Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Thank God it's Monday

59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2008 23:10
    quote:

    G unit1 schreef:

    Lekker leesvoer Cees. Ben het met je eens dat goud en olie enorm correleren, maar denk toch dat goud verder gaat stijgen, daling was enorm volatiele correctie, maar met de angst die er nu in de markt zit, denk ik dat goud een nieuwe top gaat maken.

    abceetje, praat geen poep kerel. Hij heeft volledig gelijk als het gaat om shortselling. Heeft het bij Fortis geholpen?
    Waardoor ontstaat een shortsqueeze volgens jou ?

    Shortselling met EIGEN aandelen kán niet tegengegaan worden .... Logisch dat nakedshorten verboden is en met geleende aandelen shorten is risicoloos voor uitlener en lener maar ZÉÉR schadelijk voor zowel het onderliggende geshorte bedrijf, als de bewaargever (de feitelijke aandeelbezitter)

    Cees heeft het over z'n eerder ervaringen in 1987 ... hij besluit z'n betoog met de vermelding dat hij WÉL alles weet met z'n 23 jarige ervaring (dus heden in 2008), een simpele rekensom leert dat Cees in 1987 slechts 2 jaartjes meeliep .... volgens mij was Cees toen nog Ceesie dus

  2. [verwijderd] 5 oktober 2008 23:13
    quote:

    ZondagBelegger schreef:

    [quote=abceetje]
    Jij lijdt door je 23-jarige ervaring waarschijnlijk aan bedrijfsblindheid .....

    Wat een basher ben jij zeg, ik hoop dat de gemiddelde lezer snapt dat jij één van die linkslullende rechtszakkenvullende type's bent
    [/quote]

    Hmmmmmm, Frank is wel scherp hoor. Wat ik dit weekend her en der op internet lees is veel somberder (totale hartaanval voor het financiële systeem door totale freeze op credit en daardoor faillissement vele bedrijven die hun kortlopende leningen niet kunnen doorrollen).
    Ja Frank laat met dit literaire kunststukje zien van de gehele actuele situatie van vandaag op de hoogte te zijn. De titel van zijn stuk laat zelfs met een beetje fantasie zien dat hij zelfs Xander op het netvlies had.

    Prachtig!

    Een van de betere schrijvers van IEX.
  3. orchid 5 oktober 2008 23:14
    iedereen struikelt over elkaar om lagere standen te voorspellen.
    De makkelijke weg...natuurlijk gaan we nu omlaag, maar tot hoever en wanneer komt herstel, ook aandelen van klasse aandelen zijn nu extreem goedkoop.

    Alleen de weg omlaag voorspellen is niet zo moeilijk, waar is de bodem??

    Wanneer gaan proffs echt inslaan.??

    Waar is de balans??
  4. [verwijderd] 5 oktober 2008 23:22
    Beste heer Smit,

    U bent een man van mijn hart ook al houdt ik van een vrouw.
    Uw analyses zijn helder. Ik herinner mij enkele artikelen uit 2007 betreffende deze f. crises (freddy enz. + credit cards enz.) en die zijn nu meer dan ooit aktueel. Iemand zal de rekening voor de frivoliteiten gaan betalen en ik vermoed dat het de modus, dus de "man in de straat" is. Wereldwijd. De bescheiden kennis van economische modellen / "wetmatigheden" uit mijn opleidingen blijken niet opgewassen tegen de huidige ontwikkelingen. Put of call voor de komende maande(en)? Mijn verstand et cetera zegt "put" maar rationaliteit wordt momenteel afgestraft. Hoop dat nog iets van mijn pensioenopbouw overblijft.

    Met vriendelijke groet,
    Th. W. Peelen.
  5. [verwijderd] 5 oktober 2008 23:24
    quote:

    orchid schreef:

    Alleen de weg omlaag voorspellen is niet zo moeilijk, waar is de bodem??

    Bodem ergens tussen 340 en 0. Ik ben geabonneerd op een doldrieste nieuwsbrief die al een paar jaar voorspelt dat de Dow naar 400 punten zakt (het eind van golf 5 van 5 van 5 etc). Die beleven nu hun finest hour want het loopt exact zoals zij (al sinds 1998) voorspellen: een credit crunch waar geen enkel overheidsingrijpen tegenop gewassen is. Bail-outs van honderden miljarden ten spijt. Als je er vanuit gaat dat de AEX sinds 2000 in een dalende trend zit dan ligt de onderste lijn ergens rond de 100 punten, dus als we die gaan halen kun je je borst wel nat maken. Ik beperk me voorlopig tot korte termijn trades en sla verder het geheel gade vanaf de zijlijn.

  6. [verwijderd] 5 oktober 2008 23:27
    quote:

    ZondagBelegger schreef:

    [quote=abceetje]
    met geleende aandelen shorten is risicoloos voor uitlener en lener
    [/quote]

    Nou moet je ophouden!
    Met uitroepteken ?

    Voor de uitlener is het risicoloos omdat de onderliggende aandelen 'slechts' in beheer gegeven zijn door de premiebetaler ....

    Voor de lener praktisch risicoloos omdat ze voorheen géén verplichte tijdslimiet hadden aan de leenperiode ... Vorige maand teruggebracht tot 3 dagen en vanaf heden TOTAAL verboden

    In 1987 had nog nooit iemand van speeders, turbo's, of automatisch door computersysteem gestuurde stoplosses gehoord .... Het is toch bekend dat computerprogramma's regelrecht naar de stoploss werden gedirigeerd ..... shortselling dus met een 99% kans op winst

  7. [verwijderd] 5 oktober 2008 23:33
    als je na dit weekend nog aandelen koopt dan ben je volgens mij koop ziek of je bent er verslaafd aan geraakt!! ik noem het AEX verslaafd
    waarom zou je nu nog kopen of denken wij (jullie)
    dat het allemaal voor de kerst beter wordt..
    ik betrap mij zelf ook op de zelfde afwijking!!
    maar ik stap morgen weer achter een fruitautomaat
    of bestaan die niet meer ?????
  8. [verwijderd] 6 oktober 2008 00:28
    In de F*** de aandeelhouder wordt niet meer gereageerd dus ik hoop hier op nog een reactie op mijn posting naar aanleiding op de laatste ontwikkelingen rondom de officieele overname van de overige Fortis onderdelen door BNP en de genoemde bedragen en rest activiteiten en slechte leningen.

    **************
    Rest
    Er blijft in Fortis Holding het volgende over: Fortis Insurance International, de opbrengst van de verkoop van de Nederlandse activiteiten, de opbrengst van de verkoop van Fortis Insurance Belgium en de opbrengst van de verkoop van het belang van 51 procent in Fortis Bank België.

    Ik mis hier de opbrengst van de verkoop van de eerste 49% in Belgie en Luxemburg en de verkoop van de 51% in Luxemburg. Ik zie dus wel dat de verkoop van de insurance activiteiten Fortis Belgie wel buiten de 51% deal vallen dus dat komt er bij en er zijn zelfs nog wat activiteiten over.

    Anders opmerking:

    Onder Fortis Holding zal ook nog een belang van 66 procent zitten in een nieuw vehikel, waarin de probleemkredieten van Fortis Bank België ter hoogte van 10,4 miljard euro zijn ondergebracht. De overheid krijgt 24 procent van het vehikel in handen en BNP Paribas 10 procent.

    Pakweg 6.87 miljard exposure, dat valt wel mee.

    Ik wordt een beetje gek volgens mij, er blijft gewoon duidelijk geld over, wat is dit voor iets raars, dit kan niet kloppen gewoon.

    16.8 miljard van Nederland.
    Ongeveer 5 miljard voor 51% van belgie, dat is bekend.
    Bij mij onbekend of er nog geld komt van de eerste 49% voor belgie en luxemburg en de 51% van luxemburg en hoeveel BNP betaald voor Fortis Insurance Belgie, maar zet dat van mijn part ook ff allemaal op 0, erger kan niet scenario.

    Heb je dus 21.8 miljard euro cash en 6.87 miljard exposure slechte leningen maximale kosten en 2.5166 miljard aandelen sinds emissie op 10 euro.

    uhm, 21.8 - 6.87 = 14.93/2.5166 = 5.93 euro cash minimaal over.

    Komt dus zeker nog iets bij van waarde verkoop activiteiten incurrance belgie aan BNP
    onzekerheid over eerste 49% belgie en Luxemburg of in ieder geval 51% Luxemburg, maar het wordt wel een heel gek verhaal als dat nog erbij komt want dat zou nog een paar euro zijn.
    En dan hebben we nog Fortis Insurrance International over gratis, klinkt niet als een verliesgevende poot.

    Ok, nu heb ik echt ff iemand met een reactie nodig ??

    ps. ik heb geen aandelen Fortis, maar wel belangen in AEX index opties en volgens behr.nl reageert de index op 5.41 in het aandeel volgens de weging met iets van 0.19 index punt per ongeveer 8 ct dus het kan hard gaan :)
59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.