Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
46,220   +0,280   (+0,61%) Dagrange 45,980 - 46,420 117.224   Gem. (3M) 251,2K

Ping AN of Ping AU ?

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 24 september 2008 00:47
    Verwacht er hier nog iemand dat Ping An tegen ongewijzigde voorwaarden verder in Fortis stapt ? Nee toch hè ?

    Fortis en Ping An zien goedkeuring tweede helft 2008
    7 augustus 2008, 14:31 uur | FD.nl

    Door: Battes, P.

    De Chinese toezichthouders hebben de goedkeuring voor de joint venture van Fortis met Ping An uitgesteld. De bank-verzekeraar moet hierdoor voorlopig afzien van de euro 2,15 mrd die de Chinese partner zou betalen voor een belang in Fortis Investments.

    Het Belgisch-Nederlandse Fortis heeft het bedrag hard nodig om het geslonken bufferkapitaal weer op orde te krijgen. De bank-verzekeraar moet de komende achttien maanden een tekort van ? 3 mrd aanvullen. Daartoe is een kapitaalplan gelanceerd dat ? 5 mrd moet opleveren. Zonder de euiro 2,15 mrd van Ping An loopt het tekort op tot ruim euro 5 mrd.

    FNV wil rust rond Fortis 6 augustus 2008
    Aandeelhouders voeren druk op Fortis op 5 augustus 2008
    Fortis heeft nog euro 2 mrd aan speling 5 augustus 2008

    Fortis wil geen inhoudelijke toelichting geven. Eerder werd verwacht dat de goedkeuring in het tweede kwartaal zou plaatsvinden. Fortis zegt er nu van uit te gaan dat de goedkeuring in het derde of vierde kwartaal volgt.

    Vertraging door Olympische Spelen

    'Het is een administratief proces', zegt een woordvoerder. 'Dit is niets bijzonders. Bovendien wordt de vertraging ook veroorzaakt door de Olympische Spelen.' Ping An was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

    AUDIO:
    Prisco Battes van het FD legt uit waarom dat geld er nog niet is.

    Fortis wil niet zeggen of de aanvraag stuit op bureaucratie of structurele bezwaren. De Chinese autoriteiten hebben eerder dit jaar een investering van $ 2 mrd tegengehouden van staatsbedrijf China Development Bank in Citigroup. De Chinese staatsinvesteringsmaatschappij Citic trok zich dit voorjaar terug uit een geplande investering van $ 1 mrd in Bear Stearns. Citic gaf kort nadat de zakenbank bijna was omgevallen als verklaring dat de contracten nog niet waren getekend en dat het geld nog niet was overgemaakt.

    Zorgen Chinese overheid

    Beide terugtrekkingen worden gezien als teken dat de Chinese overheid zich zorgen maakt over de verliezen op buitenlandse investeringen. Door de kredietcrisis zijn belangen in westerse financiële bedrijven in korte tijd fors minder waard geworden. Zo zag China Development Bank al een belang in Barclays minder waard worden en liep China Investment Corporation grote verliezen op toen het belegde in investeerder Blackstone.

    Nu op FD Beleggen: Structuur Fortis is toe aan vereenvoudiging
    Nu op FD Nieuws: Fortis maakte het fraudeurs makkelijk

    Fortis kwam in maart dit jaar met Ping An overeen om de helft van zijn vermogensbeheertak te verkopen. Fortis zei destijds ingenomen te zijn met het bedrag dat Ping An betaalt, omdat de Chinezen dezelfde waardering toekenden als Fortis eerder voor ABN Amro had betaald. Behalve de joint venture heeft Ping An ook een belang van 5% in Fortis gekocht.

    Definitieve contracten ondertekend

    Ping An is anders dan de Chinese investeerders die werden teruggefloten geen staatsbedrijf. Ook zijn volgens Fortis de definitieve contracten ondertekend.

    Ping An staat onder druk van zijn aandeelhouders. De koers is de afgelopen maanden fors gedaald. Analisten schrijven dit onder andere toe aan de deal met Fortis. Sinds de deelname van Ping An in Fortis in oktober vorig jaar is de koers van Fortis ruim gehalveerd.

    Basis Fortis nog altijd sterk

    Voorzitter Ma Mingzhe van Ping An zei vorige maand tijdens de aandeelhoudersvergadering dat de basis van Fortis nog altijd sterk is. Ook kijkt Ping An naar meer buitenlandse investeringen.

    De samenwerking heeft voor beide partijen ook een strategische component. Ping An wil kennis in huis halen terwijl Fortis de mogelijkheid krijgt om zijn beleggingsfondsen via het netwerk van Ping An te verkopen. Ping An heeft 300.000 verzekeringsagenten. Als de joint venture van de grond komt, zullen zij vrijwel exclusief Fortis-fondsen aanbieden. Over drie jaar moet een derde van het resultaat van Fortis Investments in Azië worden gerealiseerd.

    Lees ook het dossier Fortis in de problemen
    Bron FD.nl
    Copyright Jaar 2008

    www.fd.nl/artikel/9634223/fortis-ping...
  2. forum rang 4 Nel 24 september 2008 07:51
    Warren Buffett investeert $5,0 mrd in Goldman Sachs
    24-09-2008 07:39:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, heeft dinsdagavond een overeenkomst bereikt over een investering van tenminste $5,0 miljard in Goldman Sachs. Berkshire Hathaway zal voor $5,0 miljard aan eeuwigdurende preferente aandelen Goldman Sachs kopen.

    Deze aandelen kunnen niet worden omgezet in gewone aandelen maar hebben recht op een dividenduitkering van 10%. Goldman Sachs krijgt daarbij het recht om deze preferente aandelen op elk moment terug te kopen tegen een premie van 10%.

    Berkshire Hathaway krijgt daarnaast via warrants het recht om voor $5,0 miljard aan gewone aandelen Goldman Sachs te kopen tegen een uitoefenprijs van $115 per aandeel. Deze warrants kunnen op elk moment in de komende vijf jaar worden uitgeoefend.

    De uitoefenprijs ligt 8% onder de slotkoers van $125,05 van het aandeel Goldman Sachs van dinsdag. Uitoefening van deze warrants zou Berkshire Hathaway, gebaseerd op de slotkoers van dinsdag, een belang van zo'n 10% geven in Goldman Sachs.

    Goldman Sachs, dat begin deze week de goedkeuring kreeg van de Federal Reserve om zich om te vormen van zakenbank naar een traditionele bank, zal tevens ten minste $2,5 miljard aan nieuw kapitaal aantrekken via een openbare uitgifte van aandelen.

    Het aandeel Goldman Sachs steeg dinsdagavond in de handel nabeurs met 6,5% tot $133,20.

    - Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com

    Fortis de volgende!!
  3. forum rang 6 NewKidInTown 25 september 2008 15:25
    Wat voor mij bij het begin van dit draadje nog een vraag was, is nu een 100% zekerheid geworden.
    Als Ping nog geld gaat overmaken, zal dat tegen een stuk lagere condities worden dan oorspronkelijk de deal was.
    Ze zijn niet gek daar in China.
    Des te langer ze wachten des te lager ze kunnen instappen of des te groter hun belang gaat worden.
    5,50 - EENENTWINTIG % alleen vandaag al.
    Ping ? AU !
  4. [verwijderd] 26 september 2008 23:01
    Ping An Insurance, de op een na grootste verzekeraar van China, kreeg vrijdag 26 september 2008 stevige klappen.

    Op de beurs van Hongkong plofte het aandeel 9,7 procent lager. De scherpe daling wordt toegeschreven aan bezorgdheid over Fortis. Ping An is met een belang van 5 procent de grootste aandeelhouder van de Belgisch-Nederlandse bank-verzekeraar.
    (tijd) - 'Zorgen over Ping Ans investeringen in Fortis zijn de belangrijkste reden voor de koersdaling', zei een analist in Nanjing aan het persagentschap Bloomberg. 'Beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de globale prestatie van de investeringen van de verzekeraar naarmate de marktvolatiliteit toeneemt.'

    Ping An nam in november 2007 een belang van 4,99 procent in Fortis. Om verwatering te voorkomen nam de Chinese verzekeraar deel aan de aandelenemissie ter waarde van 1,5 miljard euro die Fortis in juni doorvoerde. Ping An nam in maart een belang van 50 procent in Fortis Investments, de wereldwijde vermogensbeheerder van Fortis.

    Het eerste aandelenpakket (4,18%) kocht Ping An aan een gemiddelde prijs van 19,08 euro per aandeel.
  5. forum rang 6 NewKidInTown 30 september 2008 09:08
    quote:

    KidBackInTown schreef:

    Wat voor mij bij het begin van dit draadje nog een vraag was, is nu een 100% zekerheid geworden.
    Als Ping nog geld gaat overmaken, zal dat tegen een stuk lagere condities worden dan oorspronkelijk de deal was.
    Ze zijn niet gek daar in China.
    Des te langer ze wachten des te lager ze kunnen instappen of des te groter hun belang gaat worden.
    5,50 - EENENTWINTIG % alleen vandaag al.
    Ping ? AU !
    Dat kon je dus al van te voren zien aankomen:

    Ping An overweegt af te zien van joint-venture Fortis (media)
    30-09-2008 08:19:18
    AMSTERDAM (Dow Jones)- De Chinese verzekeraar Ping An Insurance Group Co. ziet mogelijk af van de voorgestelde joint-venture op het gebied van vermogensbeheer met Fortis. Dat schrijft de Financial Times dinsdag op basis van anonieme bronnen.

    In maart 2008 bereikte Fortis een overeenkomst met Ping An over de verkoop van een belang van 50 procent in de vermogensbeheerdivisie aan de Chinese verzekeraar voor 3,3 miljard dollar.

    Volgens de krant zou Ping An als gevolg van de dramatische veranderingen in de financiele situatie van Fortis de overeenkomst willen herzien en de voorwaarden willen wijzigen of zich zelfs willen terugtrekken uit de overeenkomst.

    (c) De Tijd (tel: +32 2 4231769; fax: +32 2 4231610)
  6. [verwijderd] 5 oktober 2008 18:32
    De Chinese verzekeraar Ping An Insurance gaat in het derde kwartaal een last van 15,7 miljard yuan (1,66 miljard euro) nemen op zijn investering in Fortis. Dat maakte Ping An volgens het persagentschap Bloomberg vandaag bekend in een mededeling aan de beurs van Hongkong.
    (tijd) - Ping An heeft een belang van net geen 5 procent in Fortis en liet eerder weten dit belang te zullen behouden. De joint venture, waarbij Ping An de helft van Fortis Investments, de tak vermogensbeheer van Fortis, zou kopen, gaat wel niet door.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.