Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

wie durft

581 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 september 2008 15:25
    quote:

    marique schreef:

    [quote=jaap_10]
    Je doet het aanzienlijk beter dan je benchmark. [/quote]
    Minder dan gemiddeld verlies is nog steeds verlies, Jaap. Ben met het resultaat dus niet gelukkig.
    Maar ik stel je bemoedigende woorden wel op prijs!
    vrgr
    marique
    Ik denk dat Jaap bedoelt dat je (gedeeltelijk) short moet gaan op je benchmark, zo kan je ook in een dalende markt rendement maken met stockpicken.
    Wel opletten dat er niet ineens een of andere politicus verzint dat short gaan niet meer mag anders moet je tegen de markt in sluiten.

    de bos

    PS ik zag het ook niet aankomen en sta er dit jaar ook niet florissant voor. bankaandelen zijn al weg en probeer perp. en conv. terug te kopen in deze sector. Ga je niet volledig mee omhoog en alleen faillissementsrisico blijft over.
  2. forum rang 6 marique 30 september 2008 16:44
    quote:

    de bos schreef:

    Ik denk dat Jaap bedoelt dat je (gedeeltelijk) short moet gaan op je benchmark, zo kan je ook in een dalende markt rendement maken met stockpicken.
    Tja, ik weet dat dat kan. Heb ooit weleens wat geklooid met puts ter bescherming. Werd ik ook niet gelukkig van.
    Mijn htk-verstand zegt dat niks voor niks kan. Wil ik beleggen, dan zal ik af en toe pijn moeten lijden. Ik benijd de TA-kunstenaars die exact weten wanneer in- en uit te stappen.

    vrgr
    marique
  3. [verwijderd] 30 september 2008 18:49
    quote:

    rogver schreef:

    [quote=invoorentegenspoed]
    mijn broker (ALEX) durft niet meer...
    [/quote]

    Wees maar blij. Heb vandaag ING gekocht voor 14,50 en BAM bijgekocht voor 8,77. Niet zo handig. Wallstreet moet nog capituleren.
    ik kocht ook toevallig BAM (opties juni 2009) rond een onderliggende waarde van 9euro...vandaag is die aanschafprijs niet uit beeld geweest en terug op nivo van 9 euro stonden calls zelfs op winst!

    Vreemd kan het gaan. Premies zijn blijkbaar door vola flink gestegen.

    Bij CRXL zelfs nog gekker...calls nu op 10,80 meer waard dan toen op 11,20euro!

    CIOputs deels verkocht(gisteren), maar kreeg vanaf vanochtend geen medewerking meer...men wist toen al waar het heen ging...kan je bijna vergif op innemen, dat gretigheid opties voorbode zijn voor verder verloop(op KT).
  4. [verwijderd] 30 september 2008 19:04
    quote:

    marique schreef:

    [quote=Comeyer]
    Onodig verlies maken merk ik al, een ervaren belegger moet toch weten dat wanneer er een kredietcrises is dat alles dan word meegetrokken!!
    In deze tijden worden de meesten weer effe op hun plek gezet!
    [/quote]
    Dank je voor deze opbeurende woorden, Comeyer. Ik neem aan dat jij, anders dan ik, zeer ervaren bent, alles van kredietcrises weet, nooit onnodig verlies hebt geleden en dus nog niet op je plaats bent gezet.

    Ben dus erg benieuwd naar jouw beleggingsactiviteiten sinds mei '07. Hoeft niet in detail, maar gewoon even de grote lijn vermelden. Bijvoorbeeld zoiets als:
    "in april '07 alle longposities verkocht en volledig cash gegaan en nu in afwachting tot AEX <218 voordat ik weer voorzichtig ga instappen"

    Mijn geloof is groot.

    vrgr
    marique
    Nou, ik heb Thelon Ventures gekocht op $0,10 en weer verkocht op $0,13. Toen eind 2007 heb ik in November een verhaal getypt waarin ik kenbaar maakte dat ik in 2008 geen vaste posities zou nemen omdat ik een volatiel jaartje verwachte. In Januari heb ik een trade gemaakt met Aalbers en daarbij gekocht net onder de 10 euro en verkocht met 15% winst, ook dat heb ik openbaar gemaakt op een site! Rond Juni/Juli heb ik met mn eigen fonds( zo noem ik het) nog ongeveer 15% rendement gepakt en ook dat is nog te controleren. En sindsdien zit ik positieloos en hou ik alleen mn schaduwporto aan en andere porto"s en bereid ik me momenteel weer voor op een trade. Of ik ga voor een trade eind 2008 of ik creeer weer een eigen fonds met wellicht een iets langere looptijd en dan ongeveer een 10-15% rendement!

    mvg
  5. [verwijderd] 30 september 2008 19:48
    quote:

    marique schreef:

    Dan heb je goed geboerd, Comeyer. Proficiat.
    En bedankt voor je antwoord.

    vrgr
    marique
    dank je Marique, maar qua procenten is het inderdaad wel goed maar ik beleg niet met een super vermogen zoals waarschijnlijk de meesten hier, heb nog geen ton te besteden haha. Maar ik heb nog hopelijk veel jaren te gaan.

    mvg
  6. [verwijderd] 3 oktober 2008 10:55
    Het is: pak geen vallende messen. Toch wat opgepakt. Wat? Fugro, Imtech, Aalberts, BAM. Ik zat te kijken naar deposito's, maar durf het met deze aandelen ook wel aan dan maar wat minder deposito's.

    Groet, Jonas

    P.S. ASMI is mogelijk ook interessant. Gisteren in de U.S. plus 5%. Toch niet bijgekocht, want met die overnames is de benodigde financiering steeds lastiger.
  7. [verwijderd] 3 oktober 2008 11:47

    Zo en nu VOPAK en Aegon erbij gezet. Wat ik allemaal niet voor een klein deel van de door mij beoogde deposito kan krijgen. Het wordt nu met dit extra pakketje een jaartje of wat afwachten en dividend beuren. Kan dus eerst mogelijk nog wel wat zakken, maar dat is ingecalculeerd.

    Shell als alternatief voor een deposito is natuurlijk ook leuk. Aegon is overigens naast ING perputual het enige in financials. SNS oogt nu ook leuk, maar toch heb ik daarover twijfels. Fortis Obam wacht ik nog even mee.

    Hopelijk komt Jonas Splinter met de laatste acties enigszins door de winter.

    Groet, Jonas
  8. [verwijderd] 3 oktober 2008 13:44

    Hup, wat Imtech er toch maar er bijgezet. Zit er enige lijn in mijn lijstje?. Met uitzondering van Aegon zijn het mooie bedrijven als je kijkt naar strategie. Goed management vooral bij Imtech, Fugro, Aalberts. Orderportefeuilles zijn goed gevuld. Niet te veel focus op Amerika. K/W oogt goed. Zie geen specifiek negatief nieuws vandaag.

    Aegon heb ik niets mee. Heb nog steeds een koersplan katertje, maar ik verwacht wel dat ze zich door deze moeilijke tijden heenwurmen.

    Opvallend is trouwens ook dat bij het minste herstel mijn laatste selectie (daarnaast had ik al wat o.a SBM, Innoconcept, Gamma) bij een herstelletje omhoog vliegen. Hoewel gekozen voor de wat langere termijn zou ik mogelijk bij een herstelletje er ook nog tussentijds uit kunnen knijpen als het even meezit.

    Groet, Jonas

    Groet
  9. forum rang 7 ffff 3 oktober 2008 14:06
    Jonas,

    Jouw overweging er zo nu en dan tussenuit te knijpen maakt natuurlijk meer beleggers. In het huidige volatiele klimaat lijkt me dat nog niet eens een slechte strategie. Probleem , althans wat is een probleem, komt er als je ze net verkocht hebt en die koersen beginnen toch aan een herstel. Uiteindelijk hebben we het allemaal al zo vaak beleefd. Enkele keren op en neer en zou je ervan kunnen profiteren, maar als ze doorstoten zit je te kijken van: had ik ze maar gehouden.

    Hetzelfde heb je met indexen als Cac en Dax; die stuiteren ook altijd wel 7 keer boven en onder de respectievelijk 5000 en 6000. Theoretisch zou je daar ook goed van kunnen profiteren...tot die keer....

    Peter
  10. skul 3 oktober 2008 14:25
    Het is al vaker gezegd dat zelfs fundamenteel goede bedrijven de laatste tijd ook worden gestript. Analisten passen momenteel ook en masse hun koersdoelen aan, gebaseerd allen op lagere winstverwachting en de markt reageert hier naar mijn mening onterecht sterk op.
    Ik heb voor mijzelf ook een lijstje klaar, maar wacht heel bewust tot reddingsplan in de VS is goedgekeurd, maar vooral ook naar tevredenheid wordt aangenomen door de markt, cq. met stijgende beurzen als direct gevolg. Bovenaan mijn lijstje Aalberts, Imtech en Fugro. Hoewel bij Imtech iets niet lijkt te kloppen gezien de daling van vandaag. Imtech heeft echter goede steun rond de 13 en mocht deze houden blijft deze op dit lijstje.
    Gr.Erik
  11. [verwijderd] 3 oktober 2008 16:35
    Peter, ik beleg a.h.w. in verschillende lagen vanuit verschillende portefeuilles met verschillende horizon,maar niet gericht op de korte daytrade. Focus is fundamenteel.

    Stel maandag worden die Amerikanen weer euforisch en wat ik vandaag heb aangekocht knalt 10-15 % omhoog dan verkoop ik waarschijnlijk. We gaan dan mogelijk weer een kleine swing opwaarst zien. Gaat het niet omhoog dan wacht ik weer af. Deels heb ik dezelfde aandelen ook elders en die laat ik dan in geval van die KT upswing zitten.

    Gaat het bijvoorbeeld naar de 250 dan heb ik in een verzekeringspolis altijd wat cash. Daar ga ik pas na grote sprongen in meebewegen en dan in fasen zodat ik voor de 180 ook wat overhoud.

    Je ziet; ik ben net een dirigent die een orkest dirigeert. Helaas leveren sommige van mijn musici de laatste tijd te vaak valse noten. Als hypergevoelige dirigent gaat je dat niet in de koude kleren zitten, maar in het verleden is het altijd goed gekomen dus waarom nu niet?

    Groet, Jonas

    PS. Ik heb het nu eigenlijk alleen over de aandelenkant, maar daarnaast bepaal ik ook steeds de grens cash/deposito/obligatie versus aandelen/opties (in dat laatste doe ik weinig). Deze grens schuift afhankelijk van mijn inschatting van de algemene situatie.
  12. [verwijderd] 3 oktober 2008 18:16

    Overigens voor het goede slapen is het nu wel ongeacht het aangekochte aandeel wel gewenst,dat de geldstromen niet alleen op de korte termijn geldmarkt een impuls krijgen, maar dat de wat langere termijn kredietverlening op poten wordt gehouden.

    Vannacht moet dat plan in de US worden aangenomen, maar enige bijstelling richting vermogensversterking richting banken in ruil voor kapitaalbelangen daarin voor de overheid zou de markt echt kunnen verbeteren.

    Helaas zal de "vrije marktideologie" bij de hardcore conservatieven van de Republikeinen dat waarschijnlijk in de weg staan. Politiek en gezond verstand: getwee slapen ze op een kussen, maar de duivel zit er altijd tussen.

    Groet, Jonas
  13. [verwijderd] 11 oktober 2008 21:16
    quote:

    jrxs4all schreef:

    Om te kunnen winnen moet je kunnen verliezen en daar ook tegen kunnen,

    JR
    De moeite waard om aan te halen.

    Maar nu?

    Verkocht:
    Lafarge op 67,ie -13%,Sanofi 49 ie +10%,Roche 175 ie -5%(vorige,dus niet afgelopen week).

    Gekocht:
    ArcelorMittal donderdag a 24.
    GDF Suez a 24 vrijdag.

    Diporders:

    IMF ziet een mogenlijke verdere daling van 20%.

    Ga orders -10% invoeren.

    RD 15,00
    ING 9,00
    AM 20,00

    Dividend ren huidige port rond 6%.
    RD is nu 6x zo goedkoop als in 2000.

    S6 allen,kck

    Wandelaer wat heeft you gekocht? (:
581 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.