Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

sns reaal

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 december 2008 10:41
    helaas weten de grote beleggers altijd meer via lekken of andere omwegen kijk maar naar de koers van ing die al ging dalen toen record winsten bekend werden gemaakt.
    Ik vermoed dat sns meer aankopen(swiss enz.) heeft gedaan dan het zich eigenlijk kon verooloven en nu dus ook extra moet afboeken tegen een laag eigen vermogen die via boekhoud truckjes via de eigen stichting hoog werd gehouden misschien was sns bij beursgang wel zelf de grootste koper van aandelen via haar stichting.Het feit dat er een stichting is maakt mij al wantrouwend
  2. [verwijderd] 19 december 2008 13:02
    Interview Paul Nobelen 30-06-2006:

    "SNS Reaal was voor honderd procent in handen van een eigen stichting, dat was een historisch gegeven, een gevolg van onze afkomst. Door nu dertig procent naar de beurs te brengen, zetten we een eerste stap naar een andere structuur. De stichting heeft de bereidheid uitgesproken op langere termijn haar belang verder terug te brengen. Sommigen zullen zeggen: het is een beschermingsconstructie. Dat is niet de opzet, hoewel ik niet ontken dat je het op die manier kunt uitleggen."

    De stichting stond dus aan de wieg van SNS. Door aandelen uit te brengen heeft men overnames gefinancieerd. Aandelen uitgeven en zelf weer opkopen levert geen geld op dus je roept maar wat.

    In het ING forum noem ik dit blaten!

    Beheheeheheehehehe

  3. Koos_2 19 december 2008 14:14
    Beste Black Hawk,

    Natuurlijk levert het inkopen van aandelen geen geld op. Het zorgt er wel voor, dat de opbrengst per aandeel stijgt. Er zijn bedrijven, die voldoende liquiditeiten hebben en dit in deze crisistijd doen. Een voorbeeld is HARSCO- genoteerd aan de Amerikaanse beurs onder HSC, die 4,5 miljoen aandelen gaat inkopen om de aandeelwaarde te laten stijgen. Blijven wij bij SNS REAAL en gaan we uit van 241 miljoen vrij verhandelbare aandelen, dan is bij een jaarwinst van 241 miljoen, de winst per aandeel 1 euro. Gaat 50 % hiervan naar de aandeelhouders dan ontvangen zij 0,50 dividend. Stel SNS REAAL koopt 41 miljoen aandelen zelf in. Het aantal vrij verhandelbare aandelen wordt dan 200 miljoen. Bij dezelfde winst van 241 miljoen, wordt de winst per aandeel 241 miljoen : 200 miljoen aandelen dan is de winst per aandeel 1,21. Als hiervan 50 % naar de aandeelhouders gaat ontvangen deze 0,605. Dat is 20 % meer dividend dan de oorspronkelijke situatie.
    Dus aandelen inkopen, als je dat qua liquiditeit kunt, LOONT!!!!
  4. [verwijderd] 19 december 2008 14:33
    Koos_2, daar heb je helemaal gelijk in.

    Ik reageerde op de stelling van richarddebakker dat deze aandelen werden ingekocht tijdens de beursgang van het aandeel. Daar klopt natuurlijk niets van want dan wordt er geen winst gemaakt en ook geen geld opgehaald.

    Dat er nu tegen een zeer lage koers aandelen worden teruggekocht zou misschien kunnen. Ik vraag me alleen af of dit juridisch wel kan omdat de stichting haar oorspronkelijke oogmerk verandert namelijk het afbouwen van het belang in SNS. Aan de aanhoudende verkoop druk (wordt gelukkig al wat minder, of is beter gestructureerd), is iig te zien dat er grote partijen uit SNS willen/moeten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.