Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

City Bank -20%. De DOW daalt hard.

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 november 2008 21:19
    quote:

    anton3 schreef:

    Ziet behoorlijk groen aan de overkant hoor!!!
    Ik keek net naar de koersen op de site van Bloomberg.com en zag dat alle drie de belangrijke indices, met 15 min vertraging, in het rood staan. Nu ik de realtime koersen van alex bekijk staan 2 dik in het groen en 1 op even. Wat een jojo zeg.
  2. [verwijderd] 21 november 2008 21:30
    Doen ze toch een reverse stock split - is het probleem voorlopig even opgelost.

    quote:

    Trader Hans schreef:

    Citigroup's Move Below $5 Could Trigger Major Selling

    Mary Altaffer / AP
    Most institutional investors and pension funds are barred from owning stocks below $5. So if Citigroup's stock remains below that level, it could trigger a wave of selling that would send the share price even lower.

    "That's the danger of crossing that $5 threshold," says Owen Malcolm, senior vice president of Sanders Financial Management in Atlanta. "They're (Citigroup) already in trouble. It could get worse."

    Money managers don't necessarily have to sell Citi immediately. But they would have to get out before the end of the quarter if the stock doesn't recover and may opt to do so now to mitigate potential losses.

    "They've got five, six weeks to make decision on whether they're going to get out," Malcolm says. "There's still a lot of institutional ownership of Citigroup. That could change quickly if they have to be out at the end of the year."

    Daar gaat dus nog wel meer af de komende dagen...
  3. [verwijderd] 1 december 2008 20:50
    quote:

    bron fd schreef:

    De DOW nu op -6,5% en City weer op -16%.

    Herhaling van zetten.

    Wat is er nu weer aan de hand/

    Ik weet het echt niet meer.

    Hans

    Het Damrak is met flinke verliezen aan de maand december begonnen. Beleggers waren in mineur door slechte macro-economische cijfers en tegenvallende kerstinkopen in de VS.

    De AEX-index sloot maandag met een verlies van 17 punten, ofwel 6,75% op 235,50 punten. De Midkap leverde 2,74% in op 314,07 en de AScX-index verloor 2,72% tot 301,89 punten.

    Dow duikt in de min

    Op Wall Street was de stemming ook al gedrukt. Om 19.00 uur stond de toonaangevende Dow Jones-index ruim 5% lager op 8372 punten, een verlies van 451 punten.

    Alle 30 fondsen uit de index stonden in het rood. De verliezen waren het grootst in de financiële sector. Citigroup voerde de lijst aan, met een tussentijds koersverlies van 16,5%. Ook Bank of America, AIG en JP Morgan Chase noteerden om 19.00 uur verliezen van meer dan 10%. Tot de kleinste verliezers behoorden maandag McDonalds (-1,8%), Boeing, Coca Cola en HP (-3,8%).

    Tegenvallende macrocijfers en angst voor kerstverkopen

    Beleggers in de VS maakten zich zorgen of de detailhandel wel goede zaken heeft gedaan op Black Friday, de traditionele aftrap van het Amerikaanse inkoopseizoen voor de feestdagen.

    Volgens analisten was er ook sprake van winstnemingen. ‘Vorige week zagen we hogere koersen bij een dun handelsvolume, nu zien we winstnemingen nu er meer handelaren zijn’, aldus een Amerikaanse analist. Vorige week sloten de Amerikaanse beurzen fors hoger.

    Tegenvallende macrocijfers deden de stemming geen goed. Zo werd bekend dat de Amerikaanse productiesector in de maand november flink is gekrompen. De index voor de sector kwam in november uit op 36,2. Een stand onder de 50 duidt op krimp. De stand van 36,2 is het laagste niveau sinds 1982.
    Daarnaast zijn de bouwuitgaven in de Verenigde Staten in oktober met 1,2% gedaald ten opzichte van september. Analisten rekenden op een afname van de bouwuitgaven met 1%.

    Koopjesjagende Amerikanen dreigen detailhandel kater te bezorgen

    ‘Het ging behoorlijk omlaag na de forse rally van vorige week. Beleggers richten zich weer op de slechte economische berichten’, aldus beleggingsstrateeg Ad van Tiggelen van ING. De AEX herstelde vorige week 13%, onder meer door optimisme onder beleggers over de reddingsplannen voor de economie van overheden.

    Alles in de min

    In de AEX-index hield niet één fonds het droog. Het waren vooral de zwaargewichten die vorige week de kar trokken, die maandag weer van de hand werden gedaan. Staalconcern ArcelorMittal leverde 11,9% in, olieconcern Shell verloor 7,5%. De olieprijs daalde maandag met circa $2 nadat een bijeenkomst van de organisatie van olie-exporterende landen (Opec) afgelopen weekend. Secretaris-generaal Abdalla Salem El-Badri zei dat de productie in december zal terugbrengen met een ‘behoorlijke hoeveelheid’.
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.