Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Goud / Zilver / Platina / Palladium - Deel 17

1.725 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jrxs4all 10 oktober 2008 20:09
    quote:

    Ivanrybkin schreef:

    eh, shit...

    Zilver minus 21 %
    Alles daalt, echt alles en het daalt met procenten gelijk. Aandelen, bedrijfsobligaties, olie, goud, zilver, noem maar op.

    Alleen de dollar en staatsobligaties stijgen. Yield op de 3 maands US note: 0,18% !

    Iedereen heeft cash nodig en het maakt niet uit wat er voor verkocht moet worden,

    JR
  2. [verwijderd] 10 oktober 2008 20:27
    Misschien een advies....
    Het is mijn mening, ik heb geen glazen bol....

    Als je goud cq andere precious metals cq de diverse valutapairs en hun bewegingen niet zo goed snapt.....blijf dan met je fikken van turbo's en futures en dat spul af. Voordat je het in de gaten hebt slaap je niet meer.

    Vanaf a.s. maandag (afhankelijk uitkomst G7) wordt het voor het eggie!

    Abnamro zal ongetwijfeld weer nieuwe turbo's in de markt gaan gooien, ik verwacht dat 98% daarvan zal sneuvelen tenzij je er heel snel als TA-pro in kunt handelen.

    Vandaag zag je het voorspel in Goud, van 930 naar 830 op één dag. Ook de €/U$ zomaar 4ct in 4 uurtjes...en het kan allemaal nòg volatiler worden.

    Per saldo zie ik goud stijgen, ook op de Comex.
    In plaats van spikes tot op heden van bijvoorbeeld $10 of $30 tot op één dag, zie ik spikes van $50 of $100 op één dag. Mbt zilver zal het in verhouding net zo hard gaan.

    prettig weekend,
    mineset
  3. jrxs4all 10 oktober 2008 21:20
    quote:

    smith&jones schreef:

    Gek he, geen goud of zilver meer te krijgen terwijl de prijzen alsmaar dalen....

    En nee hoor, er wordt niet massaal gemanipuleerd door de diverse panikerende overheden.
    S&J.

    Ja hoor, en hetzelfde kantoortje van die overheid dumpt ook aandelen, bedrijfsobligaties, zilver, olie en alles wat verder nog maar los en vast zit.

    Droom maar verder,

    JR
  4. forum rang 4 Willempie3 11 oktober 2008 00:17
    Ik denk dat de enorme daling zeker door manipulatie komt. Ook is er gewoon een tekort aan geld, zodat alles verkocht wordt. Zelfs ik dacht er vanochtend over om een klein deel van mijn goud te verkopen en om te zetten in goedkope aandelen. Veel mensen die long goud zitten willen natuurlijk ook even de kat uit de boom kijken: Komt er een oplossing dit weekend tijdens de G7-vergadering die het vertrouwen terugbrengt, ja of nee. De regeringen beseffen heel goed dat hier iets uit MOET komen. Als deze bijeenkomst het vertrouwen niet herstelt zijn de rapen gaar. Goud, zilver en olie even flink terugzetten als indicatoren van inflatie is heel wat beter dan met een record-goudprijs in Euro's aan de vergadering beginnen. Dat geeft wat meer lucht voor nog een paar honderd miljard of een extra renteverlaging. Een zeer belangrijk moment dus om de goudprijs te drukken aan de vooravond van de G7/IMF vergadering.

    Het probleem is en blijft dat de banken elkaar niet vertrouwen. Dat komt omdat ze nog altijd geen openheid van zaken geven. Waarom niet ? Officeel is het antwoord dat de produkten zo ingewikkeld zijn dat ze haast niet te begrijpen zijn. In werkelijkheid is het waarschijnlijk zo dat de situatie zo ernstig is dat de banken eigenlijk direkt failliet zouden zijn als ze hun balans duidelijk uit zouden leggen. Zeker met de volatiliteit die je de laatste dagen ziet. Dat is niet veilig als er zoveel derivaten in omloop zijn.

    In ieder geval spannend om te zien hoe het afloopt...

    W3.
  5. [verwijderd] 12 oktober 2008 18:29
    'VS laten het afweten op IMF-top'

    De Amerikanen zien de problemen op de financiële markten nog steeds teveel als een bedrijfsongeluk en niet als een belangrijk economisch probleem dat moet worden opgelost.
    De G7 wordt voor een groot deel gedreven door macht en eigenbelang. De Verenigde Staten zit niet te wachten op strenger bankentoezicht want dat schaadt hun positie als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven.

    ==================

    M.i. de prelude van 'de val van de dollar'
    Nadat de cashzucht in dollars eenmaal is bevredigd doordat het systeem weer een beetje op gang begint te komen en we een tijd van deflatie achter de rug hebben, komt de prijsinflatie in het met geld overspoelde systeem naar boven drijven.
    Dan volgt automatisch de val van de dollar.
    Op de USDX eerst weer terug naar 72pt, dan 62pt en vervolgens 52pt. Ik mag hopen dat het bij 52pt blijft anders is de ellende niet te overzien.

    Medio 2010, of zoveel eerder zal ik deze post weer opvissen. Dan zal blijken of ik het goed gezien heb. Flesje wijn erop ?

    gr.mineset
  6. [verwijderd] 12 oktober 2008 20:34
    quote:

    23years schreef:

    Eind deze week verwacht ik de aex rond de 300 punten. Voornamelijk de financials gaan herstellen. Ik verwacht niet dat mineset mijn mening over de financials gaat delen, maar dat maakt een forum ook weer een forum.
    In de huidige markten kan ALLES. Ik zou me dan ook helemaal niet verbazen als de financials komende week gaan herstellen, maar durf er nou ook weer geen garantie op af te geven.
    Zelfde mbt goud. Komende week kan de prijs weer up naar 880, maar kan ook down naar 780.
    T'is op de korte termijn gewoon een casino royal....
  7. FranzolVonDangen 12 oktober 2008 20:39
    Ik geloof niet helemaal in het shortage verhaal. Er is naar mijn weten gewoon genoeg goud op dit moment.

    Het klopt inderdaad wel dat de kleine vormen van goud 1kg en minder (vooral munten) zijn uitverkocht, maar vergeet niet dat bijvoorbeeld bij de LBMA wordt gehandeld in 400oz bars (12,5kg). Echter deze zijn natuurlijk niet voor de kleine man. Ik bedoel hoeveel mensen hebben er nu 255.000 EURO even klaar liggen om in goud om te zetten. Het gaat hier IMO meer om een productie achterstand in de aanvoer van kleine bars, munten.

    Het lijkt alsof er wordt gevochten om kleine stukjes van de taart terwijl er nog genoeg grote stuken zijn.

    Misschien is het slim om zo'n bar te kopen en dan te laten omsmelten in 1oz bars ik denk dat je wel 15% winst zou kunnen maken.

    Tenzij je op de LBMA en COMEX geen goud meer geleverd krijgt als je een contract koopt. Lijkt mij dat er niks aan de hand is.

    Kortom relax, en wacht het rustig af.

    Gewoon mijn mening.
  8. jrxs4all 13 oktober 2008 08:58
    quote:

    FransVanDongen schreef:

    Ik geloof niet helemaal in het shortage verhaal. Er is naar mijn weten gewoon genoeg goud op dit moment.

    Het klopt inderdaad wel dat de kleine vormen van goud 1kg en minder (vooral munten) zijn uitverkocht, maar vergeet niet dat bijvoorbeeld bij de LBMA wordt gehandeld in 400oz bars (12,5kg). Echter deze zijn natuurlijk niet voor de kleine man. Ik bedoel hoeveel mensen hebben er nu 255.000 EURO even klaar liggen om in goud om te zetten. Het gaat hier IMO meer om een productie achterstand in de aanvoer van kleine bars, munten.

    Het lijkt alsof er wordt gevochten om kleine stukjes van de taart terwijl er nog genoeg grote stuken zijn.

    Misschien is het slim om zo'n bar te kopen en dan te laten omsmelten in 1oz bars ik denk dat je wel 15% winst zou kunnen maken.

    Jij hebt het precies door, maar verkijk je niet op de kosten. Dat doen de munt producenten ook niet.

    Die bars krijg je geleverd in een kluis. Vanaf dat punt zijn de kosten van vervoer, opslag en bewaking voor jou. Daarna de productie van de munten en weer de kosten van vervoer, opslag en bewaking bij de groothandel/detailhandel.

    En het is inderdaad het kleine geld dat een beetje rommelt met munten en zo. De echte grote beleggers houden zich hier niet mee bezig, daarom heeft het ook geen invloed op de goudprijs,

    JR
  9. [verwijderd] 13 oktober 2008 16:23
    quote:

    webdreams schreef:

    die manipulatie kunnen ze nooit volhouden
    Er is geen manipulatie.

    Er zijn een heleboel partijen met verschillende belangen in de markt. Pro en contra. De staat, de centrale banken, noem maar op, ieder heeft zijn eigen belang en zijn eigen wapen en zijn eigen argumenten. Het niet eindigende verhaal van manipulatie moet mijns inziens opnieuw overdacht worden.
    Natuurlijk zijn er grote partijen met zware middelen, maar uiteindelijk lukt het niemand de markt in zijn eigen beweging te stoppen.

    The market has spoken, were you listening?

    Denk er eens over.

    (Oja, als de markt niet doet wat ik wil, kan het ook zijn dat ik het verkeerd zie. Komt weinig voor hahahahahahaha, maar toch!)
1.725 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.