Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

TVTip: Tegenlicht over projectontwikkelaar

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Cézan 23 februari 2009 16:15
    Tip.

    Morgen Tegenlicht op 2, waar 3 economische modellen door top economen tegen het licht worden gehouden. Er wordt zelfs gejureerd.
    Lula - wat een naam - en ook India (huh?) schijnt het (min of meer ideale) braziliaanse model aan te hangen, omdat er stuk menselijkheid in wordt meegenomen. Er bestaat ook een europees- en een amerikaans model, die kennelijk aan alle kanten rammelt. Anders zaten we niet in deze
    sh!@@@!!$#t.

    Maar goed, zeer actueel dus, die uitzending.

    Czn.

  2. [verwijderd] 23 februari 2009 20:06
    quote:

    Cézan schreef:

    Tip.

    Morgen Tegenlicht op 2, waar 3 economische modellen door top economen tegen het licht worden gehouden. Er wordt zelfs gejureerd.
    Lula - wat een naam - en ook India (huh?) schijnt het (min of meer ideale) braziliaanse model aan te hangen, omdat er stuk menselijkheid in wordt meegenomen. Er bestaat ook een europees- en een amerikaans model, die kennelijk aan alle kanten rammelt. Anders zaten we niet in deze
    sh!@@@!!$#t.

    Maar goed, zeer actueel dus, die uitzending.

    Czn.

    Hoe laat want ik zie het nergens staan.

  3. [verwijderd] 23 februari 2009 20:23
    Uitzending is niet morgen, maar vanavond:

    23 februari 2009
    Nederland 2
    20:55 - 22:00 uur

    Wat wordt het nieuwe supermodel voor de wereldeconomie? De themareeks De toekomst wordt afgesloten met een heuse modellenwedstrijd! Het is niet meer genoeg het Amerikaanse neoliberale kapitalisme dood te verklaren. Wat gaat er in de loop van de 21ste eeuw voor in de plaats komen? Is er zoiets als een crisisproof economisch model? Komt er een nieuwe economische orde en is die nog wel mondiaal? Wat wordt de ideale relatie tussen markt en overheid? Kan het geldende paradigma (de vrije markt schept vanzelf evenwicht en welvaart voor iedereen) de prullenmand in en wat wordt dan het nieuwe? Welke regio van onze multipolaire wereld heeft het meest toekomstbestendige model? In de wereld van 2009 kun je deze fundamentele vragen niet meer alleen aan westerlingen stellen. Van over de hele wereld zijn prominente experts in hun vakgebied uitgenodigd om mee te denken en selecteerden zij vooral op nieuwe ideeën en een heldere toekomstvisie. Drie promotors pleiten voor drie economische modellen. Kishore Mahbubani verkondigt zijn geloof in het Azië-model. Wouter Bos bepleit de superieure waarden van het Europese model. En de Braziliaanse econoom Marcelo Neri looft de succes story van zijn land. De pleidooien werden vervolgens voorgelegd aan drie juryleden. Macro-econoom Willem Buiter van de London School of Economics ziet het Russisch of Singaporees model opkomen. De jonge analist van de geopolitiek Parag Khanna (New America Foundation) zet z'n kaarten op Europa. Amy Chua, globaliseringsexpert aan Yale University, wil de VS nog niet afschrijven en toont zich kritisch over de alternatieve modellen. Wat wordt het nieuwe supermodel voor de wereldeconomie?
  4. Cézan 23 februari 2009 20:42
    Hmm..idd.Thx de Jong.
    ........

    De huidige kredietcrisis lijkt het failliet te zijn van het neoliberale economisch model naar Amerikaanse snit waar zovelen in geloofden. Veel ruimte voor de vrije markt en weinig bemoeienis van de overheid, het bleek uiteindelijk een zeepbel te creëren die vroeg of laat wel moest knappen. Maar welk economisch model kan het gat opvullen dat het neoliberale achterlaat? ­Tegenlicht gaat in de laatste uitzending van de themareeks 'De toekomst' op zoek naar 's werelds volgende supermodel.

    Maker IJsbrand van Veelen: 'We zijn met een camera naar drie pleitbezorgers van verschillende modellen gegaan en hebben hen laten vertellen waarom hun model het beste is en wat daar dan de goede kanten van zijn.' De kandidaten voor de titel World's next top model zijn het Europese (een consensusmodel waarin vakbonden en werkgevers elkaar tegemoet komen, verdedigd door Wouter Bos), het Braziliaanse (sociaal-democratisch met een sterke nadruk op het sociale component, verdedigd door de Braziliaanse econoom Marcelo Neri) en het Aziatische (pleitbezorger: de Singaporese econoom Kishore Mahbubani).

    Met deze drie filmpjes is Van Veelen vervolgens naar drie juryleden gegaan: macro-econoom Willem Buiter, geopoliticus Parag Khanna en globaliseringsdeskundige Amy Chua. 'Aan de hand van vragen als: welk model is het meest duurzaam, welk model het meest shockproof en welk model het meest profijtelijk, kiezen de juryleden een 'winnaar', aldus Van Veelen.

    Grote vraag blijft natuurlijk of een mondiaal economisch supermodel wel zinvol is, ook Van Veelen beseft dat. 'De juryleden moeten met het mes op de keel een keuze maken voor één model. Maar tegelijkertijd kun je je ook afvragen of er wel behoefte is aan een supermodel. Of niet bijvoorbeeld een mix van verschillende modellen meer kans van slagen heeft.' Daarnaast zijn alle economische modellen in de wereld historisch en cultureel bepaald. Van Veelen: 'De geschiedenis heeft geleerd dat je niet een land kan opdragen om een model in te voeren.'

    Sebastiaan Scheepers
  5. [verwijderd] 24 februari 2009 21:35
    Al een oude docu..tenminste hij loopt tot en met
    08-01-2009met de voorzitter van TCN mee..een FOUTE idealist die polders volplempt met rotzooi...

    want voor het millieu is het bijvoorbeeld veel beter de zuidas verder vol te proppen..pmdat daar al infrastructuur aanwezig is..

    maar goed dat weten die boertjes natuurlijk niet,.of wel maar zemoeten perse een monument voor zichzelf oprichten !!
    en dan gaat het plots toch fout omdat meerdere project standaard uitgangspunten niet gehandhaaft zijn ...he geen infra..dus toch allelei rare kosten en minder toestroom als geprojecteertr..etc etc..

    niks nieuws dus..maar goed hij kan en gaat de crises lekker de schuld geven

    Murc
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.