Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jos Koets - De huizenprijzen dalen!

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 november 2008 15:01
    quote:

    jkoets schreef:

    Beste Snelsnel,

    De kleine lettertjes komen nu om de hoek kijken. In de voorwaarden kan precies worden teruggevonden wat precies van toepassing is. Dit verschilt echter heel erg per aanbieder. Dus een eenduidig antwoord kan ik helaas niet geven.

    Gr. Jos
    Beste meneer koets,

    U kunt misschien uw licht laten schijnen(lees mening geven) over het betrekkelijk nieuwe fenomeen van ineens en opslag aanpassen terwijl men ziet dat de rente dalende is?
    Maakt deze wijziging het mogelijk om bv zonder kosten te switchen????Zoals bij schade verzekeringen
  2. [verwijderd] 4 november 2008 15:37
    Het is goed dat mensen eindelijk inzien dat een huis geen goede investering is. Stel de looptijd van een huis is 100 jaar, per jaar schrijf je dan dus 1% af op de waarde van je huis, onderhoud vergt nog eens 2% en dus heb je minimaal 3% inflatie nodig om je huis in nominale waarde onverandert te laten. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten koper.

    In een van de Engelse bladen las ik deze kop; "New figures show your home is now losing more money per day than you earn".
    Het lijkt erop dat het scenario van eind jaren 70 er weer aankomt.
    Herinner jij je de huizenprijsdip van begin jaren tachtig? Waarschijnlijk niet. Je moet minstens 45 jaar zijn om zelf te hebben ondervonden dat de woningprijzen vanaf 1978 zes jaar lang kelderden. De doorsnee woning verloor toen 35 procent waarde. Tot overmaat van ramp kampten we door de tweede oliecrisis met 25 procent inflatie per jaar. Wat een pech voor de woonstarter van 1978. In vier jaar tijd leed hij een reëel vermogensverlies van 55 procent. Dat was nog exclusief zijn betaalde koperskosten
  3. Paulio 4 november 2008 15:41
    Jos,

    Allereerst vind ik het een helder stuk dat antwoordt op een paar vragen die ik (starter op de huizenmarkt) al enige tijd had.

    Wel een vraag. Ik hoor vaak dat dalende prijzen gepaard gaan met stijgende rente. In je berekening zie ik dit niet terug. Kan je hier op ingaan?

    Alvast bedankt,
    Paulio
  4. Jos Koets 4 november 2008 15:52
    Beste Paulio,

    Als starter kan ik je 1 tip geven. Laat je eens goed informeren door diverse adviseurs en laat ook wat berekeningen maken. Je weet dan wat je maandelijks kwijt bent. Gaat hierna eens een half jaartje droogkloten (zet de maandlast opzij) en houdt diverse woningen bij mbt. de huizenprijzen.

    Dan na een half jaartje heb je zelf een mening wat je wilt doen. Betreffende de stijgende rente kan ik je laten zien, dat deze beperkte stijging is voor de netto maandlasten als er sprake is van een spaarrekening / spaarhypotheek.

    Gr. Jos
  5. [verwijderd] 4 november 2008 15:54
    Bullshit, dalen 0,3 % landelijk en per regio, nog steeds in de hyperbevolkte regio's een flinke stijging. Dat is ook logisch, behalve een echte diepe recessie kan de huizenprijzen doen instorten, hetgeen wat de niet huizenbezitter stiekem hoopt.
    Maar de meeste mensen zitten zoals ik, vaste rente (overigens is de rente nog steeds niet bizar hoog en is de tendens alweer dalende) en komen dus nooit in de problemen. Geen gedwongen verkopen (foreclosures, die het probleem pas echt hebben aangezwengeld in de VS)

    Ik zal niet al te veel rekenen op (sterk) dalende huizenprijzen, dat is een selffullfilling fabeltje dat men selfullfilling probeert te laten worden door het maar gewoon vaak te roepen.

    Anyway, de grote problemen en een diepe huizencrisis zie ik niet zomaar gebeuren.

    Overigens NL volgend jaar niet in een recessie, mischien wel bijna stilstand en dan zulke ongehoorde paniekverhalen???? En beurs onder de 300 alsof we allemaal naar de galamiezen zijn
  6. Marty.mcFly 4 november 2008 16:54
    De huizenprijzen zijn nu lichtelijk aan het dalen.
    Maar zolang de hypotheekrente relatief laag blijft en de economie niet in een zware recessie terechtkomt zie ik de huizenprijzen niet flink dalen.
    Wel zie je dat gevallen van pure manie, zoals het massaal overbieden in een oververhitte markt (bijvoorbeeld laatste paar jaar in A'dam) over is.
  7. [verwijderd] 4 november 2008 17:07
    @ pacito.

    Ik wilde alleen maar aangeven dat het niet zo'n interessante collum is. Iedereen kan dit bedenken. Interessanter is wat de potentiel koper/verkoper gaat doen. Wat als er een verkoopstaking komt, kun je praten wat je wilt, maar gaat de prijs niet omlaag. Bovendien kijken mensen vaak naar wat ze kunnen betalen ipv naar de prijs van het huis, eind effect, misschien groter/duurder huis, maar even grote molensteen om de nek.
  8. Jos Koets 4 november 2008 17:23
    Voor het eerst een reactie moeten verwijderen omdat iemand mij voor is.

    Maar even terugkomend op de reactie van Nuffniet, je vragen zijn te open en daarom kan ik ze niet beanwoorden. Jij weet net als ik dat ieder mens anders is, dus...... ook ieder mens zal jou vragen anders beantwoorden.

    Misschien dat jezelf eens antwoord kan geven waarom er een kopersstaking zou kunnen komen. En waarom eigenlijk niet!

    Waarom zou een starter niet kopen. Antwoord: te duur, dus wordt het huren. Maar hoelang moet je dan wachten op een huisje. Al met al per situatie is het verschillend.

    Gr. Jos
  9. [verwijderd] 4 november 2008 17:24
    quote:

    smeghead schreef:

    Het is goed dat mensen eindelijk inzien dat een huis geen goede investering is.
    Aperte onzin. Een eigen huis is nog altijd de beste investering en dat zal het ook altijd blijven.

    Iemand die in de jaren '60 een gemiddeld huis kocht (pakweg 60.000 tot 100.000) gulden woont nu gratis en heeft tegelijkertijd een leuk vermogen van minstens 200.000 tot 250.000 euro.

  10. [verwijderd] 4 november 2008 17:34
    Jos,

    goed lezen, ik had het over een VERkopers staking. Waarom zou ik, indien niet gedwongen, mijn huis met verlies gaan verkopen? Ik kan misschien goedkoop terugkopen, maar kan misschien niet mijn gehele oude hypotheek aflossen, dus schiet ik er niks mee op.

    Misschien dat ik in een andere ("betere") buurt kan kopen, maar dat zijn allemaal andere motieven dan economische.
    Ik kan natuurlijk gaan speculeren dat mijn nieuwe huis weer sneller in prijs gaat stijgen dan mijn oude, maar om nou te gaan speculeren met je eigen huis...
  11. [verwijderd] 4 november 2008 17:39
    quote:

    smeghead schreef:

    Herinner jij je de huizenprijsdip van begin jaren tachtig? Waarschijnlijk niet. Je moet minstens 45 jaar zijn om zelf te hebben ondervonden dat de woningprijzen vanaf 1978 zes jaar lang kelderden. De doorsnee woning verloor toen 35 procent waarde. Tot overmaat van ramp kampten we door de tweede oliecrisis met 25 procent inflatie per jaar. Wat een pech voor de woonstarter van 1978. In vier jaar tijd leed hij een reëel vermogensverlies van 55 procent. Dat was nog exclusief zijn betaalde koperskosten
    Je kan je bijna niet voorstellen dat die mensen toch gelukkig waren en zijn.
  12. dct 4 november 2008 18:02
    quote:

    snelsnel schreef:

    400.000 voor wat cement,steen,en een stukje grond???

    Je bent malle pietje toch niet.Of toch wel??
    Ja, als je moet kiezen tussen een afschrift van de bank waarop wat getalletjes staan en een stuk grond + huis om in te wonen dan is het duidelijk waar je meer plezier van hebt.....
  13. [verwijderd] 4 november 2008 18:04
    Waar ook geen rekening mee wordt gehouden zijn de huurprijzen. In sommige gevallen is het voordeliger om te kopen dan om te huren.Daarnaast heb je in sommige gevallen ook nog meer woongenot.
    Dus mocht je droomhuis voorbij komen, durf je het dan aan te wachten?
    En of dat verstandig is, wie weet.
    Belangrijkste is denk ik dat je een weloverwogen beslissing neemt voor jezelf (financiële risico's en hoe lang kan/wil je wachten op je droomhuis)en niet je oren laat hangen naar wat er allemaal geroepen wordt.
    Zowel te negatief als te positief.
102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.