Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
44,460   +0,240   (+0,54%) Dagrange 43,960 - 44,480 353.147   Gem. (3M) 288,7K

FORTIS OBAM

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sylvia 11 8 november 2008 09:51
    Fondsbeheerder Rolf Stout van Fortis OBAM heeft een moeilijke tijd achter de rug, aldus het Financieele Dagblad op 7 november. De krant stelt vijf vragen aan de man achter het fonds dat sinds begin 2008 60% in de min staat.

    Fondsbeheerder Rolf Stout van Fortis OBAM heeft een moeilijke tijd achter de rug, aldus het Financieele Dagblad op 7 november. De krant stelt vijf vragen aan de man achter het fonds dat sinds begin 2008 60% in de min staat.

    Rolf Stout wordt beschouwd als een van de best presterende fondsbeheerders van Nederland, zo zegt het FD. Fortis OBAM staat echter ‘year-to-date’ (“YTD”, ofwel vanaf 1 januari 2008 tot ‘nu’) op -60%. Stout blijft echter hoopvol vasthouden aan zijn geliefde thema’s.

    FD: U spreekt van een boekjaar met twee gezichten. Hoezo?

    “Wij hebben met Fortis OBAM een gebroken boekjaar, eindigend op 30 september. In die verslagperiode kwamen we uit op -10,7%, tegen -23% voor de MSCI Wereld Index. In de tweede helft van het boekjaar ging het echter mis: ultimo september stonden we op een YTD van -45,3%, tegen -20,7% voor de index. “

    FD: Eind oktober was uw YTD zelfs -60%.

    “Oorzaak zijn onvoorstelbare koersdalingen die tot blinde paniek hebben geleid, waardoor beleggers niet meer naar de onderliggende waarde van de bedrijven kijken. Zo beleggen we in Ezra, dat actief is in olieservices. Dat fonds heeft op jaarbasis de brutowinst met 157% zien stijgen en de winst per aandeel met 178%. Toch daalde de dag na de publicatie van de cijfers de koers met 15%. Dat wijst erop dat de vooruitzichten of de waardering van bedrijven er nu niet meer toedoen. “

    FD: U zat ook waar de klappen vielen: opkomende markten, energie, materialen.

    “Ja, we zijn in die sectoren overwogen. Mensen vragen ons of we die weging niet moeten aanpassen. Dan zeggen we nee. We geloven in onze strategie, we zijn langetermijnbeleggers. We passen ons beleid niet aan.”

    FD: Zelfs niet nu Azië zo kwetsbaar blijkt?

    “Dat Azië sinds deze zomer ook zo hard onderuitgaat, wijst erop dat de aandelenmarkten in deze landen de uitstroom van westers kapitaal nog niet kunnen opvangen. Maar de beursbeweging zegt echter weinig over de onderliggende kracht van Azië. Die is goed en blijft goed.”

    FD: Begin dit jaar zei u dat de houdbaarheid van de fondsmanagers zo lang is als zijn laatste prestaties…

    “2008 wordt een heel moeilijk jaar en ik vind inderdaad dat als je twee jaar achtereen zulke prestaties levert, je een moeilijk verhaal hebt. Voor mij is altijd de driejaarstermijn bepalend. Ik wil absoluut bewijzen dat ik een outperformer ben.”

    07.11.2008

    BRON; FD 8 november 2008
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.