Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - La Bomba

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. ray72 25 mei 2009 10:27
    Beste Frank, Zou je dat van Buffett kunnen toelichten dat zijn derivatenrisico groter is dan zijn fonds bij een daling. Okay als we naar nihil,= gaan dan zou dit kloppen, maar is dat het realisme? Het derivatenrisico waar jij op doelt betreft denk ik de geschreven putopties op wereldwijde indexen, waarvan de eerst over 10jr afloopt en de laatste over 20jr. Als we dan op 0 staan, dan klopt het, maar dan is er ook niets meer.
    Wellicht in een volgende column iets gedetailleerder overhet derivatenrisico van Buffett!?

    Groet,
    Raymond
  2. Eurofielius 25 mei 2009 10:58
    Goed verhaal, ik blijf allert. Even een reactie op:
    "Eerlijkheidshalve vertel ik wel dat de Duitse DAX boven het 200 daags staat en dat is positief."

    Veelal blijkt dat het aantikken of net even door de 200 daags gevolgd te worden door een terugval in de voorgaande grote trend. Zie ook de plaatjes vande aex en de dax. De 200 daags lijkt me daarom vooral iets te zeggen als de koers er hard doorheen gaat en er ver vanaf blijft. Ik verwacht dan ook dat dit zo'n tikje is die gevolgd wordt door een hervatting van de neergaande koersen.
  3. [verwijderd] 25 mei 2009 15:13
    Dat de grootte van de derivatenmarkt niet veel gedaald is, zou toch ook kunnen betekenen dat meer mensen hun risico's afgedekt hebben? In dat licht is een stijging (tegenvallende daling) van het totale aantal uitstaande derivaten in deze turbulente tijden toch heel logisch? En hoeft die stijging niet per saldo negatief te zijn?

    Kijk naar je eigen stukjes van vandaag: "gokje met een put", "putje of putspread op de Bund" --> alle lezers luisteren en weer is het aantal uitstaande derivatenposities gestegen ;-)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.