Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Provisie

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 september 2008 10:58
    Ik heb afgelopen donderdag wat aandeln ING bijgekocht ter waarde van 2985 euro en hiervoor is 30,21 provisie in rekening gebracht. Niet laag maar ik kan er mee leven. Op dezelfde dag heb ik Call Opties Aegon gekocht ter waarde van 2250 euro maar hiervoor is het abnormale bedrag van 198 euro in rekening gebracht. Ik beleg bij de ING beleggerslijn. Ik maak geen gebruik van een adviseur. Komt iemand dit bedrag bekend voor!!!

    Alvast bedankt.

    Met groet,

    F.Raude
  2. [verwijderd] 21 september 2008 11:17
    Niet alleen de provisie. Je hebt waarschijnlijk ook nog eens 250,- teveel betaald door de spread. Is een beetje het nadeel van 'goedkope' opties. Maargoed, laten we hopen dat AEGON de lucht in knalt dan ;-)

    Edit: als je de contracten straks met winst gaat sluiten, dan gaat er nog een keer 200,- provisie en 250,- spread vanaf.

    Je betaalt trouwens +/- 4,- per contract. Als je dit soort dingen vaker doet loont het om een andere broker te zoeken denk ik.

    quote:

    F.Raude schreef:

    Ik heb er 50 gekocht ,a 0,45. Jullie reacties horende schijnt e.e.a. dus te kloppen. Ik wist nie dat deze contracten zo duur waren. Bedankt troewens voor jullie reacties.

    F.Raude
  3. forum rang 7 ffff 21 september 2008 13:17
    Pacito,

    Op het risico weer als "zeer belerend" over te komen, ook mijn verbazing over zo'n posting.

    Het geeft zo goed weer dat blijkbaar toch veel mensen met beleggen bezig zijn zonder te weten wat een order nu precies kost en hoogstwaarschijnlijk ook geen benul hebben wat het beëindigen van zo'n positie opnieuw gaat kosten. Doet me weer denken aan aan al die honderduizenden Legiolease -beleggers.

    Uiteindelijk zijn dit allemaal vragen die men zich vooraf had moeten stellen. Overigens wel interessant om te lezen hoe duur ING nog steeds is. Moet je zo'n order eens vergelijken als je dat bij Lynx of Fortuneo of bij Cees had laten uitvoeren....

    Blijkbaar houd je een groep klanten die graag meer dan 1 procent kosten betaalt, terwijl het stukken minder kan.

    Peter

  4. gerrit 69 22 september 2008 02:42
    quote:

    F.Raude schreef:

    Sorry,

    Ben pas met optoes begonnen. Ik ben wel goed door de bank geinformeerd maar mij is waarschijnlijk het hoofdstukje kosten ontgaan. Wist trouwens niet dat deze posting zo emotioneel voor jou was.

    Trusten
    In het gulden tijdperk tussen 1985 en 1995 heb ik veel in opties gehandeld.
    De handel in opties kan verslavend werken en als men de controle verliest, kan het uitgroeien tot een gokverslaving.
    Alleen al van de provisie kosten in dat tijdperk, had ik een dure gloednieuwe auto kunnen kopen.
    Na deze periode kwam ik er achter, dat ik meer voor de bank had geknikkert dan voor mijzelf.
    Wees dus voorzichtig in de optiehandel en zorg er vooral voor, dat je niet overmoedig en hebzuchtig word en daardoor teleurstellend moet afhaken.
    Mijn ervaring is, als je flinke winst kan maken, dat men de kosten uit het oog verliest, terwijl bij forse verliezen de provisie-kosten nog meer op het eindresultaat drukken.
    Wees dus voorzichtig.

    Groet van Gerrit
  5. [verwijderd] 24 september 2008 00:44
    Beste Gerrit,

    Bedankt voor deze reactie. Ik heb inmiddels met mijn bank gesproken en ben op de hoogte gebracht van de aankoopkosten. De verkoopkosten liggen gelukkig aanmerkelijk lager. Ik heb met succes een doorlopende order 1000 stuks philips december 2009 á 0,05 kunnen royeren. De aankoopkosten hadden enorm geweest. Ik zal vanaf heden beter opletten. Excuses aan de mensen die negatief op een plausibele vraag reageren. De koffiekamer leek mij het ideale forum om mijn probleem bespreekbaar te maken maar blijkbaar heb ik die of gene met deze vraagstelling geirriteerd.

    Gerrit ik wens jou een fijne nachtrust.

    Frans Raude
  6. [verwijderd] 24 september 2008 01:09
    quote:

    F.Raude schreef:

    Ik heb inmiddels met mijn bank gesproken en ben op de hoogte gebracht van de aankoopkosten. De verkoopkosten liggen gelukkig aanmerkelijk lager.
    [/quote]
    Ken de tarieven van ING niet, maar gezien de tarievenstructuur van diverse andere nederlandse brokers vraag ik me af of je het wel goed begrepen hebt.

    [quote=F.Raude]
    De koffiekamer leek mij het ideale forum om mijn probleem bespreekbaar te maken
    Ik ben erg benieuwd waarom jij dacht dat je een probleem had en waarom jij dacht dat de koffiekamer de juiste plaats was om je vraag voor te leggen.

    Toen ik jou verhaal las had ik zoiets van hij wil de tarieven van z'n broker weten. Jij bent absoluut niet de enige die dat doet, maar ik begrijp het absoluut niet. Als je een vraag over je eigen broker hebt (tarieven, margin, procedures etc) vraag het dan aan je broker. Op een forum krijg je vaak goedbedoelde maar onjuiste informatie. De regels willen bijvoorbeeld nog wel eens veranderen. Bij je broker krijg je de laatste informatie.Overigens is ook de informatie die brokers verschaffen vaak dubieus, dus een gezonde mate van scepsis is altijd op z'n plaats. Niettemin, aan het antwoord van de broker zelf kun je, althans in theorie, nog enige rechten ontlenen.

    mvg
    Wilco
  7. [verwijderd] 24 september 2008 02:52
    quote:

    F.Raude schreef:

    Excuses aan de mensen die negatief op een plausibele vraag reageren. De koffiekamer leek mij het ideale forum om mijn probleem bespreekbaar te maken maar blijkbaar heb ik die of gene met deze vraagstelling geirriteerd.
    Niks van aantrekken, je hebt een hele normale vraag gesteld. Er loopt hier een aantal zeikerds rond die het lekker vinden agressief te posten.

    Ze zouden je eens moeten vertellen welke blunders zij allemaal begaan hebben met beleggen en hoeveel ze dat heeft gekost. Daar zijn die paar tientjes die jij teveel hebt betaald niets bij vergeleken.

    Succes met de opties.
  8. [verwijderd] 24 september 2008 08:32
    quote:

    ik ben Diede. schreef:

    weet iemand of er banken zijn waar je je transactiekosten kan afkopen?
    Dus per jaar 1 (groot) bedrag betalen, en de rest van het jaar gratis kunnen handelen?

    alleen of desnoods met een groepje beleggers.
    Alles kan! Gewoon een afspraak met je broker maken en een voorstel doen.
    Dan hoor je vanzelf wat wel en niet kan.

  9. [verwijderd] 24 september 2008 08:40
    ik zit bij interactivebrokers, die zijn amerikaans en behoorlijk een prijsvechter.

    dus ik denk niet dat zij er aanwillen.
    Ik blijf echter het liefst gebruikmaken van hun systeem.
    Was benieuwd of mensen ervaring hebben met dergelijke zaken.
    Maar je hebt gelijk, ik zal eens rondje langs de banken bellen.
  10. [verwijderd] 24 september 2008 08:40
    quote:

    jaap_10 schreef:

    [quote=F.Raude]
    Excuses aan de mensen die negatief op een plausibele vraag reageren. De koffiekamer leek mij het ideale forum om mijn probleem bespreekbaar te maken maar blijkbaar heb ik die of gene met deze vraagstelling geirriteerd.
    [/quote]
    Niks van aantrekken, je hebt een hele normale vraag gesteld. Er loopt hier een aantal zeikerds rond die het lekker vinden agressief te posten.

    Ze zouden je eens moeten vertellen welke blunders zij allemaal begaan hebben met beleggen en hoeveel ze dat heeft gekost. Daar zijn die paar tientjes die jij teveel hebt betaald niets bij vergeleken.

    Succes met de opties.

    Kan er zo 1 noemen.
    Die zit al sinds vorig jaar long.

    Omdat het allemaal wel meevalt.

    MVG Vito
  11. [verwijderd] 24 september 2008 11:44
    quote:

    jaap_10 schreef:

    [/quote]
    Niks van aantrekken, Succes met de opties.

    ach hoe heeft het toch zo ver kunnen komen..vroeger werd hier elke vraag , enthousiast beantwoord met daarbij allerlei tips om het nieuwe slachtoffer van speculatie waan"" enigzins te behoeden voor al te grote misere..

    Maar tegenwoordig staan de kaken overspannen op elkaar vanwege natuurlijk idem resultaten.

    Murc zegt ..dat dit gedrag juist een voorbode is van aanstaande misere, hoogmoed komt altijd voor den val...

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.