Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

René van Mourik - TA: Kopers gezocht

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2008 08:54
    Waar het om gaat is of er op een gegeven moment meer vraag dan aanbod is bij een bepaalde koers. Dan gaat de beurs omhoog. Logisch dat het volume afneemt. Veel partijen hebben posities geliquideerd die met geleend geld waren opgezet. Deze kopers komen niet zo snel terug. Is ook niet zo relevant voor het neerzetten van een bodem.
  2. [verwijderd] 31 oktober 2008 13:06
    Bron: adnbeursanalyse.nl

    Om 11.33u kwamen we met onze beursgraadmeter aan bij lijn s, "toevallig" op dat moment ontstond er in de onderliggende 1 minuut grafiek een gap naar boven waarmee deze lijn doorbroken werd. Het past in het beeld van tactisch handelen waar ik gisteren ook al over schreef. Op punten waarop in verband met weerstand of het voorkomen van een daling extra inzet van kopers nodig is komt die er ook. De timing moet welhaast door technisch analisten verzorgd worden, zij zijn de enigen die letten op lijnen als lijn s of het 38,2% Fibonacci niveau. We beleven hierdoor wederom een vooropgezette stijging, veroorzaakt door het met een goede timing plaatsen van extra koopopdrachten. Ik sta zoals u weet argwanend tegenover dit soort kunstmatige opgezette bewegingen. Effectief zijn zij echter wel, velen geloven dat we met werkelijke kracht in de markt te maken hebben in plaats van met een zorgvuldig uitgewerkte tactiek. Voorlopig slagen de kopers dus in hun opzet, maar ik geloof niet dat een markt hierdoor blijvend kan stijgen.
    Dit neemt niet weg dat ik nu wel met de vraag zit hoe ik om moet gaan met de doorbraak door lijn s. Ik heb besloten mijn analyse af te laten hangen van het koersverloop ten opzichte van het hoogste punt van de dag rond 258,7. Komen we daar met onze beursindex boven dan zal ik mijn veronderstelling dat we naar 249,4 of 248,9 gaan zoals ik die vanmorgen uitte moeten heroverwegen. Vooralsnog laat ik me in weerwil van de doorbraak door lijn s nochtans niet overtuigen door het tactische spel dat gespeeld wordt en blijf ik uitgaan van een daling. Het bewijs, een daling onder 253, moet net als vanmorgen uiteraard nog steeds volgen. -Ad Nooten-
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.