Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,810   +0,026   (+0,45%) Dagrange 5,738 - 5,844 3.145.690   Gem. (3M) 4,7M

Vrijdag 8 mei...

149 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2009 21:35
    quote:

    dundonders schreef:

    wat verwacht je, heb je je verdiept in Aegon? Ik niet...
    Blij dat ik er uit ben, de vraag is nu meer: wanneer er in?? En is het inderdaad zo dat het sentiment nu gaat keren? Vervelende is dat het antword op die vraag alleen door demarkt kan worden gegeven, maar ik ben een geduldig mens.
  2. [verwijderd] 7 mei 2009 21:37
    AMSTERDAM (AFN) - Na een verlies over 2008 is ING ook in het eerste kwartaal van 2009 naar verwachting in de rode cijfers gebleven. Woensdag rapporteert de bankverzekeraar de kwartaalresultaten.

    De rode cijfers zijn het gevolg van afschrijvingen en voorzieningen die het concern moet nemen als gevolg van de financiële crisis en de recessie. Analisten rekenen er gemiddeld op dat de verliezen op leningen 604 miljoen euro zullen bedragen.

    ,,Alles bij elkaar verwachten wij lagere inkomsten temidden van investeringsverliezen, afnemende verkopen en toegenomen risicokosten'', schreef analist Maarten Altena van SNS.

    Rode cijfers
    De rode cijfers komen vooral uit de verzekeringstak. Naar verwachting is hier een onderliggend verlies van 400 miljoen euro geboekt. Altena merkte op dat ING het afgelopen kwartaal zowel de Taiwanese verzekeringstak als ING Canada heeft afgestoten.

    Voor de banktak is de verwachting dat een onderliggende winst van 196 miljoen euro is gehaald. Volgens Altena drukken de kosten van de kredietverzekering die ING bij de Nederlandse staat heeft afgesloten de resultaten. De staat garandeert de verliezen op een pakket aan Amerikaanse hypotheken gerelateerde financiële instrumenten. ING betaalt voor deze garantie een premie.

    Analisten verwachten dat onder de streep een nettoverlies over zal blijven van 451 miljoen euro. Over 2008 leed ING een nettoverlies van 729 miljoen euro.

    ING maakt nog verlies, volgens analisten
  3. [verwijderd] 7 mei 2009 21:45
    (Novum/Dow Jones) - De Federal Reserve heeft tenminste zeven van de grootste banken in de Verenigde Staten opgedragen om hun kapitaalposities te versterken met in totaal $65 miljard. Dat schrijft The Wall Street Journal donderdag op basis van personen die bekend zijn met de situatie.

    De stabiliteit van zes andere grote banken krijgt impliciet de zegen van de Fed, waarmee voor het eerst een duidelijke streep wordt getrokken tussen een aantal sterkere en zwakkere Amerikaanse banken. De officiële cijfers worden donderdagavond laat bekend.

    Als resultaat van zogenaamde stresstests voor de 19 grootste Amerikaanse financiele dienstverleners, uitgevoerd door de Amerikaanse overheid, hoeven in ieder geval zes van deze banken - J.P. Morgan Chase, Goldman Sachs, MetLife, American Express, Bank of New York Mellon en Capital One - hun kapitaal niet te versterken, zeiden de personen. Daarentegen heeft Bank of America een kapitaaltekort van zo'n $34 miljard, veruit het grootste gat op de balans van de 19 sectorgenoten. Wells Fargo heeft $13 miljard tot $15 miljard aan extra kapitaal nodig, GMAC $11,5 miljard, Citigroup $5 miljard en Morgan Stanley $1,5 miljard. Ook Regions Financial en State Street zouden meer kapitaal nodig hebben.

    De testresultaten voor de overige zes banken, waaronder Fifth Third Bancorp, KeyCorp, PNC Financial Services en SunTrust Banks, konden niet door de krant worden bemachtigd, maar analisten en beleggers verwachten dat ook daar aanzienlijke tekorten bij kunnen zitten.

    De financiële aandelen op Wall Street koersen donderdag overwegend lager, na een aanvankelijke stijging, terwijl beleggers de officiele resultaten van de stress-tests afwachten.

    Aandelen van Bank of America (+2,6%) en Fifth Third (+5%) staan nog op winst, na aanvankelijke stijgingen met meer dan 15%, nadat beleggers concludeerden dat de testresultaten gaan meevallen. Capital One noteert 18,6% hoger. Verliezen zijn er voor Citigroup, dat 3,4% daalt, Goldman Sachs 3,6%, JP Morgan 4,7%, Morgan Stanley 6,7% en Wells Fargo 7%.

    Volgens sommige beleggers is het nieuws minder negatief dan vooraf door velen werd gevreesd. Volgens anderen kunnen veel banken hun kapitaalbasis verstevigen zonder aanvullende steun van de overheid. De banken die kapitaal nodig hebben, krijgen tot 8 juni de tijd om een gedetailleerd plan te presenteren hoe het benodigde nieuwe kapitaal zal worden opgehaald, meldde de Fed woensdag. Ze krijgen tot 9 november de tijd om dat plan uit te voeren.

    De Amerikaanse overheid heeft gezegd niet van plan te zijn de stress-test uit te breiden naar andere financiele instellingen. "Kleinere financiele instellingen hebben in het algemeen kapitaalniveaus, en met name eigen vermogen, die ruim boven de vereiste standaard liggen."

    Uitgegeven op Donderdag 07 mei 2009 om 21:08:15
  4. [verwijderd] 7 mei 2009 22:11
    Ik verwacht morgen eerst even (flink) de min in. Men weet niet hoe er gereageerd zal worden op de stresstest.
    Ik denk dat velen een stop loss van zo'n -5% hebben gezet om niet hun gehele winst van de afgelopen weken te zien verdampen als het de verkeerde kant op gaat.
    De grote jongens zullen eerst die stoplosses willen aantikken om vervolgens weer even lekker te shoppen. Uiteindelijk zou het me niets verbazen als we redelijk neutraal zullen eindigen omdat er al zoveel is uitgelekt over de uitslag. Ik neem de gok en blijf lekker zitten.
  5. Robevis 7 mei 2009 22:37
    Vandaag maar ingestapt op 4,40 euro. Is het verstandig? Ik weet het niet. "Time will tell". Vanmiddag op 8,20 uit ING gestapt en ik denk dat ik daar in ieder geval geen spijt van krijg.

    Ik zou me goed kunnen voorstellen, na nu al te lezen over een verlies van ruim 450 miljoen voor KW1, dat ING morgen inlevert. De stresstest, ja dat blijft nog even koffiedik kijken. Maar de stresstest heeft m.i. toch voornamelijk invloed op banken?

    Wat voor invloed kan dit op Aegon dan hebben? Aegon is m.i. niet een bank en zou toch ook geen "last" moeten ondervinden van een stresstest, of zie ik dat helemaal verkeerd?
  6. [verwijderd] 8 mei 2009 08:21
    AMSTELVEEN - De financiële positie van Nederlandse pensioenfondsen is de laatste twee maanden sterk verbeterd. De dekkingsgraad van pensioenfondsen is opgelopen tot gemiddeld 100 procent.

    Dat betekent dat het vermogen van pensioenfondsen gemiddeld precies de toekomstige verplichtingen dekt.

    Dat bleek donderdag uit analyses van de pensioenconsultant Mercer, op basis van cijfers van DNB en ontwikkelingen op de financiële markten.

    De buffers zijn gestegen als gevolg van de recent opgelopen beurskoersen en een lichte toename van de rente op verplichtingen die pensioenfondsen hebben op lange termijn.

    Ten opzichte van eind vorig jaar is de dekkingsgraad met ongeveer 5 procentpunt gestegen.

    Bron:nu.nl
  7. patrick 22 8 mei 2009 08:48
    Nieuws




    Aegon NV
    4,360 ( 07/05 )



    MARKET TALK: Aegon koersdoel verlaagd naar EUR5,7 - Soc Gen
    08-05-2009 08:44:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De analisten van Societe Generale hebben het koersdoel voor het aandeel Aegon verlaagd naar EUR5,70 van EUR6,60. Het buy-advies blijft gehandhaafd, maar het koersdoel wordt verlaagd omdat de analisten een verdubbeling van de afschrijvingen op obligaties voorzien. Societe Generale verwacht dat Aegon op 14 mei voor het derde kwartaal op rij verliesgevend zal zijn. Donderdag sloot het aandeel op EUR4,36. (EHI)

  8. [verwijderd] 8 mei 2009 09:13
    We hebben een goede start. De 5,00 kan worden bereikt.

    De strestest is redelijk tot goed doorstaan. Men weet nu waar men aan toe is.

    De pensioenfondsen zijn in herstel en kunnen dit jaar de verliezen van vorig jaar glad strijken.

    Helaas zijn de pensioen gerechtigden door de overheid genaaid daar de pensioenfondsen minder gaan uitbetalen.
149 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.