Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Veilig op vakantie

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2009 12:49
    Stel dat de AEX naar 25 punten gaat. So what? Ooit komt ie weer op 300 of 400. Ook al is het over 20 jaar. In de tussentijd sla ik ieder maand lekker goedkoop aandelen in. Dus ik zie het probleem niet. Je gaat toch ook niet huilen als de prijzen in de supermarkten goedkoop worden? Goedkope aandelen zijn fantastisch. Hoe goedkoper de aandelen, hoe rijker Afghaantje in de toekomst wordt.
  2. [verwijderd] 29 juni 2009 13:02
    quote:

    Pavlov44 schreef:

    quote:
    "Hoe beschermt u uw portefeuille op vakantie? Ik heb alvast de nodige shorts aangeschaft..."
    mijn god, ALVAST aangeschaft, dat is een lekker understatement als je gedurende een rally van 60 punten de afgelopen 5 maanden constant vol short hebt gezeten
    Inderdaad. Ik zou ook maar snel weggaan bij Today’s Beheer en Today's Brokers. Die lui zitten sinds 195 short. Straks moet W. Bos weer te hulp schieten.
  3. [verwijderd] 29 juni 2009 13:09
    Ik sluit mij aan bij Afghaantje. Bovendien als we even niet technisch kijken dan vind ik een stand onder de 200 niet realistisch, tenzij er weer wat gebeurt waardoor iedereen aan paniekvoetbal doet zoals tijdens de kredietcrisis, banken fail-out. I zet een bodem neer van 235, daarna omhoog naar 290/295.
  4. [verwijderd] 29 juni 2009 13:09
    Afghaantje heeft het niet helemaal begrepen. Als dat komt doordat zn naam verwijst naar het spul dat hij de hele dag rookt, heb ik daar begrip voor. Maar goed, als hij liever nu dingen koopt die je later veel goedkoper kan kopen moet hij dat vooral doen. En ik weet niet wat hij daarna met aandelen doet. ik verkoop ze in ieder geval na enige tijd weer, en dan is het leuk als ze duurder geworden zijn. Maar als hij ze verbruikt, zoals tandpasta (in zijn geval misschien geen goed voorbeeld), dan moet hij vooral blij zijn als ze steeds goedkoper worden. Succes Afghaantje...

    Ik ondersteun Frank: nu is geen goed moment om aandelen te hebben, op enkele individuele bedrijven na.
  5. Robin Good 29 juni 2009 13:13
    Frank,

    Ik begin je bijdragen steeds minder te waarderen.
    Je begint op iemand te lijken.
    Je lult al wekenlang dat je short zit en telkens hoor ik je weer via een nieuw verhaal uit het grote dierenbos dat je short gaat en we down gaan.
    Je moet wel afgeladen short zitten.
    Overigens, laat die beveiliging tijdens je vakantie maar zitten.
    Niemand zal merken dat je weg bent, want je hebt geen dag rust in je kont en je laptop gaat gewoon mee op vakantie.
    Toch?
  6. [verwijderd] 29 juni 2009 13:17
    Laat me raden: 3jeej heeft een flinke verlies? Haha. Inderdaad, jij moet flink short gaan en blijven zoals je sinds 195 short bent. Straks op een stand van 400, mag jij weer long. Succes met je zuurverdiende centjes aan mij geven. Ik hoop dat je het je kinderen later kunt uitleggen: "Nee, sorry, ik kan je voetbal niet betalen, nee, sorry, ik heb calletjes verkocht en ja, toen kwam ik in de schulden. Echt het spijt me, had ik maar naar die gozer met een tulband geluisterd."
  7. [verwijderd] 29 juni 2009 13:35
    Als ik Frank zijn stukje lees lijkt beleggen kinderlijk eenvoudig. Helaas is dat niet zo :)
    Zie uit de TA toch eigenlijk niet het doemscenario dat F.v.D. schetst. Hogere bodem, neutraal momenteel. Gelukkig voor Frank is de cola wat teruggekomen waardoor de puts was goedkoper zijn dan enige weken geleden. btw, welke series adviseer je eigenlijk?
  8. jrxs4all 29 juni 2009 13:54
    Lekker "veilig" hoor met sprinters short om je portefeuille te beschermen. Als de stoploss omhoog geraakt wordt klik je je verlies vast en is de hedge weg. Waarna natuurlijk prompt alles zakt.

    Nog vreemder is om tegelijk met een S&P en Dow short ook short te gaan op de Bund future. Als de beurzen inderdaad flink gaan zakken kun je er zeker van zijn dat de rente weer omlaag vliegt. Dan wordt je gepakt door de Bund short.

    Sowieso vreemd voor een zogenaamde professional, dat geknoei met die sprinters. Voor al die indices zijn prima liquide futures voorhanden,

    JR
  9. Sebas30 29 juni 2009 14:11
    Ik vind het jammer dat Frank zo wordt afgezeken, hij geeft gewoon zijn mening net zoals Basje dat ook doet, al kan je daar vraagtekens bij hebben.

    Frank krijg mijn inziens uiteindelijk gewoon gelijk dus ik zou hem niet te hard afkraken. Eind van dit jaar en anders begin volgend jaar krijgen we gewoon een nieuw dieptepunt. Kijken of jullie dan nog zo'n grote mond hebben.

    Of het technisch plaatje wel of niet klopt zal mij een worst wezen. Er kan niet ongestraft zoveel geld in de economie worden gepompd. Het afwenden van deflatie zal nog een hels karwei worden en zolang er niet wordt afgelost is het uitstel van excutie. Zoals ome Rienk al zei, die 150 voor de AEX gaan we ongetwijfeld nog zien.
    De grote vraag is alleen wanneer.

    Nu jullie weer.
  10. [verwijderd] 29 juni 2009 14:12
    Persoonlijk hecht ik zeker waarde aan de mening van een "oude rot in het vak" (ervaring die je alleen maar na vele jaren in het vak en vele ups and downs verkrijgt) zoals Frank van Dongen.........
    Ik acht de kans ook tamelijk groot dat Frank gelijk gaat krijgen met zijn AEX < 200; denk het zelf ook..........
    Ikzelf draaide (dit keer/tot nog toe) goed dit jaar (ca. 60% half-jaarsrendement op ca. 100k Euro belegd kap. bij Binck); vertrouw het echter al een paar weken niet; ging er zelfs in de loop van het 1e kw. van uit dat we na de eerste helft 2009 fors naar beneden zouden gaan (AEX <200); heb thans alleen in USA nog wat zitten; verder voorlopig cash; beleggen blijft erg moeilijk, daarom ook naar je gevoel luisteren m.b.t wat voor "ommezwaai" dan ook.................
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.