Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
46,480   +0,260   (+0,56%) Dagrange 46,200 - 46,520 178.042   Gem. (3M) 245,7K

sprookje: gelukkige Hans

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 oktober 2008 17:04
    Hans heeft zeven jaren gewerkt bij een en dezelfde baas en wil nu zijn loon hebben, om daarmee te kunnen terugkeren naar zijn moeder. Zijn baas geeft hem als beloning voor trouwe en eerlijke dienst een goudklomp (lees: aandelen Fortis).

    Hans gaat op weg met de goudklomp, maar ruilt deze al snel tegen een paard, zodat hij niet verder hoeft te lopen. Wanneer Hans van het paard valt, houdt een boer het dier tegen. Met hem komt Hans tot een volgende overeenkomst: het paard wordt geruild tegen een koe. De koe heeft als voordeel, zo vertelt de boer, dat zij melk geeft, waarvan boter en kaas gemaakt kunnen worden. Maar wanneer Hans de koe wil melken, blijkt het dier geen druppel te geven. Daarom wordt de koe ingewisseld voor een varken, want varkensvlees vindt hij lekkerder dan rundvlees. Een eind verderop maakt iemand hem wijs dat er in het nabijgelegen dorp dieren gestolen zijn. En misschien dat ze Hans zullen verdenken van het stelen van een varken. Hans wordt bang en staat zijn varken af aan de ander, die hem zijn gans geeft. Vrolijk vervolgt hij zijn weg en ontmoet een scharenslijper. Van hem ontvangt Hans slijpstenen in ruil voor de gans. Maar die stenen zijn erg zwaar. Als hij bij een beekje uitrust, vallen de stenen in het water. Hans ziet dit als een geluk bij een ongeluk, want nu hoeft hij ze niet meer te dragen.

    samenvatting: goudklomp (fortis) verandert in stenen last

  2. FEARmyBEER 23 oktober 2008 18:01
    Goud is ook behoorlijk zwaar hoor.. Kon hij het beter gelijk in de rivier gooien.

    Dat is zeker de moraal he? Fortis dumpen ipv via deze omweg het zien devalueren....

    :P Mja... ikzelf hoop nog dat Hans de goeie fee tegen komt die zijn slijpstenen omtovert in een kip die gouden eieren legt.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.