Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

Waar ligt de bodem ?

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 januari 2009 15:57
    quote:

    hans 210 schreef:

    dit is echt om te huilen ik koop steeds meer bij bij elke daling hoe laag moeten we nog
    als je het maar niet verkoopt.
    je zal het vast voor een schappelijke prijs hebben gekocht.
    ikzelf stap pas in rond 2,3.
    als dit nog komt tenminste.

    weet iemand hoe je dieper de orderboeken in kan kijken? je ziet er altijd maar 5, er moet toch een manier zijn dat je er meerdere kan zien?
  2. [verwijderd] 22 januari 2009 20:53
    quote:

    André S schreef:

    Yep; ook ik wacht nog even met kopen tot de range van 2,-
    tot 2.50 er is.
    Gezien de situatie in Amerika, kan dat zomaar vrijdag of maandag al zijn.
    Dan maar eens instappen voor de lange termijn.
    gerucht . kantoren gaan dicht !!!

    men gaat met call centrums werken !!
  3. [verwijderd] 22 januari 2009 21:07
    quote:

    ALTIJD FOUT schreef:

    [quote=André S]
    Yep; ook ik wacht nog even met kopen tot de range van 2,-
    tot 2.50 er is.
    Gezien de situatie in Amerika, kan dat zomaar vrijdag of maandag al zijn.
    Dan maar eens instappen voor de lange termijn.
    [/quote]

    gerucht . kantoren gaan dicht !!!

    men gaat met call centrums werken !!

    Pas even op met zulke uitspaken want ze loeren op je,kom met feiten en maak het even hard aub.

    Carla
  4. [verwijderd] 23 januari 2009 00:27
    Altijd fout zit goed.

    Ik heb afgelopen week al een brief gehad dat ze het plaatselijk kantoor gaan sluiten.

    Is wat mij betreft niks mis mee, Je ziet er nooit een hond, alles gaat via internet.
    Vijf man eruit, twee overplaatsen en misschien drie bejaarde klanten weg.

    3/4 miljoen bespaard.

    Hoeveel locaties kunnen sluiten?

    Ik verwachtte gisteren omhoog te gaan, kon zowaar nog wat bijkopen.

    We zullen zien waar het heen gaat, maar ik ben vol vertrouwen

    gr. kc
  5. [verwijderd] 23 januari 2009 09:53
    De daling van de indices werd de afgelopen dagen voornamelijk ingezet door de financials, een 2e ronde afschrijvingen is in volle hevigheid losgebarsten. In het ‘gecrashte stukje’ van vorige week beschreef ik de dalingen van de amerikaanse banken en vroeg ik me af hoe het met de europese banken zou vergaan. Nou, we hebben het geweten, RBS daalde gister 70% en ook KBC kreeg er van langs. De nederlandse financials houden zich nog enigzins goed, al noteert SNS op een all-time-low, na de steunmaatregelen van gister. Beleggers hebben sinds de emissie op 17,50 nog 14% over van hun inleg. Ik ga SNS maar eens in de gaten houden, want op 2,80 begint het aandeel flink oversold te raken en lijkt het toe aan een forse beweging omhoog
    Geschreven op: 20 januari 2009 marktgevoel.
  6. [verwijderd] 23 januari 2009 12:40
    Veel vraag naar lening SNS

    23 januari 2009, 7:30 uur | FD.nl
    Nederlandse beleggers en banken hebben een relatief groot deel gekocht van de door de Staat gerandeerde obligatie die donderdag door SNS Bank is verkocht. De bank zag een totale vraag van euro 3 mrd voor de euro 2 mrd aan driejaarsleningen die het maximaal kon verkopen.

    Beleggers uit de Benelux waren goed voor een kwart van de inschrijvingen, waarvan Nederlandse partijen de bulk vormen. De kopers van de lening zijn banken, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en centrale banken.

    Vorige week zegden Nederlandse banken en beleggers tijdens een topoverleg met het ministerie van Financiën toe om actiever Nederlands bankpapier met garantie te kopen. 'Het overleg heeft een goede bodem in de vraag gelegd', zegt bankier Rob Eilering van Rabobank, een van de partijen die de emissie van de lening begeleidden. 'Vooral bij de voorinschrijvingen waren Nederlandse partijen actief. Dat trekt buitenlandse beleggers gemakkelijker over de streep.'

    Derde bank

    De woordvoerder van SNS Reaal zegt 'blij' te zijn met de emissie, die volgens hem 'probleemloos is verlopen'. Andere ondersteunende banken zijn BNP Paribas, Credit Suisse, HSBC en ING.

    SNS Bank is de derde bank die van de Nederlandse garantieregeling gebruikmaakt. Banken kunnen onder deze regeling schuldpapier uitgeven, waarvan de overheid aflossing bij faillissement op zich neemt. NIBC en LeasePlan gingen SNS Bank eind vorig jaar voor. Minister Wouter Bos is bereid om een bedrag tot euro 200 mrd aan bankleningen te garanderen. De regeling loopt tot eind 2009.

    Lees ook:

    Tweede ronde krijgt hardere trekken
    Naam ING zoemt rond voor tweede steunronde
    Verlies Fortis Bank België
    Imagoschade

    Tot het moment dat SNS Bank zijn emissie aankondigde kwam de Nederlandse garantieregeling niet goed van de grond. Banken vrezen onder meer imagoschade als ze met steun van de overheid hun liquiditeitsbehoefte moeten dekken. Daarnaast is er zorg dat door het grote aanbod van vergelijkbare garantieleningen van banken uit andere Europese lidstaten de vraag naar Nederlands papier tegenvalt.

    SNS Bank betaalt een effectieve rente 3% van over de nieuwe lening. Daarboven moet de bank een premie aan de overheid betalen van 0,88%-punt voor het garanderen van de lening. In totaal is dit nog steeds veel lager dan wat de bank aan beleggers had moeten betalen als het geen overheidssteun had ingeroepen. Beleggers zijn sinds de val van het Amerikaanse Lehman zeer terughoudend om in ongedekt schuldpapier van banken te beleggen, of ze eisen een extreem hoge rente.

    Meer over de dam

    Algemeen wordt verwacht dat er spoedig meer banken van de Nederlandse garantieregeling gebruikmaken. Daarbij wordt gedacht aan nieuwe emissies van NIBC en LeasePlan, terwijl ook Fortis Bank Nederland, de hypotheekbank van Achmea en ING worden genoemd. Analisten van ING Wholesale Bank berekenden dat Nederlandse banken dit jaar voor ruim euro 80 mrd aan uitstaande leningen moeten herfinancieren.

    In Europa zijn nu 25 emissies geweest met staatsgarantie, waarvan 10 in 2009. De meeste banken komen uit Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Portugal. Franse banken kunnen anoniem uit een gezamenlijke pot trekken.

    SNS Reaal kreeg eerder een kapitaalinjectie van de Nederlandse overheid van euro 750 mln, waarmee het zijn eigen vermogen versterkt. Ook ING en verzekeraar Aegon kregen dergelijke staatssteun.

    Verwacht wordt dat Nederlandse banken op grote schaal de garantiepot van minister Bos gaan gebruiken.

    Moet toch goed zijn
  7. Mister-V 24 januari 2009 13:08
    Kantoren dicht bij SNS Reaal, klinkt als een goede strategie! In principe wordt daar ook geen geld mee verdiend en zodoende kan men meer investeren in de core business.

    Er is totaal geen reden meer om een kantoorpand te hebben als je bijna alles via het internet kan regelen. De DSB bank is daar ook heel goed in geweest; je kan alles via het internet / post regelen en de marges bij de DSB liggen nog steeds in de verwachtingen.

    DSB geeft hoge spaarrentes en verstrekken hypotheken met lage rentes. De SNS is zich hier als kleine speler van bewust waar grote banken in de Benelux nog achter op liggen. Op lange termijn (>1 jaar) kunnen ze makkelijk op het niveau van E 10 komen.

    Wens u een prettig weekend!
45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.