Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
48,940   -0,160   (-0,33%) Dagrange 48,860 - 49,280 253.883   Gem. (3M) 249,4K

bod van nl overheid 9 miljard te weinig?

1 Post
| Omlaag ↓
  1. dreco 13 januari 2009 14:54
    De oppositie eist een volwaardige onderzoekscommissie over de redding van de banken door de regering-Leterme, maar de meerderheid wil enkel een parlementaire onderzoekscommissie over de vermeende politieke invloed in de Fortis-zaak door dezelfde regering. Over de redding van Dexia en Fortis wil de meerderheid enkel een bijzondere commissie.

    Het verschil tussen de twee soorten is niet onbelangrijk. Een parlementaire onderzoekscommissie heeft de bevoegdheid van een soort onderzoeksrechter en kan betrokkenen ondervragen en bepaalde documenten opeisen. Een bijzondere commissie kan dat enkel vriendelijk vragen.

    "9 miljard euro te weinig"
    Volgens de oppositie heeft de meerderheid iets te verbergen. SP.A-Kamerlid Dirk Van der Maelen haalde in de commissie een document te voorschijn, dat volgens hem bewees dat voor de verkoop van Fortis Nederland aan de Nederlandse overheid en van Fortis België aan BNP Paribas maar liefst 9 miljard euro te weinig is geboden.

    Hij eist dat er een volwaardige onderzoekscommissie komt en werd daarin bijgestaan door de oppositiepartijen Ecolo, LDD, Vlaams Belang en Groen!. Stefaan Van Hecke (Groen!) had het over "het betere bochtenwerk, in de goede christelijke traditie".

    Vanmiddag wordt er gestemd over het installeren van de onderzoekscommi
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.