Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

De arme aandeelhouder van SNS REAAL

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Koos_2 10 april 2009 16:38
    De commissie Maas heeft gesproken. Bankiers moeten heropgevoed worden. 'De aandeelhouder' moet minder macht krijgen, geregistreerd worden en als hij lang op zijn aandelen blijft zitten, krijgt hij als de winst dit toelaat een loyaliteitsdividend. De reserves van de banken moeten zo ie zo worden versterkt. Laat mij nu eens raden, wat er in de toekomst gebeurd. De raad van bestuur, zal mede op advies van de raad van commissarissen (inclusief de 2 afgezanten van de staat) besluiten als het beter gaat om voorzichtig te opereren en bij een positief resultaat zoveel mogelijk aan het eigen vermogen toe te voegen. Dan blijft er voor de aandeelhouder weinig over. Om de aandeelhouderswaarde op termijn te verhogen dienen er structurele veranderingen plaats te vinden.
    1. De schuld wordt bij de staat ingelost en de twee afgezanten van de staat worden heen gezonden;
    2. SNS REAAL koopt eigen aandelen in;
    3. Op advies van mijnheer N. Wellink, waar ik tussen haakjes absoluut geen fan van ben, wordt er in het kader van de transparantie een scheiding gemaakt tussen de bank- en de verzekeringstak en gaan deze apart verder.
    Ad 1 heeft als bijkomend voordeel, dat SNS REAAL zich gaat onderscheiden van ING en Aegon. Want zolang dat niet gebeurd zal er verband blijven bestaan tussen de drie bij up- en down koersen.
    Het mooiste zou dus zijn als SNS REAAL een onafhankelijke koers gaat varen, waarbij het zich onderscheid van zijn soortgenoten. Onder de huidige marktomstandigheden, dient de aandeelhouder een lange adem te hebben. Iedere dag een nieuw item starten met de koers van vandaag heeft weinig zin. Een koers praat je niet omhoog.
    Er zal eerst iets zichtbaar structureel moeten veranderen.
  2. Koos_2 12 april 2009 14:07
    Even een kleine nuance op het vorige bericht.
    Laten wij bij nader inzien beginnen, met 250 miljoen op de staatsschuld in te lossen. Scheelt 8,5 % rente over dit bedrag. Nog even niet de andere 500 miljoen, want deze moet tegen 150% afgelost worden. Is te duur. Met de gedeeltelijke aflossing wordt in ieder geval wel al vast een signaal afgegeven.
  3. craasie 12 april 2009 16:25
    Helemaal mee eens!! dat gelul van de koers vandaag enz. heeft geen zin, SNS moet eens duidelijk zijn in wat ze doen en wat de resultaten worden, want met die L.U.L. van v/d Keulen zijn wij als belegger ook nooit beter/wijzer van geworden; hij riep maar van aandeel SNS is dik ondergewaardeerd bij 15 euro!! aandeel wordt gemanupaleerd in londen, we moeten ons afvragen wat we moeten op de beurs, SNS heeft zijn bellegingen met putopties afgedekt en SNS heeft geen rommelhypotheken in USA enz. mooie woorden van deze ceo wat uiteindelijk alleen maar heeft een lagere koers heeft neergezet!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.