Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Wie heeft het gedaan?

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2008 22:31
    quote:

    Weef schreef:

    Een goede baan en geen huis kunnen kopen? Die twee die gaan niet samen, ook nu niet.

    Als er geen vraag is dan blijft het aanbod ook achter. Mensen willen eerst hun huis verkopen en dan pas op zoek naar iets anders. Prijsvorming komt gewoon niet tot stand totdat veel huizenbezitters om een of andere reden hun huis moeten verkopen. Anders blijven ze gewoon zitten tot de markt beter is.
    Weef: dat aanbod komt wel los, denk ik. Kijk op Funda, de teller staat nu al op 167000 huizen, waar ze 2 maanden geleden nog op 161.000 of zo stond. Dat lijkt een geringe toename maar is het niet, juist niet door het effect dat u beschrijft. Mensen blijven nog een tijd zitten.
    Uiteindelijk willen mensen toch verhuizen- hun gezinssituatie verandert, de relatie, of hun inkomen. Als er een schaap over de dam is volgen er meer. Je ziet het nu al in Amsterdam, zat huizen te koop voor 5000 euro per m^2, maar ook vele voor 3000 of minder, en dan vaak nog in dezelfde wijk.
    Hoeveel mensen zitten met een beleggingshypotheek die nu zwaar 'onder water' staat? Wat gebeurt er als zij moeten oversluiten?
    En bij welke bank ga je je hypotheek halen voor je nieuwe huis? En hoeveel geld neem je dan mee? Tophypotheken krijgen zal erg lastig worden. We gaan straks terug naar het degelijke systeem - 20% van de aankoopsom contant meenemen, en voor de rest kan je een hypotheek krijgen van 3 á 4x je inkomen.
    Het was ook vreemd - hoe kan in een land met een modaal inkomen van 30.000 euro de modale huizenprijs op 240.000 euro staan?
    Ik hoop echt dat dit niet op een nog veel grotere crisis uitdraait, maar ik zie het vrij somber in op dit moment. Dan krijgen we hogere werkloosheid en wordt het voor veel mensen erg lastig om aan alle lasten te voldoen. Op zo'n moment werkt de overmoed van de hypotheekrenteaftrek waardoor de hypotheek bij aanschaf van het huis zo goedkoop leek, ernstig tegen je.
  2. R-KNOW 29 september 2008 22:36
    Een handige verzamelsite van de zeepbel op de Nederlandse huizenmarkt/hypotheekleed:

    www.huizenmarkt-zeepbel.nl/

    Vooral het duurdere segment zal straks gaan dalen, omdat dat immers moeilijker betaalbaar wordt. Buiten de randstad zie je dat verschijnsel nu al. Ik woon zelf bij Arnhem en daar is het duurdere segment sinds het 2e kwartaal van 2007 al met 10% gedaald. De tussenwoningen blijven stabiel. Daarnaast zal je denk ik het effect zien van de enorme toename van het aantal alleenstaanden/singles. Deze kunnen minder besteden waardoor er een grotere vraag zal zijn naar rijtjeswoningen en appartementen en een terugvallende vraag naar 2onder1kap en vrij staand (het duurdere segment).

  3. [verwijderd] 30 september 2008 07:15
    ik ben een Dutch citizen maar leef een deel van het jaar in de USA.
    Ik ben het voor een groot deel eens met je stelling. Vooral de alinea "hoe zat het ook al weer ?" is cruciaal.
    Maar..... het zijn dus de greeders die ten koste van alles (na ons de zondvloed) hypotheken verstrekten. Want na doorverkoop met een strik (van je goedbetaalde vrindjes Rating Agencies) erom heb je er geen last meer van.
    Jammer voor die trekkers van pensioenfondsen (heb jij nog geen last/benul van denk ik dan maar) maar die zijn nu de klos van weer dat onbenul van pensioenfondsbeheerders die alleen maar korte termijn winst nastreven.
    (Een idee om pensioenfondsbeheerders te belonen met een basis salaris en een bonus op basis van de uitbetaalde pensioenen in de komende 10 jaar ?) Godzijdank zal waarschijnlijk de komende deflatie periode de pensioenaanspraken nog redelijk op koopkracht peil kunnen houden.
    Zo leef je als 65+ van de ene hoop in de andere.

    Ik wens jou in ieder geval een 65+ met zekerheid waar je waarschijnlijk zelf voor zal moeten zorgen !

    Morgen is alles anders. Een reprise van de 87 crash met een bliksemsnel herstel of een doorgaande daling naar een echte crisis met blood in the streets ? Wie zal het zeggen. Middernacht (mijn time) weet ik weer meer.
    Dieper in de puts, er uit of draaien en dan maar afwachten. Alles met het oog op de EB 30 min.

    Het blijven interessante tijden. In Washington DC namen de Republikijnen (staat raar in het Nederlands) het voortouw in tegenstemmers in het Rescue Plan. Dus tegen hun Republikeinse vriendjes op Wallstreet met hun bonussen. Maar wellicht een stukje dichter bij de verkiezingsoverwinning in November die zo ver weg leek te zijn.
    De Nancy Democraten hebben veel uit te leggen morgen. Zoals gebruikelijk voor mensen die meestal vanf de zijlijn roepen hoe het zou moeten. Ik ben en blijf een echte democraat maar in de USA is alles anders.
    Als ik USA burger zou zijn zou ik tot mijn laatste brilleglas vechten voor een derde partij, eindelijk eens af van dat power play cowboy gedoe.

    Het zou zo mooi kunnen zijn. Commerciele partijen halen hun eigen broek op (of laten die zakken tot vermaak van een ieder), de staat (wij allemaal) garanderen de basics (20.000 euro+ en de pensioenen, alleen belegd in staatsfondsen).
    De hele goegemeente die zo nodig in buitengewoon lucratieve - op lucht gebaseerde beleggingen - moet investeren gaat maar zijn goddelijke driesprong ..... Alles - een beetje - of niets.

    Geniet van het leven ... het duurt maar even

    De groeten, het leven hier in California is als non-taxable buitenstaander goddelijk.

    Dutch.



    Long time short, zoiets als een perma frost Bear. Aanhanger van Weiss Investments in Florida, sinds 2005 al short. Veel pijn geleden in 2006/07 maar nu waarschijnlijk deze week de total return,cashen, out en wachten op signalen voor een rebound.
    Dat kan nog wel even duren maar in die tijd ben ik even weg. Of verwachtingswaarde schrijven.


26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.