Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Moolen, van der« Terug naar discussie overzicht

VDM Global Markets: enorme versnelling groei in maart

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vitavita 19 april 2009 23:34
    17/04-2009 12:01:00: (SYCAP.ST) VDM Global Markets Ltd. increased market share and number of transactions by 177 % during March

    UK marketing activities had a very positive effect during March. The number of transactions rose by 177 % during the period which can be compared to the increase in February by 44 %.

    Indices and currencies have been the most traded instruments during
    the past months (approximately 70 % of the total trades). These markets have been quite volatile since the beginning of the year and traders seems to be the most attracted by these markets.

    New marketing activities are scheduled during April-May and one of them is an advertisement film broadcasted on CNBC throughout the period. Please
    visit the following link to view the advertisement: www.sycapgroup.com/marketing/video/09...

    -VDM Global Markets has achieved very good take up of its marketing
    campaigns while the Spread Betting and CFD market continued to grow. In the near future VDM Global. Markets will expand into other European countries where I think the trading platform will be well received, adds Stefan Willebrand, COO of SYCAP Group.

    ....Oops !!

  2. [verwijderd] 20 april 2009 16:35
    Toch wel bijzonder nieuws.

    Ik neem aan dat het gaat om de handel in CFD's. Het is niet alleen zo dat het aantal transacties sterk toeneemt, maar volgens mij is ook de winst per transactie bij een grote spread hoger. Bovendien kan er door de broker rentewinst worden gamaakt op de investering in CFD's door handelaren.

    Weet iemand hier hoe de renteinkomsten hiervan zich verhouden tot de totale kosten/inkomsten?

    Uit het jaarverslag 2008:
    VDM Global Markets: In the third quarter of 2008, we launched ‘VDM Global Markets’ in the United Kingdom. VDM Global Markets offers, among other products, Contracts for Differences (‘CFD’s’) via its website at www.vdmgm.com. We believe the market for CFD’s will increase significantly. We expect to offer VDM Global Markets’ services in other European countries in 2009 and do not expect to incur significant marketing costs to do so. In the United Kingdom, VDM Global markets does not require a banking license. VDM Global
    Markets is included in the Brokerage Europe segment.

    Er zijn geen grote investeringen gedaan om tot deze groei (maand op maand?)te komen. Groei is dus al snel winst. Absolute cijfers hebben we niet, maar als het in Engeland zo snel groeit, dan kan het zo over op de andere markten.

    Verder uit het jaarverslag:
    We will focus our efforts on our most proven strength, European trading, VDM Institutional Brokerage, and the further expansion of VDM Global Markets. We do not expect to start any new business activities in 2009. The effect that market conditions will have on the revenues and results in 2009 are difficult to predict. We are therefore not able to give an outlook for 2009.

    En dit bericht betekent dus dat het ook voor VDM boven verwachting is.

    gr. kc
  3. Vitavita 20 april 2009 23:55
    Wellicht ten overvloede, bijgaand een gedeelte van een artikel uit de Telegraaf van 21 aug. 2008 geschreven door Joop Nederstigt. In het archief van deze site trof hierover geen informatie aan.

    ‘CDF
    Een tweede kanttekening betreft de start van VDM (Van Der Moolen) Global Markets waar je ook als particulier via een online handelsplatform met Van der Moolen in zogenoemde CFD’s kunt handelen. CFD staat voor Contract For Difference. Het contract houdt globaal genomen het volgende in: Bijvoorbeeld aandelen Royal Dutch Shell noteren op een gegeven moment € 22,60. Daarop zou je dan een ‘koop-CDF’ kunnen sluiten. Dat betekent dat je je vastlegt op die koers plus een minieme opslag, bijvoorbeeld een of twee cent. Gaat de koers vervolgens omhoog dan wordt je CDF al heel snel meer waard. Daalt de koers dan ga je geld verliezen omdat je bij verkoop tegen een lagere koers geld zal moeten toeleggen. In wezen net als bij een gewone koop en verkoop van aandelen. Alleen, je koopt niet de aandelen maar de koersverplichting. Die kost zelf geen geld. Wel wordt een storting van geld verwacht als zekerheid ter dekking van eventuele verliezen. Andersom, dus ‘short’ gaan, kan ook. De startprijs voor de CDF zal dan een of twee cent lager zijn dan de € 22,60 uit het voorbeeld.
    Van der Moolen treedt tegenover de klant als tegenpartij op. Wat dat aangaat kennen ze het klappen van de zweep en zou VDM Global Markets een leuke winstbron kunnen worden met uitstraling naar de normale handelsactiviteiten. Op het punt van de retail-benadering zoals met deze tak van sport de bedoeling is, zijn de ervaringen tot nog toe echter niet best. Het mislukken van Traders OnLine dat enkele jaren terug met de overname van Curvalue in huis werd gehaald, spreekt wat dat aangaat boekdelen. Maar misschien is er een goede les geleerd. De tijd zal het leren.

    Veel lagere startkosten
    In elk geval liggen de aanloopkosten voor CDF-platform een stuk lager dan die voor Traders OnLine. Het gaat om een online handelsplatform dat door het Zweedse Sycap is geleverd aan een 50%-50% joint venture tussen Sycap en Van der Moolen. De joint venture gaat het platform exploiteren en de winst wordt tussen de twee partners gelijk verdeeld. Wel wordt door Van der Moolen jaarlijks een bedrag van rond een half miljoen euro’s aan licentierechten en onderhoud betaald. Wellicht ten laste van de joint venture, zodat voor Van der Moolen de helft van dat bedrag resteert. Dat zal ongetwijfeld ook gelden voor de aanloopkosten om het platform in de markt te zetten. Hoe het ook zij, de kosten voor het nieuwe platform vallen in het niet bij die van Traders Online. Curvalue met Traders OnLine als het voor Van der Moolen meest aantrekkelijke onderdeel leverde de toenmalige aandeelhouders meer dan € 50 miljoen op, zo blijkt uit informatie in een Sycap-prospectus. Als aardige bijzonderheid valt daarin ook te lezen dat medeoprichter (in 2006) en grootaandeelhouder John Rowe van Sycap destijds ook betrokken was bij de oprichting van de Curvalue Group. Oude bekenden dus. Mede dat dat mede heeft bijgedragen tot de in financieel opzicht duidelijk voorzichtiger startsituatie met het CDF-platform.

    Concurrentie
    Een goed idee, die voorzichtigheid, zo lijkt me. VDM Global Markets is nu eenmaal niet de eerste met een online-platform voor CDF’s. Zo is bijvoorbeeld het Britse IG Markets al sinds 1990 met CDF’s actief en op het ogenblik een van de belangrijkste partijen in dit verband. Ook IG Markets exploiteert een online handelsplatform voor CDF’s. Eind vorig jaar telde het platform rond 50.000 gebruikers die over heel 2007 gerekend samen zo’n 900.00 transacties gemiddeld per maand deden met globaal genomen een opbrengst van rond de € 1,40 per transactie. Daar moesten natuurlijk nog de kosten af, maar per transactie resteerde best wel een aardig bedrag. Ik denk zo rond de € 0,80.
    Wel vind ik de 17 jaar die IG Markets er over heeft gedaan om tot de 50.000 te klanten te komen nogal lang. Binck/Alex bereikten binnen veel kortere tijd een veel hoger aantal. Kennelijk spreekt de CDF de Britse particulier toch wat minder aan dan wel wordt gesuggereerd. Maar best mogelijk dat het bij VDM Global Markets anders zal liggen. Bijvoorbeeld omdat het platform wellicht snel ook de vele actieve optie- en turbobeleggers uit Nederland zal trekken. En ook vanwege het feit dat geen provisie wordt gerekend. Dat zal bij de klanten in elk geval de handel stimuleren, en ik denk dat Van der Moolen het vooral daarvan moet hebben.

    Toekomstmuziek
    Dus wie weet. Vooralsnog is er op de diverse fronten nog flink wat onzekerheid. Wat dat aangaat vind ik dat met het huidige koersniveau voor de aandelen Van der Moolen nogal veel toekomstmuziek is verdisconteerd. Maar ook best mogelijk dat na verloop van tijd de muziek nog mooier en luider zal klinken dan wat op het huidige koersniveau wordt verondersteld. Wie durft zou daarop kunnen gokken. Maar de wat voorzichtiger belegger zou wellicht beter kunnen afwachten of de nieuwe CDF- activiteit inderdaad aanslaat. Dit nog afgezien van de onzekerheden over de nu al bestaande activiteiten.’
  4. Vitavita 21 april 2009 00:04
    Ter aanvulling een gedelte van een artikel van Tim Kezer (belegger.nl) van 14 AUGUSTUS 2008.

    'Van der Moolen heeft een nieuwe pijler voor verdere winstgroei gevonden. Het handelshuis gaat zich richten op de handel in CFD’s. Onder de naam VDM Global Markets is het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk begonnen met retail brokerage-activiteiten. Particuliere beleggers kunnen via VDM Global Markets eenvoudig handelen in CFD’s.

    Met CFD’s kunnen beleggers op een simpele manier zowel long als short gaan in de markt en dus niet alleen van een opgaande, maar ook van een neerwaartse markt profiteren. Bovendien kennen CFD’s een hefboom, waardoor ze de beweging van de onderliggende waarde versterken. Hiermee lijken CFD’s nog het meest op futures.

    VDM Global Markets heeft momenteel een paar honderd ‘proefklanten’ in het Verenigd Koninkrijk. Van der Moolen wil het product optimaliseren en daarna uitrollen naar andere landen. In het Verenigd Koninkrijk wordt enorm veel gehandeld in CFD’s, maar dat heeft vooral belastingtechnische redenen. Daar moet belasting worden betaald over aandelen, maar niet over producten als CFD’s.'
  5. [verwijderd] 22 april 2009 14:01
    Vorige week een dag met een volume van meer dan 1,1 miljoens stuks. De laatste dagen wederom weinig volume.
    Vanwaar vorige week die stijging en nu totaal geen volume meer?

    7 mei AVA

    Wie is er wel eens op de AVA geweest? Is er veel animo voor, of zitter er altijd maar een handje vol aandeelhouders?

    Eddy
  6. [verwijderd] 22 april 2009 19:21
    quote:

    Eddy_2 schreef:

    Vorige week een dag met een volume van meer dan 1,1 miljoens stuks. De laatste dagen wederom weinig volume.
    Vanwaar vorige week die stijging en nu totaal geen volume meer?

    7 mei AVA

    Wie is er wel eens op de AVA geweest? Is er veel animo voor, of zitter er altijd maar een handje vol aandeelhouders?

    Eddy
    Het vertrouwen was even weg of moeten we zeggen er werd even winst genomen na de stijging van de afgelopen tijd. Bijna alles dus ook VDM ging omhoog en nu ging bijna alles omlaag en dus VDM ook. Ik zou mij zorgen hebben gemaakt als VDM de enige was geweest die was gedaald. Maar dat was volgens mij niet aan de orde. VDM bewoog mee met het sentiment.

    Ik ben jaren geleden een keer geweest. Meestal zijn het wat oudere mensen die er heen gaan (lees die tijd hebben want normale mensen hebben vaak ook nog een baan of andere activiteiten naast hun beleggingen) De agenda wordt afgewerkt in een zaaltje toen ongeveer schat ik 75 mensen. VEB is ook aanwezig geloof ik als ze vragen hebben of dat ze standaard aanwezig zijn dat weet ik niet 100% zeker. Meestal een paar rondvragen met niets zeggende antwoorden. Bijvoorbeeld de vraag waarom is de koers zo gedaald en wat gaat VDM er aan doen? We snappen uw ongerustheid maar we doen ons uiterste best om waarde voor u te maken het komende jaar we gaan door op de ingeslagen weg. Het beste gedeelte is nog de borrel. Stelt opzich dus niet zoveel voor.

    Maar heb als je tijd hebt dan is het wel een gebeuren wat je een keer hebt moeten mee maken. Het is bij mij echter niet zo van ik maak er speciaal tijd voor vrij in mijn agenda (ik heb er nu ook iets anders in staan). Het is meestal een formaliteit. Een bijzondere aandeelhouders vergadering is veel spannender omdat er dan meer op het spel staat en niet zoals nu de gewonere dingen die meestal wel de meerderheid halen. Tenzij je groot aandeelhouder bent en het het bestuur vrij lastig kan maken.
  7. [verwijderd] 24 april 2009 10:23
    quote:

    Eddy_2 schreef:

    Vorige week een dag met een volume van meer dan 1,1 miljoens stuks. De laatste dagen wederom weinig volume.
    Vanwaar vorige week die stijging en nu totaal geen volume meer?

    7 mei AVA

    Wie is er wel eens op de AVA geweest? Is er veel animo voor, of zitter er altijd maar een handje vol aandeelhouders?

    Eddy
    ongeveer 100 aandeelhouders, de gemiddelde leeftijd is de laatste jaren aan het dalen.

    10 jaar terug was de meerderheid bejaard, dat vond ik toen opvallend. VDM is geen serieuze belegging.

    Dat is wel gebleken.

    Uitspraak CEO een paar weken terug: Als we VDM specialists USA niet hadden verkocht aan lehman
    dan hadden we niet meer bestaan.

    Cowboys zijn het.

    en dan die stijging met 177% omzet voor VDM global
    markets, in het kader van de door de CEO geroemde en door aandeelhouders verdoemde transparantie,.................wat houdt 177% in

    Waarschijnlijk een stijging van 1 miljoen omzet naar 1.77 miljoen.....nou geweldig. ben benieuwd of ze volgende maand met zinniger info komen hieromtrend.
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.