hond heeft Frank zijn strategie afgekeken.
    DENK ALS EEN HOND; ALLEEN HET MOMENT TELT.
    Die vakantie zal dus wel niks worden.
    Alhoewel, je kunt je huis altijd nog volhangen met webcams, 't is maar een idee.
  4. [verwijderd] 29 juni 2009 20:05
    quote:

    lookingcharts schreef:

    Een portefeuille is ook niet veilig als je er wel bij blijft. Alsof een correctie vooraf wordt aangekondigd, zodra die aan de gang is ben je al te laat. Als je geen vertrouwen hebt in je portefeuille, verkoop dan gewoon direct.
    niemand overweegt om op bv 29 december zijn woning te verkopen vanwege het gevaar van brand op oudjaarsnacht, maar een brandverzekering is wel te adviseren als je een dak van riet hebt, echter denk ik dat er momenteel alleen gillende keukenmeiden worden afgestoken, de markt (lees us-fed) zal het niet toelaten dat we te ver dalen)
    conclusie de betaalde put premie is als de aanschaf van een paraplu voor een vakantie naar Egypte. (zonde van je geld) dit is mijn mening en als ik naar de VIX kijk ben ik niet de enige.
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.