Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Michiel Pekelharing - ASMI of niets

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 mei 2008 20:14
    Allemaal er achteraan hollen.
    Fursa is inmiddels de helft van zijn aandelen kwijt en zal ook wel de rest binnen niet al te lange tijd gaan verkopen.
    Natuurlijk zeggen ze dat ze dit niet gaan doen want anders duikt de koers te snel omlaag.

    Geld in de tas voor deze 'durfkapitalist' die niets anders doet dan gebruik maken van de hype van achter de durfkapitalist aan hollen.

    Onderliggend is het nogsteeds allemaal niet zo sterk en er zijn genoeg andere aandelen die fundamenteel sterker zijn en nogsteeds laag zijn gewaardeerd.

    Gefeliciteerd als je er vroeg bij was en de rit hebt gemaakt en jammer als je er nu pas in stapt.

    Dit was het, op naar het volgende aandeel.

    Hier het persbericht van vanmiddag :

    Fursa verkleint belang in ASMI tot 5,9%
    14 mei 2008, 16:08 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Fursa Alternative Strategies, het voormalige Mellon HBV Alternative Strategies, heeft het belang in ASM International teruggebracht tot 5,9%. Dit blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

    Daarin stelt Fursa dat het momenteel niet van plan is zijn belang verder terug te brengen en dat het zijn investering in ASMI als een 'core position' beschouwt. In maart 2008 bracht Fursa zijn belang in ASMI al terug van 10,31% naar 9,85%.

    In het document stelt Fursa verder dat het op de algemene vergadering van aandeelhouders gaat stemmen voor de voorstellen van Hermes zodat het bedrijf een nieuw managementteam krijgt.

    Hermes zal tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 21 mei een aantal agendapunten voordragen, waaronder het aftreden van de raad van commissarissen en de CEO. Volgens de houder is de winstgevendheid van de front end-activiteiten onder de maat, en worden de door ASMI gedane beloftes niet nagekomen.

    Om de voorstellen erdoor te krijgen, moet Hermes zich verzekeren van de steun van tenminste 50% van de aandeelhouders. De familie van huidig bestuursvoorzitter Chuck del Prado, die tegen de plannen van Hermes is, heeft een belang van 22,11% in ASMI.

  2. [verwijderd] 14 mei 2008 20:18

    Verhaal kan in de prullenbak, strijd is al gestreden:

    Stichting Continuiteit ASMI koopt 29,9%-belang in ASMI
    14 mei 2008, 19:44 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - De Stichting Continuiteit ASM International heeft een belang van 29,9% gekocht in ASM International. Dat maakt de stichting woensdag nabeurs middels een persbericht bekend.

    De stichting heeft zijn optie gelicht om preferente aandelen van ASMI te kopen, en heeft in totaal 21.985 aandelen gekocht. Deze vertegenwoordigen 29,9% van het totale uitstaande aandelenkapitaal.

    De Stichting Continuiteit ASM International neemt de stap in reactie op voorstellen van aandeelhouders, met name Hermes, die radicale veranderingen bij het bedrijf willen doorvoeren. Zo moet de bestuursvoorzitter van ASMI worden vervangen en de raad van commissarissen sterk gewijzigd.

    De stichting noemt deze plannen 'sterk verstorend' voor de continuiteit van het bedrijf en neemt de stap 'in het belang van het bedrijf en de belanghebbenden'. De stichting kan met het verworven belang de voorstellen van Hermes blokkeren.

    Om de voorstellen erdoor te krijgen, moet Hermes zich verzekeren van de steun van tenminste 50% van de aandeelhouders.

    De familie van de huidige bestuursvoorzitter Chuck del Prado, die tegen de plannen van Hermes is, heeft een belang van 22,11% in ASMI. Inclusief de 29,9% van de Stichting Continuiteit ASMI hebben de tegenstanders van de voorstellen meer dan 50% in handen.

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  3. [verwijderd] 14 mei 2008 20:34
    Nou, dat is helemaal een lekkere actie.

    Ongeveer net zo bezopen als de bestuursactie van BESI actie om op een vergadering VOOR aandeelhouders op voorhand er voor te zorgen dat ze zich de protesterende aandeelhouders van het lijf kunnen houden door stemmen te ronselen.

    Sommige mensen weten het gewoon altijd beter, zolang ze er dan maar zeker van zijn dat ze zichzelf ieder jaar een dik salaris kunnen geven en nog wat opties en aandelen en ondertussen het bedrijf maar onder potentieel laten opereren ten koste van de aandeelhouders.

    Tja, vertrouwen in het bestuur van de onderneming is niet voor niets een belangrijk criterium om wel of niet in een aandeel te stappen.

    Zodra een aandeel laag staat, zoals bij ASMI op 12 het geval was en bij Besi op 3.35 het geval is, en wordt dan het bestuur weggestemd door groot aandeelhouders, dan worden voor mij dit soort aandelen pas interessant.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.