Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Corbion AEX:CRBN.NL, NL0010583399

Laatste koers (eur) Verschil Volume
20,880   0,000   (0,00%) Dagrange 20,500 - 20,900 65.041   Gem. (3M) 82,3K

ING Wholesale Banking enthousiast over CSM

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Sjeel1 12 september 2008 12:19
    Tot op zekere hoogte deelt ING de zorg bij beleggers over de ontwikkelingen bij CSM. Maar ING heeft goede hoop dat de directie het huis spoedig weer op orde krijgt.


    In het lagere resultaat van de bakkerij-ingrediënten over het eerste halfjaar zat een eenmalige post, dus het tweede halfjaar zal een herstel geven.

    Met 50% dollaromzet kan de sterkere dollar steun geven. Ook de lagere grondstofprijzen helpen. Belangrijk is de ontwikkeling van afbreekbare plastics bij de divisie Purac.

    De markt twijfelt aan de levensvatbaarheid. ING doet dat niet en rekent erop dat spoedig contracten met afnemers bekend worden. (Kort na het rapport meldde CSM een samenwerking met Sulzer Chemie.) CSM kan overnamedoelwit worden, waarbij wellicht een splitsing plaatsvindt tussen de kernbedrijven.

    Plastics kan naar een partij gaan die dan de exclusieve rechten verwerft. CSM zou ook aandelen inkopen. ING vindt dat het aandeel CSM qua waardering tekortgedaan wordt vergeleken met andere fabrikanten van voedingsmiddelen.

    Bij de huidige koers van circa €18 wordt ten onrechte nauwelijks enige waarde aan Purac toegekend. In de verwachting dat CSM de draad weer oppakt en dat er met name bij Purac een doorbraak komt, geeft de bank een koopadvies. Het koersdoel is €27.

    Tekst: Berend Izaks, 11 september 2008
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.