Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
47,940   -0,080   (-0,17%) Dagrange 47,800 - 48,440 133.994   Gem. (3M) 243,8K

BOS JE BENT EEN OPLICHTER!!

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2008 17:58
    eerst een injectie van 4.6 miljard toezeggen en helemaal niet betalen en nietswetende beleggers in de tussentijd het idee geven dat ze rustig kunnen slapen
    vervolgens 1 week later op vrijdag om 17.35 METEEN NA BEURSSLUITING een prijs van 16.8 miljard betalen (werkelijke waarde veel meer)
    voor de Ned Fortis activiteiten incl Abn
    geen belegger die hier nog op kon anticiperen
    en nu vandaag met een verhaal komen dat ie de aandeelhouders niet wil compenseren
    gewoon DIEFSTAL
    ik ga morgen ook de auto van mijn buren verkopen en het geld in mijn eigen zak steken
    Bos is mijn grote voorbeeld
  2. Elia 13 november 2008 06:15
    'Aandeelhouders moeten kunnen beslissen'
    -----------------------------------------
    BRUSSEL - Mischaël Modrikamen en Deminor pleiten voor een opschorting van alle verkopen.

    Procureur Paul Dhaeyer stelde vorige week in een omstandig gemotiveerd advies dat de regering niet het recht had Fortis Bank België te verkopen aan BNP Paribas. Die beslissing kwam toe aan de aandeelhouders, en zij moeten dus ook het recht krijgen de verkoop goed of af te keuren op een buitengewone algemene vergadering. Daarnaast stelde het openbaar ministerie dat onafhankelijke experts de financiële toestand van Fortis Bank in kaart moeten brengen en de waarde ervan moeten bepalen. Ten slotte vroeg het ook de benoeming van ad hoc bestuurders, die de algemene vergadering van aandeelhouders moeten bijeenroepen.

    Advocaat Mischaël Modrikamen, die het kort geding had aangespannen, verdedigde gisteren uiteraard het advies van het openbaar ministerie, omdat het grotendeels samenvalt met de vraag van Modrikamen (en de aandeelhouders die hij vertegenwoordigt) zelf.

    Maar Modrikamen gaat in zijn eisen verder dan de procureur. Zo vraagt hij niet alleen dat de aandeelhouders zich op een algemene vergadering mogen uitspreken over de ontmanteling van Fortis, hij vraagt ook dat de rechtbank inmiddels de verkoop van Fortis-activa opschort. Dat de verkoop van de Nederlandse activiteiten aan de Nederlandse overheid én de verkoop van Fortis Bank België aan de FPIM inmiddels al heeft plaatsgevonden (en betaald is), is volgens hem geen belemmering om de transacties niet op te schorten. Dat behoort tot de bevoegdheid van de handelsrechtbank, zei hij. Bovendien, zei hij, heeft een algemene vergadering van aandeelhouders alleen maar zin als de betwiste transacties en alles wat eruit voortvloeit, intussen opgeschort worden.

    Modrikamen wees er ook op dat de FPIM zogezegd in opdracht van de Belgische staat handelt, maar dat er daar geen kb's over bestaan of toch minstens niet gepubliceerd zijn. Dat betekent dat ze niet tegenstelbaar zijn aan derden.

    Ten slotte, zei Modrikamen, moet er ook een oplossing gevonden worden. Het volstaat niet de genomen beslissingen op te schorten, want wat moet er dan gebeuren? Ook daarover moet een aantal punten opgenomen worden op de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 2 december. Mogelijke denksporen zijn een herstel van Fortis zoals het was, de creatie van een Grote Belgische Bank samen met Dexia (waarin de federale regering nu ook aandeelhouder is), Fortis laten doorgaan als een zuivere verzekeringsgroep, of een heronderhandeling van de voorwaarden van de verkoop van onderdelen van Fortis aan de Nederlandse overheid en aan BNP Paribas. In dat kader vermeldde Modrikamen ook de brief die hijzelf en Deminor gekregen hebben van Ping An, de grootste aandeelhouder van Fortis (zie blz. 2).

    Modrikamen haalde ten slotte ook nog eens uit naar premier Yves Leterme en minister van Financiën Didier Reynders, die volgens hem het voorbije weekend 'onaanvaardbare druk' hebben uitgeoefend op de rechtbank van koophandel door te 'dreigen' dat ze de staatssteun voor Fortis zouden terugtrekken als de genomen beslissingen door de rechtbank worden teruggedraaid. 'U bent de enige hoop van duizenden aandeelhouders', zei hij aan voorzitster De Tandt. 'U hebt de kans om geschiedenis te schrijven.'

    De advocaat van Deminor was veel korter van stof. Hij betoogde ook dat de beslissingen die genomen zijn op 3 oktober (de verkoop aan Nederland) en op 5 en 6 oktober (de volledige overname van Fortis Bank België door de regering en de daaropvolgende verkoop aan BNP Paribas) één geheel vormen. Volgens hem moet de algemene vergadering kunnen beslissen over de verkoop van Fortis Bank België, de verkoop van Fortis Insurance Belgium en de overname van het special purpose vehicle, zeg maar de portefeuille met 'vergiftigde' producten door Fortis Holding. Intussen moeten alle transacties rond Fortis opgeschort worden, zei hij.

    Daarnaast vroeg Deminor ook nogmaals de aanstelling van een ad hoc bestuurder bij Fortis, die 'een stem moet geven' aan de aandeelhouders.

    www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...
  3. [verwijderd] 13 november 2008 07:04
    quote:

    mister futurevision schreef:

    eerst een injectie van 4.6 miljard toezeggen en helemaal niet betalen en nietswetende beleggers in de tussentijd het idee geven dat ze rustig kunnen slapen
    vervolgens 1 week later op vrijdag om 17.35 METEEN NA BEURSSLUITING een prijs van 16.8 miljard betalen (werkelijke waarde veel meer)
    voor de Ned Fortis activiteiten incl Abn
    geen belegger die hier nog op kon anticiperen
    en nu vandaag met een verhaal komen dat ie de aandeelhouders niet wil compenseren
    gewoon DIEFSTAL
    ik ga morgen ook de auto van mijn buren verkopen en het geld in mijn eigen zak steken
    Bos is mijn grote voorbeeld
    Zullen ze die 16.8 miljard wel betaald hebben??
    Ach hij komt hier niet zo mee weg hoor futurevision, net zo min als jij met de auto van je buurman :)
  4. [verwijderd] 13 november 2008 07:44
    Probleemhypotheken

    Halverwege de handelsdag verslechterde de stemming nadat de Amerikaanse minister van Financiën, Henry Paulson, had laten weten terug te komen van een plan om probleemhypotheken te kopen met geld uit het Amerikaanse reddingspakket van 700 miljard dollar. In plaats daarvan wil hij een nieuwe ronde van kapitaalinjecties in financiële instellingen. Daardoor staken de zorgen over deze sector weer de kop op. “Er is veel onduidelijk over de nieuwe maatregel. Nu smijten ze weer geld een hele andere kant op, zonder een duidelijk plan”, zei een Amerikaanse handelaar.
    ----------

    Zijn ideeen worden wel overgenomen.
    Wordt Bos de nieuwe financieele minister van de USA?
  5. [verwijderd] 13 november 2008 08:03
    Ik heb aan Witteman, De Weld Draait Door,VVD.PVDA
    gevraagd of ze uit willen zoeken tegen welke journalist Bos gezegd heeft dat we aandelelen moesten kopen, dat was op de avond van de 49% regeling.

    Ook bij de 4 verschillende advocaten, de VEB ec.
    heb ik het aangekaart dat we voorgelogen zijn en dat Bos, de avond van 2 oktober al wist dat de aandelen niets meer waard zouden zijn.

    Natuurlijk zijn we zelf verantwoorelijk, maar als je 2 ministers van Financieen niet meer kan vertrouwen , wie dan wel?

    Bij het moment van het jaar (VARA) heb ik de uitspraak van Bos opgegeven, als HET moment van het jaar clip.

    Wanneer méér mensen dit moment gaan aanvragen, moet 'men' er wel naar op zoek gaan.
    Het was in het late journaal, maar van welke zender 1,2,3,4,5,5,6,7,8,9? regionaal?

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.