Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Smit Internationale« Terug naar discussie overzicht

volladen met Smitjes ?

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 oktober 2008 10:11
    Nu Boskalis bekend heeft gemaakt vast te houden aan het bod, ligt hier geld voor het oprapen. Bossie moest m.i. ook wel, want anders is dat 20% belang wellicht minder waard dan waarvoor ze het hebben aangeschaft, en dat is kapitaalsvernietiging. Het vreemde echter is dat ondanks deze bevestiging en het bericht dat Smit zelf ook nog eens vasthoudt aan de winstverwachting, het aandeel vandaag blijft steken rond de 57 euro.
    Laten we hier nu geld liggen, of hebben we hier een peopen zonder duwen verhaal en moeten we vol in Smit ? Wie roept ?
  2. [verwijderd] 13 oktober 2008 10:29
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het koersdoel voor Smit Internationale nv is verlaagd naar EUR62,50 van EUR72,50 bij Petercam. Analist Bart van den Wijngaard is er van overtuigd dat Boskalis vastberaden is een goede overnamedeal te doen. Half september gaf Boskalis aan Smit te willen overnemen voor EUR62,50 per aandeel. Gezien de onrust op de financiele markten denkt Van den Wijngaard dat dit bod kans van slagen heeft en zet daarop het koersdoel op EUR62,50 en behoudt hij het buy-advies. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 5,6% hoger op EUR57,00, terwijl de Midkap met 6,8% stijgt. (KSC)

    mss dat dit bericht de stijging blokt?
  3. [verwijderd] 13 oktober 2008 10:29
    dit daarentegen spreekt vorig bericht dan weer wat tegen?

    Gepubliceerd: vandaag 09:56
    AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC heeft het koersdoel voor Boskalis verlaagd naar EUR36 van EUR42. Het advies blijft accumulate. Analist Wouter Vanderhaeghen is van mening dat Boskalis het bod op Smit aantrekkelijker zal moeten maken om steun te verkrijgen. Omstreeks 9.55 uur noteert het aandeel 5,6% hoger op EUR57, terwijl de Midkap met 6,6% stijgt. (BTZ)
  4. [verwijderd] 13 oktober 2008 12:44
    quote:

    Moral Hazard schreef:

    had je vrijdag moeten doen!

    Moral
    Klopt, maar ik wachtte liever op de herbevestiging die nu is gekomen. Het is toch dik 10%. Waarom Smit dan niet hierop naar de 62.50 gaat heeft m.i. te maken met grotere winstpotenties elders. Bossie zal ook niet meer bijkopen, daar hun kans van slagen toeneemt naarmate het aandeel lager staat.
  5. [verwijderd] 13 oktober 2008 19:06
    quote:

    rryn schreef:

    [quote=Moral Hazard]
    had je vrijdag moeten doen!

    Moral
    [/quote]

    Klopt, maar ik wachtte liever op de herbevestiging die nu is gekomen. Het is toch dik 10%. Waarom Smit dan niet hierop naar de 62.50 gaat heeft m.i. te maken met grotere winstpotenties elders. Bossie zal ook niet meer bijkopen, daar hun kans van slagen toeneemt naarmate het aandeel lager staat.
    Zo had ik het nog niet gezien, Bos en kalis kopen niet bij omdat hun kans van slagen toeneemt naarmate smit lager staat.
    Tja ik was ook aan het twijfelen, mijn positie is niet groot en dacht eraan om bij te kopen maar smit kwam niet van de grond. Ik dacht weet ik iets niet wat anderen wel weten ofzo. Denk dat er wel een hoger bod komt van 65 of 67,50 (gokje)
    Dan is dat niet slecht als je laatst bent ingestapt.

    Groeten
    waarom niet
  6. Frensje 14 oktober 2008 08:51
    quote:

    rryn schreef:

    [quote=Moral Hazard]
    had je vrijdag moeten doen!

    Moral
    [/quote]

    Klopt, maar ik wachtte liever op de herbevestiging die nu is gekomen. Het is toch dik 10%. Waarom Smit dan niet hierop naar de 62.50 gaat heeft m.i. te maken met grotere winstpotenties elders. Bossie zal ook niet meer bijkopen, daar hun kans van slagen toeneemt naarmate het aandeel lager staat.
    Maar als Bossie Smit echt wil dan koopt Bossie toch juist wel bij want dan weet je zeker dat je een controlerend belang hebt. Bovendien alles wat Bossie onder de 62,50 koopt is al winst. Kortom, ik snap de redenering niet.
  7. [verwijderd] 14 oktober 2008 09:22
    't Is ook maar een gedachtekronkel van mezelf, al moet gezegd dat ik het gelijk, gezien de koers (56.27), vooralsnog aan mijn zijde heb. Er worden nog maar een beperkt aantal aandelen aangeboden, dus dat biedt voor Bossie geen soelaas. Moeten ze transactiekosten betalen om hun belang uit te kunnen breiden naar zeg 21%. Dat is niet echt een controlerend belang. Het is i.i.g. wat ik zou doen.
  8. [verwijderd] 14 oktober 2008 23:17
    heb vandaag nog bijgekocht dus ik heb er volst vertrouwen in maar nogmaals ik begrijp niet dat Smit niet van zn plaats komt. Tenzij geloof al door iemand anders vermeldt dat "iedereen"in andere aandelen gaat omdat daar het rendement veel hoger ligt (of lag) Of nog een optie is misschien denken veel mensen dat lukt nooit in deze tijd zo cash schuiven voor smit???? Zal toch niet allemaal eigen kapitaal zijn of wel????

    Bossie komt met 67,50 (denk ik)

    groeten
    waarom niet
  9. [verwijderd] 23 oktober 2008 17:44
    Momenteel 28,4% onder bod van 62,50 euro. ik zou zeggen doe er je voordeel mee als je nog cash hebt. Kan er in 1 dag weer bij als het moet. Als je geduld hebt kan je het risico nemen om te wachten. onzeker is het niet datv er een bod komt. Maar een bod van 62,50 gaan sommige misschien wel accepteren. Wat doet Smit in dat geval.. beschermingconstructie, of gaan praten voor een hoger bod. Boskalis speelt het goed, lijkt me voor de Rabobank steeds lastiger om uit te leggen aan Smit dat je ook hun belangen behartigd.
  10. [verwijderd] 23 oktober 2008 22:25
    Vree maakt zich geen illusies meer over de intentie van belager Boskalis. "Even dacht ik nog: ze kopen 10% van onze aandelen, schrijven een aandeelhoudersvergadering uit en proberen zo alsnog onze terminals, die ze eerder ook al wilden, te krijgen. Maar nu Boskalis meer dan 20% heeft, denk ik dat hij meer wil."

    is van 9 okt, 10% zou dan genoeg zijn geweest. Daarna kwam bevestiging dat biedingsvoorstel voor 8 dec binnen is. Smit gaf aan niet verrast te zijn. Boskalis is met andere partijen in overleg voor andere delen. ik weet niet wat er in 2 weken veranderd zou zijn. Kredietcrisis was toen op hoogtepunt. maar om alle opties open te houden, wat zou dat voor inpakt hebben op koers, als ze een gedeelte zouden aanschaffen. en wat heeft Smit met zijn aandeelhouders aan die deal. ?

    quote:

    vanduppe schreef:

    zou maar oppassen..beurskoers zegt voldoende en de markt heeft bijna altijd gelijk..denk dat boskalis die 20% gebruikt om slechts deel smit in te lijven!!
  11. [verwijderd] 24 oktober 2008 20:16
    hoeveel is TT gedaald na bod op TA. zeer veel. Besef je dat het Bosbod is gekomen tijdens kredietcrisis. Voordat je een bod doet heb je je wijze van financieren allang doorgesproken en afgetikt. Als je vreemd vermogen nodig hebt, maar in dit geval waarschijnlijk minimaal. heb je allang garanties verkregen. Bosbod wordt niet middels uitgifte aandelen betaald, geen verwatering, Dus huidige waarde aandeel Bos is niet relevant voor aanschaf Smit
  12. [verwijderd] 24 oktober 2008 21:36
    quote:

    premier.i.c. schreef:

    Koers Boskalis is sinds het bod bijna 50% gedaald.
    Banken verstrekken minder makkelijk kredieten c.q. vrage hogere rentes (ondanks de gedaalde interbancaire rente)

    Intrekken bod is niet ondenkbaar. In dat geval daalt de koers van Smit fors.

    Van ruim 38% maak je gemakshalve bijna 50% daling.
    Tevens heb je 't over een evt. forse koersdaling van Smit. 19 aug. heeft Smit op z'n laagst gestaan n.l. 44,73. Huidige koers 49,52, dus waar je dat fors vandaan haalt?
  13. [verwijderd] 25 oktober 2008 11:45
    waarom zou boskalis nu nog het bod terugtrekken? enkel en alleen omdat ze smit niet overtuigd zouden krijgen, als ze toen geen geld hadden (of niet genoeg), dan hadden ze het nu ook niet. Dus ze moeten enkel smit overtuigd krijgen van het bod, dat is de enigste reden tot succes...
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.