Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Naakte waarheid

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2008 09:59
    Als fortis zijn highgrade cdo's moet afwaarderen met 25% tot 1.1miljard ( zie iex ) wat moet ING dan met een portefeuille van 28Miljard zonder enige afwaardering. Daarbij net equity van ing gedaald van 40miljard per 30/07/07 naar 29 Miljard per 30/07/08 ongeacht de netto winst vam 8 miljard + over deze periode
  2. [verwijderd] 29 september 2008 10:18
    Tja, het is natuurlijk wel gemakkelijk om naar Trichet te wijzen, dat hij de rente had moeten verlagen bijvoorbeeld. Maar hij heeft goed gehandeld naar zijn mandaat, wat in eerste instantie nastreving van lage inflatie en goede prijsstabiliteit is.
    Dit is een vertrouwenscrisis, en in zo'n situatie maakt het verlagen van de rente met een kwartje echt niets uit.
    Of de uitspraken met betrekking tot toekomstige inflatie verstandig waren - tja daar valt wel wat op af te dingen, al blijft het zo dat de bedrijven nog veel in de pijplijn hebben zitten qua prijsverhogingen, zie hiertoe bv. ook de aankondiging van de prijsstijgingen in de horeca (wat overigens mijns inziens een hele hele domme zet is van die bedrijfstak; bij inzakkende vraag de prijzen verhogen??? Daar gaan nu dus écht klappen vallen).
  3. geertbling 29 september 2008 10:48
    woutertje en zijn kornuiten weten heus WEL waar het probleem zit. Allean uw kinderlijke uitingen brngen u waarschijnlijk ook aan kidnerlijk verstand wat u behoed te zien wat hij echter WEL en NIET kan doen.

    bah, dit soort gekleineer is wat mij irriteert aan mensen zoals u.
    De beste schippers staan immers aan wal.
  4. geertbling 29 september 2008 10:49
    woutertje en zijn kornuiten weten heus WEL waar het probleem zit. Alleen uw kinderlijke uitingen brengen u waarschijnlijk ook aan kinderlijk verstand wat u behoed te zien wat hij echter WEL en NIET kan doen.

    bah, dit soort gekleineer is wat mij irriteert aan mensen zoals u.
    De beste schippers staan immers aan wal.
  5. [verwijderd] 29 september 2008 10:53
    quote:

    geertbling schreef:

    woutertje en zijn kornuiten weten heus WEL waar het probleem zit. Allean uw kinderlijke uitingen brngen u waarschijnlijk ook aan kidnerlijk verstand wat u behoed te zien wat hij echter WEL en NIET kan doen.

    bah, dit soort gekleineer is wat mij irriteert aan mensen zoals u.
    De beste schippers staan immers aan wal.
    Als ik uw tekst lees vraag ik me af wie hier nu kinderlijk is.
  6. [verwijderd] 29 september 2008 11:11
    Uitermate irritant om te constateren dat ondanks alle berichten vorige week dat er niets aan de hand is bij fortis en de koers toch in elkaar duikelde ernu blijkt dat het het wel fout zit bij fortis.

    Iemand zou dat eens bij de AFM moeten aan kaarten, een van de voorwaarden mbt tot beleggen is eerlijke uitgebreide informatie voor iedereen en volgens mij worden we met zn stelselmatig van informatie verstoken op het moment dat het slecht gaat.
  7. dirtyharry 29 september 2008 12:41
    Precies Andre_ZH. Niks aan de hand volgens Verwilst en Diriekx. De eerste krijgt 5Mio mee voor drie maanden werk, en de lekkende laatste mag blijven zitten. En wat zou die van pedofilie beschuldigde Lippens meekrijgen ? Waarschijnlijk genoeg om z'n advocaat te betalen.

    AFM, DNB, dat soort uitspraken mogen toch niet ? Tijd voor een europese Sarbanes-Oxly wet.
  8. [verwijderd] 29 september 2008 13:41
    "Maar eerst nog even over het naked short, want eigenlijk kan niemand echt langer dan twee dagen ongedekt short, want iedereen moet de aandelen op de derde dag leveren. Zo niet dan krijg je of je geld niet omdat het levering tegen betaling is, of worden de aandelen door de clearing en/of effectenbeurs ingekocht om zo zeker te zijn van levering.

    Zelfs als je op de tweede dag de aandelen weer terug zou kopen is het in de praktijk heel moeilijk om de aandelen die je short had verkocht te leveren, omdat de partij waar je aandelen van koopt normaal pas over drie dagen levert. Je kan dus eigenlijk alleen intra-day naked short en het effect van de verkopers wordt dus nog voor het slot geneutraliseerd. "

    Bedankt voor de uitleg. Ik vond het al onbestaanbaar dat je zo lang naked short kan gaan. Maw het verbod is een leuk verkooppraatje. Moet wel gezegd dat als de VS,GB,italie en nog een paar short-selling verbieden je als nederland wel mee moet, al weet je dat het een onzinnige maatregel is.

    de bos
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.