Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Stank voor bank

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 november 2008 15:13
    quote:

    senior 35 schreef:

    Er zijn inderdaad heel veel vragen. Maar wat ik niet begrijp Frank, is waarom al die banken die alle mogelijke steun en garanties krijgen niet op een of andere manier gedwongen werden om als tegenprestatie gewoon hun normale werk te doen, dwz de gevraagde kredieten ed te verlenen.[/quote]

    Kan gewoon simpel verplicht worden als aanvullend onderdeel van de deal. Voortaan geld uitlenen tegen Eurobor + max x,y%.

    [quote]En die al maanden durende onzekerheid over wie hoeveel van die hete aardappelen in portefeuille had; hebben de centrale banken die informatie niet opgeeist? Of hebben ze dat wel maar durven ze niks te vertellen?
    Is nog steeds niet bekend en erger is dat de boekhoudregels versoepeld zijn en het dus weer "onder de pet" gehouden zal worden.

  2. [verwijderd] 17 november 2008 15:59
    Volkomen onterecht wat er allemaal is gebeurd en wat ons nog te wachten staat met Bos,eigen populatie en de PvdA opkrikken.Iedereen moet zijn eigen broek ophouden en ik als gepensioneerde zit gelukkig bij een bank RABO die zeer zker geen steun wil krijgen.
    Dus mijninziens Bos ophoepelen en iedereen is dan weer zelfstandig verantwoordeljk,dat zijn wij toch geleerd .Overigens goed wtukje om naar Bos te zenden.
  3. Koos_2 17 november 2008 19:02
    Beste Frank. Alle(ia)s is in het leven niet wat het lijkt Cees, maar daar kom je meestal later pas achter. Ik heb reeds meerdere malen op het forum van snsreaal gereageerd. Wat wij missen is helderheid en transparantie en een duidelijke risico inventarisatie. De constatering, dat AXA en Zwitserleven achteraf bezien te duur gekocht zijn. Dat de ´onderliggende business' winst genereerd, maar dat door afschrijvingen van beleggingen toch een stevig verlies wordt geleden. Hoezo wordt dan aandeelhouderswaarde gecreeerd, mijnheer van Keulen ? Dat belooft nog wat, als de AEX naar 100 gaat of we door marktomstandigheden genoodzaakt op vaste aktiva moeten gaan afschrijven. Al de dikbetaalde adviseurs,die dik verdiend hebben aan de acquisities van AXA en Zwitserleven, De CEO, de CFO de raad van commissarissen. Iedereen blijft zitten waar hij zit en houdt zijn beloning. De aandeelhouder als enige zit met meestal een flink koersverlies en op dit moment nul rendement plus een zeer onzekere toekomst. Tijd voor hen die gegokt hebben, maar misgegokt, ter verantwoording te roepen.
  4. [verwijderd] 17 november 2008 19:25
    Hoe kun je nou zeggen dat Fortis oninteressant is?
    En waarom ook? Weet je hoeveel rechtzaken er lopen? Als er maar één van die rechtzaken tot een veroordeleing over gaat, moet je ze gewoon wel hebben! Er bestaat gewoon nog een gerede kans dat ze de uitverkoop van de Fortis holding door de Belg Staat terug gaan draaien.

    Ik verdenk je ervan dat je nog steeds zo short zit als een als een (te) strakke Sloggie, mijn beste FvD. Volgens mij barst je van de putopties uit je voegen. Dat kan bijna niet anders. Je hebt vanaf begin oktober 13!!! columns over Fortis geschreven die allemaal negatief waren. Ik vertrouw je voor geen meter, mijn beste gehypte(coke? ik geloof dat het eerst alcohol was, als ik mijn goed herinner. maar nu is het wat anders als ik je op TV zie, vermoedt Coke of je hebt een zeer ernstige vorm van ADHD) FvD, Ik vermoed, weet het bijna zeker. Je hebt een Dubbele pet op! Ik vind zelfs dat het de IEX-redactie hier wat aan moet doen. Want in mijn optiek doe jij hier overduidelijk aan koersmanipulatie!
  5. [verwijderd] 17 november 2008 19:42
    quote:

    Jim Cramer schreef:

    Ik vertrouw je voor geen meter, mijn beste gehypte(coke? ik geloof dat het eerst alcohol was, als ik mijn goed herinner. maar nu is het wat anders als ik je op TV zie, vermoedt Coke of je hebt een zeer ernstige vorm van ADHD) FvD, Ik vermoed, weet het bijna zeker. Je hebt een Dubbele pet op!
    Je doet de naam Jim Cramer weinig eer aan op deze manier.
  6. Mr.Windows 17 november 2008 20:01
    @ Jim Cramer; ik vind dat je te ver gaat met je veronderstellingen aan het adres van FvD. Laten we IEX.nl netjes houden!
    By the way volgens de info van je naam ben je lid van IEX.nl vanaf 31 oktober 2008 en je hebt het erover dat Frank al vanaf begin oktober 13 columns over Fortis geschreven heeft. Ik zou zeggen dan was je er vroeg bij het het meekijken & welkom bij de club. Voor Frank ga gewoon door en over een paar jaar zien we dat er achteraf toch vreemde zaken geweest zijn, want wat je zegt over SNS en ING dat klopt gewoon niet.
    Ook dat gedoe over dikke winterjassen/extra dit en extra dat. Als kruimelgebaar voor de PvdA/CDA/CU kabinet doen we 1 jaar geen bonus en de vertrekregeling max 1 jaar. Nou o o wat een schijnheilige vertoning. Het lijkt Sinterklaas wel! Waarom worden er bij de bank/verzekeraars geen medewerkers ontslagen a la Philips om maar een bedrijf te noemen?
    Dat levert per direct geld op.
  7. [verwijderd] 17 november 2008 23:41
    RLW schreef: "...sweet dreams boy, topeconomen hebben alleen achteraf gelijk gekregen en komen nooit met DE oplossing...."

    Nee, dan 'beleggers', die jongens komen met lange termijn oplossingen; het enige waarin beleggers meestal in geinteresseerd zijn is zo snel mogelijke korte termijn winst behalen en a la minute maximale aandeelhouderswaarde creëren, op wat voor wijze dan ook. Kijk hoe de VEB is omgegaan met de verkoop van ABN en hoe ze nu zitten mauwen rondom Fortis.
  8. hansiex2 17 november 2008 23:57
    Wat lees ik hier toch allemaal voor flauwekulpraat. Wat een frustraties:
    1. beleggers zijn bij banken/verzekeraars een behoorlijk onbelangrijke partij. Het ingebrachte geld van verzekerden is vele malen groter dan het ingebrachte geld van de aandeelhouders. Bijv. bij Dexia 65 mld tegenover 5 mld.
    2. beleggers die niet op tijd verkochten of niet afdekten met opties moeten niet zeuren. Als je niets van beleggen weet laat het dan aan een professionele partij over.
    3. beleggers die dat laatste halve extra %je in IJsland wilden zouden eigenlijk helemaal niet geholpen moeten worden. Voor aandeelhouders bestaat toch ook geen garantie?
    4. Wie dit jaar geen hoog rendement heeft gemaakt (bijv. met futures) is een loser. 250 punten omlaag is toch net zo prima als 250 punt omhoog? hans
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.