Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Corporate Express« Terug naar discussie overzicht

Vrijdag 9-5

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2008 10:54
    Het gaat om het indienen van een goedkeuringsaanvraag voor het biedingsbericht. In de een na laatste alinea is te lezen voor 13 mei. Dit zou je ook kunnen interpreteren als nog geldig op 13 mei. Als je het letterlijk neemt, zou dat dus voor dinsdag moeten zijn.
    Ik neem het letterlijk en ik verwacht voordat het dinsdag is dat de goedkeuringsaanvraag is ingediend.

    Laatst gewijzigd: 18-03-2008 20:48
    Corporate Express wijst overnamevoorstel Staples weer af

    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Corporate Express heeft het vijandige overnamevoorstel van Staples opnieuw afgewezen. Dat heeft de kantoorartikelenhandelaar dinsdagavond laten weten, in reactie op de bekendmaking van Staples dat het de overname wil doorzetten. De Amerikaanse sectorgenoot houdt daarbij vast aan zijn eerdere indicatieve bod van EUR 7,25 per aandeel.

    Corporate Express blijft bij zijn eerdere standpunt dat het voorstel van Staples de waarde van de onderneming significant onderwaardert. Ook houdt de overnameprijs geen rekening met de vooruitzichten van het bedrijf, zo meent Corporate Express.

    Het bod is volgens Corporate Express dan ook niet in het beste belang van de aandeelhouders en andere belanghebbenden. 'We verwerpen het voorstel daarom en blijven ons richten op onze aangekondigde strategie.' Corporate Express liet in oktober na een strategische herorientatie weten door te willen gaan als zelfstandig bedrijf en zichzelf niet in de etalage te zetten.

    Bestuursvoorzitter Ron Sargent van Staples stelde vandaag 'teleurgesteld' te zijn over het feit dat het bestuur en de commissarissen van Corporate Express tot nu toe nog niet in onderhandeling zijn gegaan met zijn bedrijf.

    Woordvoerder Anneloes Geldermans van Corporate Express verklaart desgevraagd tegenover Betten Financial News dat de onderneming nog steeds niet bereid is om rond de tafel te gaan zitten met zijn belager. 'Op basis van dit voorstel is er niets te bespreken.'

    Zij wil niet vooruitlopen op mogelijke toekomstige gesprekken, mocht Staples met een beter overnamevoorstel komen. 'Laten we ons bij de feiten houden die er nu zijn.' Sinds Staples wereldkundig maakte dat het op een overname aast, een maand geleden, is er geen contact geweest tussen de twee bedrijven, zo bevestigt zij nog eens.

    Aandeelhouders van Corporate Express zouden volgens mediaberichten druk uitvoeren op het bestuur van de groothandel in kantoorartikelen om met Staples in gesprek te gaan. Geldermans: 'Wij zijn continu in gesprek met aandeelhouders, maar we gaan niet in op de aard van de gesprekken. Wij zijn wel van mening dat aandeelhouders onze positie steunen.'

    Staples is niet van plan zijn indicatieve bod van EUR 7,25 per aandeel te gaan verhogen, zo valt op te maken uit een telefonische reactie van woordvoerder Paul Capelli tegenover Betten. 'Wij zijn van mening dat het voorstel een eerlijke en volledige prijs biedt en dat het de meest waardevolle optie is voor aandeelhouders.'

    Het Amerikaanse bedrijf is bezig met de voorbereidingen voor een officieel biedingsbericht, en schuwt een vijandige overname niet. 'De volgende stap is het indienen van een goedkeuringsaanvraag voor het biedingsbericht, voor 13 mei', aldus Capelli. 'Het is onze intentie om het proces voort te zetten. Tegelijkertijd hopen we dit in overeenstemming met Corporate Express te doen. Maar we zetten dit proces hoe dan ook door.'

    Het aandeel Corporate Express eindigde dinsdag tegen het marktsentiment in 0,6% lager op EUR 6,72, ofwel EUR 0,53 onder het voorgestelde bod van Staples. Volgens handelaren werd er gespeculeerd dat Staples zich terug zal trekken als het bestuur van het Nederlandse bedrijf zich blijft verzetten tegen een overname.

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  2. [verwijderd] 9 mei 2008 12:37
    quote:

    ronwis schreef:

    Stel staples dient een goedkeuringsaanvraaag in voor 13 mei. Wat wordt hierover dan gecommuniceerd en door wie? Hoe verloopt dit proces dus. Wie weet dit? Wordt het eerste bod direct bekend gemaakt? Of niet? Mag CXP hier direct op reageren of moet zij eerst reactie op aanvraag afwchten?
    [/quote]

    [quote=RandomnessRules]
    AFM geeft binnen 10 werkdagen aan of het biedingsbericht in orde is, Staples moet dan binnen 6 werkdagen het officele bod uitbrengen. Dan zitten we dus uiterlijk begin Juni.
    Zal de koers dinsdag (even) terugvallen, omdat er dan iig nog geen hoger bod is?
  3. ronwis 9 mei 2008 13:57
    tegendraads? Je bedoelt tov aex?
    Duidelijk dat aantal marktpartijen uitgaan van nieuw en vooral hoger bod. Dit binnen een kort tijdsbestek, waarin de aex een kleine pas op deplaats moet maken. FF safe dus a la Heineken en Ahold die ook blijven liggen cq licht stijgen. En als ik moet kiezen............
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.