Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
49,260   +0,220   (+0,45%) Dagrange 48,860 - 49,260 182.518   Gem. (3M) 248,3K

staatsbelang

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. piersmits 12 oktober 2008 23:28
    wat nog niet genoemd is is dat bos helemaal niet een vergoeding voor het Nederlandse deel van fortis had hoeven te betalen.

    wanneer er sprake is van een groter belang dan mag de overheid ieder bedrijf dat op Nederlands grondgebied staat nationaliseren.

    met deze stelling is hij ook de discussie met de belgen aangegaan en heeft hij dit allemaal voor elkaar gekregen.

    Beleggen betekend het nemen van risico's.
    deze risico's vertalen zich gemiddeld gezien in een hoger rendement dan het sparen op de bank.
    Risico kun je dus spreiden of afdekken met optieconstructies.

    dus even slikken en verder niet zeuren en gewoon doorgaan of wanneer je er niet tegen kunt dan laat je het over aan degene die dit wel kan.

  2. [verwijderd] 12 oktober 2008 23:46
    Dit is een domme stelling. Wanneer de staat zegt tegen de beleggers dat met de 49% aandelen overname, door de overheid, Fortis gered is dan vertrouw je dat aangezien de overheid niet met opzet liegt. Helaas Wouter Bos kan en doet dat dus wel.

    Je kan dan niet zeggen, tegen de mensen die vertrouwden op de informatie van Fortis, Nederland en België en daarom aandelen kopen, dat ze zelf het risico hebben genomen.

    De overheid heeft alleen maar de deal willen sluiten in eigen voordeel en daarbij was de tijdelijke steun van de aandeelhouders noodzakelijk, om te voorkomen dat mensen geld van hun bankrekening gingen halen en ze ABN kwijt raakten. Alles is één grote oplichtings zaak.
  3. goede tijden slechte tijden 13 oktober 2008 00:12
    Onduidelijk is nog waar het geld is gebleven. Bos/Leterne hadden alle aandelen van de beurs kunnen halen voor 13 miljard. Nu hebben de overheden veel meer betaald. Hadden ze in alle rust de bank kunnen splitsen en verdelen. 27 miljard aan overheidsgeld is nu in vennootschappen onder de holding "verdeeld" en het heeft er alle schijn van dat de Fransen dit geld hebben, en in zekere zin netto zo'n 10 miljard hebben ontvangen. Dit is ook zo als er met het geld schulden van de werkmaatschappijen zijn afgelost, daar worden de Fransen ook beter van, netto meer voor de koopprijs (lees een partij aandelen). Wat wel kwalijk lijkt is, dat de onderliggende werkmaatschappijen kennelijk goed geld hebben gekregen in ruil voor slechte leningen twv 10 miljard, die naar de holding zijn getransporteerd, hier worden de aandeelhouders indirect mee opgezadeld. En dit is zonder meer bedrog. Waar komt Fortis Holding mee? Ik denk dat ze het moeilijk hebben om de zaken recht te poetsen.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.