Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - Tom Tom cruist

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2008 14:16
    Iedereen roept telkens dat navigatie luxe is en recessiegevoelig. Is dat wel waar? Dat riepen ze 15 jaar geleden ook over mobiele telefoons. De vraag is of het een luxe is of een standaard ding dat bovendien benzine en tijd (dus geld) en ergernis bespaard.
    Mensen stellen de aankoop van een auto uit in een recessie.
    Blijft er juist veel geld voor een TomTom over. Die je trouwens in je volgende auto mee kan nemen! Auto's hebben last van een recessie, mee eens. Maar geldt dat simpelweg dan meteen voor navigators? Ben benieuwd naar jullie mening.

  2. [verwijderd] 28 oktober 2008 17:18
    "Bovendien heeft Tom Tom nog de beschikking over 262 miljoen euro aan liquiditeiten. Voor het gehele jaar lijkt een winst per aandeel van 1,35 euro haalbaar. Dat levert het aandeel op de huidige koers van 5,76 euro een ongelooflijk lage koers/winstverhouding (k/w) van 4,3 op. Beleggers reageren vandaag nauwelijks op de cijfers."

    Met een nettoschuldpositie van 1,3 mrd, een market cap. van pakweg 750 mio is Tom2 verworden tot een call-optie op een bedrijf. Het verruimen van de convenanten is puur omdat het bedrijf nu liquideren zinloos is (geen kopers). Misschien dat dit later volgt; Tele Atlas blijft een waardevolle asset.
  3. [verwijderd] 28 oktober 2008 18:46
    Volgens mij snap je niet helemaal wat het begrip 'nettoschuldpositie' inhoudt....

    we hebben de activa kant en de passiva kant van de balans....hmmmm,

    We hebben dus een boekwaarde een boekwaarde en een marktwaarde. Ik wed dat de marktwaarde nu een stuk onder de boekwaarde ligt...:-)

    Liquideren is nu niet zo slim nee. Later gaat het ook niet gebeuren. Laat het misschien maar rustig weg. Ik denk snel weer 10+, misschien volgende week al

  4. [verwijderd] 29 oktober 2008 09:45
    @elmono:

    Ik help het je hopen. Het verschil tussen markt- en boekwaarde is mij wel duidelijk, hoor. Ik wil maar zeggen dat die k/w van 4 niet alles zegt; Laat ook maar, je begrijpt het waarschijnlijk toch niet...

    PS: aangezien tom2 een call-optie op een bedrijf is, kan hij bij "mooi weer" idd. snel herstellen. Veel gokplezier toegewenst!!
  5. [verwijderd] 29 oktober 2008 09:52
    ps. ik heb het even uitgezocht; tegenover een Eigen vermogen 1.5 mrd (=12 euro p.a.) - passiva kant, staat een post Goodwill van ruim 1.9 mrd - activa kant. Deze goodwill is onstaan bij de overname van Tele Atlas voor pakweg 2x de reele waarde. De boekwaarde per aandeel zegt mij dan ook weinig. Misschien moet je terug naar school en dan eens goed opletten?
  6. [verwijderd] 29 oktober 2008 10:11
    quote:

    elmono schreef:

    Volgens mij snap je niet helemaal wat het begrip 'nettoschuldpositie' inhoudt....

    we hebben de activa kant en de passiva kant van de balans....hmmmm,

    We hebben dus een boekwaarde een boekwaarde en een marktwaarde. Ik wed dat de marktwaarde nu een stuk onder de boekwaarde ligt...:-)

    Liquideren is nu niet zo slim nee. Later gaat het ook niet gebeuren. Laat het misschien maar rustig weg. Ik denk snel weer 10+, misschien volgende week al

    Het begrip "enterprise value" zal je ook wel niets zeggen.

    Tip: praat niet over zaken waar je totaal geen verstand van hebt, dat komt zo onnozel over...
  7. [verwijderd] 29 oktober 2008 11:48
    The Tele Atlas acquisition left the company with 1.32 billion euros ($1.65 billion) in debt at the end of the quarter.

    Despite the debt load, TomTom revealed it has renegotiated its bank loan, although at a slightly higher interest rate. It must repay 10 percent of the loan at the end of this year and next year.

    That eased market fears over TomTom's finances, as analysts and investors had worried declining earnings would put it in danger of defaulting on the loan.

    Blijft weinig winst over zo.
  8. Bull Super 29 oktober 2008 12:47
    Garmin cruist...

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Garmin Ltd. heeft de verwachting voor de omzet en winst in 2008 opnieuw verlaagd. Dat heeft de Amerikaanse concurrent van TomTom nv woensdag bekendgemaakt bij de publicaties van de derdekwartaalcijfers.

    De verlaging is volgens Garmin het gevolg van de aanhoudende verslechtering van de economische omstandigheden, de impact daarvan op consumenten wereldwijd en de aanhoudende verzwakking van de Euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

    Garmin voorziet nu een omzet in 2008 van $3,6 miljard en een winst per aandeel van $3,78. Bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers had de maker van navigatie-apparatuur de verwachtingen al neerwaarts aangepast naar een omzet van $3,9 miljard en een winst per aandeel van $4,13.

    In het derde kwartaal van 2008 zag Garmin de nettowinst dalen tot $182 miljoen, van $197 miljoen een jaar geleden. De winst per aandeel daalde tot $0,82, van $0,88 een jaar eerder. Exclusief wisselkoerseneffecten daalde de winst per aandeel tot $0,87 van $0,89. Analisten gepolst door FactSet Research gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van $0,84.

    De omzet steeg in de verslagperiode met 19% tot $870 miljoen, van $729 miljoen, terwijl analisten rekenden op een omzet van $862 miljoen. De operationele marge kwam uit op 24,6%, tegen 26,2% in het tweede kwartaal van 2008 en 29,4% in het derde kwartaal van 2007. Voor het gehele boekjaar wordt een operationele marge voorzien van circa 24%.

    Het aantal verkochte eenheden bedroeg in het derde kwartaal 3,9 miljoen, een stijging van 43% ten opzichte van een jaar eerder.

    MM
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.