Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - H.E.R.S.T.E.L.

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 maart 2009 10:29
    quote:

    shutterspeed schreef:

    Er zijn toch ook ''eerste zwaluw tekenen'' die wel op het begin van een bullmarkt kunnen wijzen?
    Hoe pril dan ook..
    Ja dat kan maar de volatiliteit is nog altijd hoog, dat zakt nooit in korte tijd weg, dus ook al zou nu een bullmarkt beginnen dan zal dat zowiezo met flinke koersschommelingen gebeuren.
  2. [verwijderd] 11 maart 2009 10:53
    Nog een keer : toen we na de brief van TCI over (feb2007) AAB omhoog gingen, kon het alleen maar hoger !!! (560 top meen ik) credit crunch was toen al zichtbaar HSBC nam een megavoorziening op z supbprime portefeuille (feb207) Cees/Frank was de grote doemdenker. Nadat het hele kaartenhuis (met goedkoop geleend geld van alles en nog wat opkopen, de banken als grote sponsors) al was ingestort toen kon het alleen maar lager. (Defacto zijn er paar banken gewoon failliet, RBS de grootste, met belastinggeld overeindgehouden)
    Welnu, er zijn bedrijven/sectoren die gewoon doordraaien en winst maken (SBM/Arcadis).
    Cees/Frank je hebt gelijk, deze doorgezette daling is overdreven, de BEAR is aan z winterdut begonnen, maar of de BULL echt los is ???
    In het spaans heb je de uitdrukking bij het stierenvechten voor een jonge stier NOVINO (Bulletje. Kijken hoe die zich houdt in deze Arena

  3. [verwijderd] 11 maart 2009 12:51
    Nou dat zijn wel hele positieve bespiegelingen. Es kijken, wat hebben we vandaag allemaal voor goed nieuws, eeeh... UBS verlies groter dan gedacht, CPI China naar beneden, deflatie in Japan en waarschijnlijk ook in China, reëele kans dat American Express e.d. straks de krediet limieten op hun kaarten naar beneden draaien en de economie in de US nog een extra opdonder krijgt, etc. Het zou mij verbazen wanneer de AEX het vandaag droog houdt, maar goed.
  4. [verwijderd] 11 maart 2009 15:16
    Goed artikel. Cees is een grootmeester en geeft voor en tegens. Niemand kan de koersen voorspellen met grote zekerheid.

    Voorlopig is het sentiment goed. De koersen staan absurd laag. Veel steun wordt aan de financials besteedt en terecht. Binnenkort worden de afschrijvingsregels versoepelt: de market-to-market-regels worden versoepelt. En dat kan een grote steun geven voor de financials.

    Verder heeft C een operationale winst geboekt van 8B. Dat is niet niks.

    Maar de macro's voor de wereldeconomie zijn nog steeds slecht. Maar dat is misschien ingeprijsd.

    Kortom: Ik blijf positief voor dit jaar, met de nodige voorzichtigheid!

    Veel geluk met jullie beslissingen!

    PS: Ik begrijp toch de handelaren niet in de AEX. Volgens mijn berekeningen hadden we nu 2% in de plus moeten staan. Kijk maar naar de DAX, die doet het beter!
  5. [verwijderd] 11 maart 2009 15:32
    O ja, ik vergeet nog wat. De financials hier doen het relatief erg beroerd. In heel de wereld staan de financials flink in de plus en hier?? Zijn de handelaren gek geworden of zo?

    De cijfers van Aegon morgen weten we eigenlijk al. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn. En over ing hoor ik alleen maar goede berichten.

    Geluk!
  6. [verwijderd] 12 maart 2009 02:20
    quote:

    ljjl schreef:

    Als het goed gaat zijn we kapitalistische en als het slecht gaat socialistisch. Die banken moeten gewoon failliet, dat hoort er bij. Bij het kapitalisme bedoel ik.
    Speciaal ook voor Frank artikel dat ik tegen kwam :

    Henry Ford: “Het is maar goed dat het volk ons bankwezen en monetair systeem niet begrijpt, anders hebben we voor morgenochtend een revolutie.”

    Bob Chapman van The International Forecaster voorspelt dat het huidige financiële systeem op de fles gaat.

    Dat is precies wat in een voorgaand artikel door de Engelse premier Brown wordt gezegd. De Nieuwe Wereld Orde zal volgens Bob een financieel systeem invoeren, met behulp waarvan alle landen en regeringen met een ijzeren vuist zullen worden geregeerd.
    Er ontstaat een totalitaire, fascistische, superstaat, waarbij u en ik niks meer hebben in te brengen.
    Waar geen plaats meer is voor de vrijheid van denken, mening en spraak. Een Nieuwe Wereld Orde, waarvan het symbool is te zien op ieder dollar biljet.

    Onzin? In de maand december 654.000 werklozen in Brazilië, in januari 533.000 in de VS en meer dan 300.000 in Rusland. Bijna de helft van het geld geïnvesteerd in aandelen is verdampt.

    We zien een herhaling van de eerdere beurscrisissen in 1815 en 1929. Aandelen kelderen door een gerucht (Napoleon), door een ‘bubble’ (overwaarde) of door een kredietcrisis. Vul maar in wat u het leukst vindt. Feit is dat in alle gevallen privé bankiers het scenario in handen hebben.

    Nu bijvoorbeeld gaan de privé-banken in de VS failliet en de FED met als aandeelhouders dezelfde privé bankiers leent papier geld aan de staat, die daarmee de privé bankier weer in het zadel helpt. Niet te geloven, dat is uw en mijn belastinggeld! Ik ben benieuwd wat voor onderpand de FED of de BIS verlangd. Na het goud wellicht de diamantmijnen van Zuid Afrika? Of de olievelden van Irak en Iran? Of wellicht de haven van Rotterdam?

    Wat te doen?
    Ik herhaal het nog even: De privé bankier ‘op de hoek’ leent papier geld van de Federale Reservebank, die in de Verenigde Staten zowel het belastinggeld van de Amerikaanse burger incasseert als ongecontroleerd het papier geld bijdrukt. Dat is dus dezelfde Federale bank, die aan tal van regeringen papier geld leent om wapens te kopen, oorlogen te voeren of piraten te bestrijden. De FED introduceert door het regelen van tekorten, overschotten, inflatie en deflatie perioden van slechte en goede tijden. Wanneer we om ons heen kijken blijkbaar erg slechte tijden. Bent u daar blij mee, gaat u lusteloos in een hoekje zitten, of gaat u er wat aan doen? Hieronder kunt u bloggend uw ideeën kwijt. Laten we even met ons allen denktanken en naar oplossingen zoeken.

    De regering afzetten, uit de EU stappen en samen met Ierland, Denemarken, Letland, Litouwen, IJsland, Hongarije, Roemenië, Rusland en Scandinavië een Gemeenschap van Vrije Landen vormen? Landen die hun eigen geld drukken en waarvan het volk de baas is van de bank? Wees eens creatief en maak een plan. En informeer svp de media, want die weten van weinig tot niets. Bel een parlementariër, de journalist van het huis aan huis krantje, schrijf ingezonden brieven en contact een radio station. De ellende die zich nu aandient verdwijnt niet door het hoofd in het zand te steken. Ach ja, en lees De Boogeyman. Dan snapt u hoe we al 200 jaar worden beduveld.

    argusoog.punt.nl/?id=479932&r=1&tbl_a...

    Mvg Rob
  7. [verwijderd] 12 maart 2009 09:34
    quote:

    Zwolle3 schreef:

    Nou nog maar's een poging dan. Frank van Dongen stelt: "Het kon gewoon niet zo zijn dat we zo zonder herstel naar mijn ultieme lange termijn koersdoel, wat ik al in 1999 noemde, zouden zakken?"

    Vraag: waar ligt dat ultieme lange termijn koersdoel?

    Mvg, Zwolle
    een stuk lager, zie 1999 ;-))
  8. [verwijderd] 12 maart 2009 11:50
    quote:

    little johnie schreef:

    [quote=Zwolle3]
    Nou nog maar's een poging dan. Frank van Dongen stelt: "Het kon gewoon niet zo zijn dat we zo zonder herstel naar mijn ultieme lange termijn koersdoel, wat ik al in 1999 noemde, zouden zakken?"

    Vraag: waar ligt dat ultieme lange termijn koersdoel?

    Mvg, Zwolle
    [/quote]

    een stuk lager, zie 1999 ;-))
    Heb jij zin om alle columns van Van Dongen uit 1999 door te worstelen, ik niet.
    Maar de schrijver van het stuk zal het toch nog wel uit zijn hoofd weten?

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.