Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Lichtpuntjes

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2008 14:17
    De VS treasury is nog steeds geld aan het bijprinten, het aantal foreclosures daalt nog steeds niet en er zit nog een hele stapel teaser rates tegen hun reset aan. Het gaat in de US nog veel slechter dan iedereen al denkt.

    Het land produceert nog steeds niets, de dollar is met een sucker rally bezig en zodra die stopt, is er nog maar 1 route. Dollar stort in, inflatie skyhigh and de kunstmatig lage dollarrente is niet sustainable en gaat ook omhoog.

    De VS dollar verliest dan alle vertrouwen en we hebben een nieuw Ijsland-syndroom. Enig verschil: de US is too-big-to-save en de enige oplossing voor Obama is de rente opschroeven tot gigantische hoogte en de inflatie volgt vanzelf.

    Beurstechnisch: wij gaan deze pijn ook voelen, Azie ook maar terwijl wij over enkele jaren herstellen blijft de VS achter.

    Weg uit dollars mensen...

    (PS. geen oorlog zoals Middelkoop predikt, ook geen ruilhandel, gewoon een depressie. That's life)
  2. Nijhuism 28 oktober 2008 14:44
    Volgens mij gaan wij Japan achterna. Al het geld van de carry trade gaat terug naar Japan en daar gaat nu inflatie ontstaan. Bij ons is alles al kapot en zullen we de komende jaren geen inflatie krijgen. De carry trade kan zich nu gaan omdraaien: lenen in de VS en beleggen in Japan. Uiteindelijk kan de beurs hier naar 140 punten. Japan is ook 80% af dus waarom hier niet.
    Ik zet mijn geld op Rusland en Turkije en dat soort landen die gaan veel sneller.
  3. Klippie67 28 oktober 2008 14:50
    Buffet's adagium : wees hebberig als anderen paniekerig zijn en wees paniekerig als anderen hebberig zijn. Het is absoulte uitverkoop op de verschilende aandelenbeurzen. Sla je slag want het is nu gratis geld oprapen, we zitten in de laatste fase die Dr Doom (N Roubini) had voorspeld, de koersduikelingen van afgelopen week lopen 1 op 1 met de EUR/JPY koers, de moeder der aller carry-trades, oftewel hedgefondsen die aan twee kanten leeggezogen worden, aan de ene kant de margin-call van de banken en aan de andere kant het wegtrekken van gelden van clienten (zover ze niet op slot zitten) Hedgefondsen (IJsland & Hongarije incluis) waren hele grote spelers van de carry-trade, dat feest is over, de pijn moest geleden worden en dat zagen we terug in de koersen. Maar de aggresieve rallies naar beneden in EUR/JPY zijn over. Dus voor aandelen BUY ON THE DIPS and SELL ON THE RALLIES !!!!
    Corne, als jullie je onsterfelijk willen maken met SNS, geef maar een advies met aandelen : KOPEN NU !!!!
  4. [verwijderd] 28 oktober 2008 15:49
    quote:

    @0,01 schreef:

    Buffet hoort gewoon bij het rijtje Bankdieten!!
    FF tussen neus en lippen zeggen dat ie Long zit en hopen dat de hele wereld meekoopt en "ze" uit de problemen zijn!!
    Dan begrijp je hem verkeerd.

    Warren beschermt zijn geld door goedkope aandelen te kopen, om zo een betere bescherming te bieden tegen toekomstige hoge inflatie. Want Dat is pas waarde vernietigend.

    Terwijl de meeste denken met cash beter af te zijn komt stiekem bedrogen uit. als je ziet hoeveel geld er in omloop word gebracht in de US, zal je wel begrijpen dat je voor dat zelfde geld veel minder zult kunnen kopen door die hoge inflatie in de toekomst. Met goedkope aandelen die Warren Buffett selecteert dempt hij dat risico.
  5. kwast-c 28 oktober 2008 16:47
    Sentiment:we hadden vorig jaar ook omgekeerd moeten doen toen werd er nog geroepen kopen
    en omdat WAARenBLUFFET nu koopt hoeven de anderen het nog niet te doen en ik heb al eerder geschreven dat ook deze mijnheer het een keer fout kan hebben.olie daalt naar een niveau waar we vorig jaar zaten maar toen gingen we al naar beneden dat er meer huizen verkocht zijn zie ik gewoon als een rebound en de meeste profs waren voor deze maand optimistisch ben benieuwd wat het volgende maand is maar dat weten we volgende week bij de bull/bear enquete.
    mvrg Kwast-c
  6. [verwijderd] 28 oktober 2008 16:48
    Roepen dat banken laag gewaardeerd zijn terwijl je weet dat ING de 28 miljard aan mortgage assets nauwelijks afwaardeerd terwijl ze in werkelijkheid WAAR-DE-LOOS zijn?

    Dapper...

    In feite is de ING insolvabel en het enige dat we doen is boekhoudregels veranderen zodat ze ze op cost in de boeken mogen houden. Uitstel van executie.

    Het enige dat koopwaardig is, is het bedrijf dat de Foreclosures begeleidt in de VS. Helaas niet beursgenoteerd.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.