Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Alles wordt kapot gemaakt

65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 oktober 2008 00:32
    Rabo-Heemskerk was erg blij met de Bos-reddingsactie, zei hij in NRCHandelsblad.
    Logisch, want in NL is de spaarcentengarantie een zaak van de gezamenlijke banken, maar dat zijn er goedbeschouwd maar twee meer: ING en de Rabo.
    Stel je voor dat zij 100 miljard aan spaargeld hadden moeten vergoeden bij het failliet laten gaan Fortis. Dan gaan zij d'r ook aan, enz. Een enorme kettingreactie krijg je dan.

    Maar puts kopen verbieden is natuurlijk onzinnig, het paard achter de wagen spannen.

    GW

  2. [verwijderd] 7 oktober 2008 01:25
    quote:

    Sell Sell Sell! schreef:

    en da Yankees sluiten en landen gewoon mild op 3,58%. Ik hoorde ze op BBC worldnews praten over een onverklaarbare 300 punten omhoog ineens. Staatsfondsen, oliesjeiks, Russische olietycoons en andere Cssh Kings to the resque?
    Afgezien van de financiële rollercoaster die we rijden zijn het zeer interessante tijden. En morgen weer lekker bodemvissen.
    Ik denk dat de PPT even van leer is getrokken meer dan 400 punten binnen het uur omhoog. Absurdo
  3. [verwijderd] 7 oktober 2008 07:12
    "Maar alles is in het landsbelang, dus mij zul je niet meer horen"

    Welkom bij de club. In elk dorp of stad zijn er wel mensen als Bos of Balkenende, best aardig maar ondertussen tegen alles en iedereen in.

    Het volbouwen van Natuurgebieden en polders gaat gewoon in hoog tempo door, Regioparken Structuurvisies, Groene zone's, Kwaliteit luchtverontreiniging, als het ze beter uitkomt dan bestaan hun eigen wetten opeens niet meer.

    Ach weet ik veel, het gros van de mensen sluit s'avonds de deur en het zal ze een worst zijn.

    Ook mij zal je niet meer horen.

  4. [verwijderd] 7 oktober 2008 08:10
    ikke speculant, ikke zielig, ikke slachtoffer van andere speculantjes bij bankjes in VS. wij allemaal kapitalistjes, wij allemaal slachtoffertjes van andere kapitalistjes, ikke niet schuldig, nee hullie hebbe ut gedaan en dan doen hullie van de regering toch nog stoute dingen en lelijjk tegen ons. huilie huilie
  5. [verwijderd] 7 oktober 2008 08:42
    quote:

    Illuminati schreef:

    hoezo geen puts? De market makers hebben een ontheffing, dus waarom zou je geen puts kunnen doen ?
    illu de statement op de binck-site ter info.

    "Nieuwe maatregelen tegen 'short selling'
    Door de aanhoudende uitzonderlijke marktomstandigheden heeft de AFM verdergaande maatregelen genomen op het gebied van 'short selling' in financiële ondernemingen. Onder short selling wordt verstaan het innemen van een positie waarmee u speculeert op een koersdaling. Samenvattend komen de nieuwe maatregelen neer op het volgende:

    - U mag geen nieuwe positie innemen waarmee u speculeert op een koersdaling in de aandelen Aegon, ING Groep, Fortis, BinckBank, Kas Bank, SNS Reaal, Van der Moolen en Van Lanschot.

    - Als u per vrijdag 3 oktober 2008 een positie had in bovenstaande aandelen waarmee u speculeert op een koersdaling, mag u deze positie aanhouden. Het vergroten van deze shortpositie is niet toegestaan.

    -Deze maatregel geldt niet alleen voor de aandelen van deze financiële ondernemingen, maar ook voor call- en putopties, short-turbo's en andere derivaten op aandelen Aegon, ING Groep, Fortis, BinckBank, Kas Bank, SNS Reaal, Van der Moolen en Van Lanschot.

    - Deze beperkende maatregel wordt door ons systeemtechnisch niet afgedwongen. Bij het inleggen van orders dient u te handelen conform de nieuwe richtlijn van de AFM. Voor het volledige bericht verwijzen wij u naar de website van de AFM, www.afm.nl.

    - Deze maatregel geldt vooralsnog tot 3 november 2008. "

  6. [verwijderd] 7 oktober 2008 09:20
    Beste Frank, ik lees je koloms vaak. Je hebt gelijk. Winsten op aandelen zijn belast, verliezen niet. Duidelijker kan men het niet maken dat vele politici alleen maar iets doen om de kudde naar hun schaapskooi te leiden(lijden?). Als er rumoes is, zoals aandelen zakken wereldwijd of 'Gouda', komen ego's op het toneel, Sarkozy is nu daarvan een goed voorbeeld van of politieke partijen zoals PVV en VVD. Ik verbaas me dat ik Turbo's mag kopen en ook nog puts of komt de financiële politie straks ook dat controleren.

  7. [verwijderd] 7 oktober 2008 11:50
    Frank,

    je slaat de spijker op de kop.
    Wellink heeft afgelopen zondag in Buitenhof nog een boekje open gedaan over de blunders die Bos heeft begaan.

    Het is wel een teken aan de wand dat de handel in Fortis nog steeds niet is gestart. Kennelijk beseft men nu pas dat er iets niet deugt in de wijze waarop de deals tot stand zijn gekomen. Binnen een paar dagen wordt - volgens Bos - een gezond bedrijf naar de filestijnen gebracht en verliest Belgie een van zijn trotse bedrijven.
  8. [verwijderd] 7 oktober 2008 11:57
    quote:

    victorrr schreef:

    Er klopt helemaal niets van wat hierboven staat. Iedereen mag puts en turbo's kopen. Alleen short gaan in aandelen mag niet als particulier.

    Cees is waarschijnlijk ernstig in de war door de hectiek van de afgelopen tijd.
    Nee, dat is volgens mij niet waar. Het kopen van turbo shorts en puts is wel degelijk verboden maar alleen op een specifiek aantal aandelen. Op alle overigen aandelen mag het nog wel gewoon. Voor de turbo's betekent het overigens dat ABN simpelweg geen laatkoersen meer afgeeft voor turbo's op die betreffende aandelen.
65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.