Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Beleggingsfondsen« Terug naar discussie overzicht

ik zoek lotgenoten

157 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 december 2006 19:48
    Beste Klaas,

    Ooit gaan ze met de billen bloot en ik heb met dit forum nu zoveel reactie verzameld dat ik dit ga overdragen aan een partij die er echt mee aan de slag wil. Mijn administratie is uitgebreid met reacties van o.a. ook AFM en de ombudsman.
    Deze reacties dateren van 2004 en als je ze nu leest dan hebben ze de verzekeringsmaatschappijen altijd een hand boven het hoofd gehouden. Ik ben benieuwd hoe ze nu reageren nu het zo in de publiciteit is.....
    Ik vrees dat ze zich enorm gaan schamen....

    wordt vervolgd........
  2. [verwijderd] 21 december 2006 05:44
    Ik zet al een paar jaar overal op het internet mijn verhaal over de NN, ook van die lekkere jongens. Daar gaat mijn lijfrente naar de .......
    Ik probeer gewoon een veelvoud van mijn schade aan negatieve rclame te maken en zal hier mee doorgaan tot mijn einde!
    Wat mij nog het meeste stoort dat is dat de ING, waar ik het geld heb gestort, zich van de domme houdt en ook in de pers buiten schot blijft.
    Is de pers bang voor de ING?
    Wanneer je dan ziet dat alle kosten die NN maakt als alle winsten bij de ING terugkomen wort je helemaal niet goed!
    Aanpakken die hap en zoveel mogelijk de grod in trappen.

    Groet
    Harry
    Harrylaan@home.nl
  3. [verwijderd] 2 januari 2007 15:07
    Beste Harry,

    je hebt gelijk dat is ook de reden dat ik dit (succesvolle) forum begonnen ben. Echter met hagel schieten heeft geen nut, je raakt wel wat maar niet hard genoeg. Ik hoop van harte dat Tros Radar of Kassa nog eens op mijn brieven willen reageren. Verder is het zaak zoveel mogelijk lotgenoten te vinden en samen de publiciteit te gaan zoeken.
    Kortom meld je nog steeds aan bij dpcgeert@wxs.nl
  4. [verwijderd] 13 januari 2007 21:41
    quote:

    geert23 schreef:

    Beste Harry,

    je hebt gelijk dat is ook de reden dat ik dit (succesvolle) forum begonnen ben. Echter met hagel schieten heeft geen nut, je raakt wel wat maar niet hard genoeg. Ik hoop van harte dat Tros Radar of Kassa nog eens op mijn brieven willen reageren. Verder is het zaak zoveel mogelijk lotgenoten te vinden en samen de publiciteit te gaan zoeken.
    Kortom meld je nog steeds aan bij dpcgeert@wxs.nl
    Beste Geert,

    Loop je nu niet achter de feiten aan? er zit al een heel advocatenteam met dank aan publiciteit op de zaak. duizenden hebben zich reeds opgegeven.

    Groet,Gregor(voorheen Kiep)
  5. [verwijderd] 14 januari 2007 02:48
    Weet niet met welke zaak jij bezig bent Geert maar dit was een mailtje dat ik kreeg op 1 december:

    -------------------------------

    Geachte heer, mevrouw,

    De afgelopen weken heb ik via de website van TROS Radar bijna 40.000 reacties gekregen, waaronder de uwe, naar aanleiding van de door de Autoriteit Financiële Markten geconstateerde problemen met beleggingsverzekeringen. Dat is een overweldigend aantal, dat elke dag nog groeit.

    Inmiddels is de Stichting Onderzoek Poliskosten (STOP) opgericht om de belangen van de polishouders te gaan behartigen. Ik ben met Jurjen Lemstra, verbonden aan het kantoor PelsRijcken in Den Haag, gevraagd als advocaat van STOP op te treden. Namens STOP stuur ik u deze email. STOP is in overleg met drie grote belangenorganisaties, de Consumentenbond, de Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters, over een mogelijke gezamenlijke aanpak van dit probleem. Samen staan we sterker in de gesprekken met de verzekeraars.

    STOP zal u zo spoedig mogelijk informeren over verdere ontwikkelingen en te nemen stappen.

    Met vriendelijke groet,
    namens de Stichting Onderzoek Poliskosten (STOP),
    William Schonewille


    Mr William M. Schonewille LL.M. MiF, advocaat
    BarentsKrans N.V.

    Parkstraat 107
    Postbus 30457
    2500 GL s'-GRAVENHAGE

  6. [verwijderd] 24 januari 2007 00:20
    Behalve STOP is kennelijk ook Verliespolis actief, die stuurden mij 23 januari dit mailtje, welke club vertegenwoordigt nu Tros RADAR?? :

    *******************************************
    BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T. UW AANMELDING
    Dossiernummer Verliespolis: VP329404

    Geachte mevrouw? ...,

    Dank voor uw aanmelding bij de Stichting Verliespolis. Met u hebben al 63.000 mensen, die zich misleid voelen over de kosten en opbrengsten van hun beleggingsverzekering, zich aangesloten. Dat deden zij ondermeer via de site van het consumentenprogramma TROS RADAR en onze eigen website www.Verliespolis.nl (voorheen polisopheldering.nl). Alleen met vele aanmeldingen, veel informatie, breed draagvlak en voldoende financiële armslag kunnen we voldoende gewicht in de schaal leggen tegen de kapitaalkrachtige verzekeraars.

    Stichting Verliespolis
    De Stichting Verliespolis is voor u opgericht door de Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en wordt ondersteund door de Consumentenbond en de financiële vergelijkingssite Independer.nl.
    Deze organisaties staan garant voor een breed maatschappelijk draagvlak, een gedegen aanpak en een indrukwekkende staat van dienst. In eerdere zaken zoals bijvoorbeeld Spaardersbelangen (Aegon), Leaseverlies (Dexia/Legiolease), Meerwaardehypotheek (Postbank), Ahold en Unilever zijn er dankzij de collectieve acties aanzienlijke schadevergoedingen toegekend.

    Het doel van onze actie is duidelijk: na onafhankelijk feitenonderzoek, liefst ondersteund door de overheid, zetten wij in op collectieve polisreparatie en op compensatie voor afgelopen polissen. Indien dat onverhoopt niet lukt via onderhandelingen dan worden juridische acties nadrukkelijk niet uitgesloten.
    Dat kan allemaal alleen met behulp van informatie over uw beleggingsverzekering en uw financiële bijdrage.

    Uw bijdrage
    Via deze brief vragen wij u om uw aanmelding bij de actie van de Stichting Verliespolis definitief te maken door middel van het overmaken van een financiële bijdrage. De bijdrage bedraagt € 25,-. Indien u lid bent van de VEH of de VEB en uw lidmaatschapsnummer invult in uw eigen dossier op www.Verliespolis.nl, krijgt u één keer een korting van € 5,-. In dat geval vragen wij u dus om € 20,- over te maken.

    Om goed onderzoek te kunnen doen, hebben wij zo veel mogelijk informatie over de polissen nodig. Daarom vragen wij u om op www.Verliespolis.nl uw eigen dossier in te zien, uw adres- en polisgegevens zorgvuldig te controleren en waar mogelijk aan te vullen. De mensen die zich hebben aangemeld via de website van TROS RADAR vragen wij om op www.Verliespolis.nl hun polisgegevens opnieuw in te vullen, omdat de via TROS RADAR ingevulde gegevens onvoldoende bruikbaar bleken.

    Wij verzoeken u vriendelijk uw bijdrage binnen 10 dagen over te maken op Postbankrekening 5153144 o.v.v. uw dossiernummer bij de Stichting (zie bovenaan deze brief).

    Uw bijdrage is essentieel en wordt gebruikt om een gedegen onafhankelijk feitenonderzoek te bekostigen, waarna wij u kunnen aangeven welke problemen er zijn met welke polissen en welke reparatie- en compensatiemogelijkheden er zijn. De Stichting zal uw bijdrage ook gebruiken om de nodige externe bijstand in te schakelen van professionals die zich in bovengenoemde collectieve zaken hebben bewezen.

    Wat heeft de Stichting Verliespolis al voor u gedaan?
    Oprichting van de Stichting Verliespolis.
    Inschakelen van een onafhankelijk onderzoeker, de voormalig hoogleraar verzekeringseconomie Dr. Alfred Oosenbrug die samen met ons is gestart om precies uit te zoeken welke problemen er zijn met welke polissen. Op basis van dat onderzoek wordt gekeken naar het mogelijke verwijtbare handelen van verzekeraars en worden reparatie- en compensatievoorstellen gedaan.
    Dossiervorming op basis van de tot op heden aangemelde 63.000 polishouders.
    Het voeren van gesprekken met het Ministerie van Financiën en met Leden van de Tweede Kamer, waarin wij ondermeer aandringen op het instellen van een Staatscommissie die zich richt op een generieke oplossing.
    Het onder de aandacht brengen van de problematiek via de media, ondermeer door verschillende bijdragen aan TROS RADAR.
    Op www.Verliespolis.nl vindt u alle informatie over de organisatie van de Stichting en de initiatiefnemers. Via de website wordt u tevens op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en achtergronden.

    Wij rekenen op uw steun en moedigen u aan zoveel mogelijk mensen die in eenzelfde situatie zijn als u te informeren over de Stichting Verliespolis. Hoe meer mensen meedoen hoe sterker we gezamenlijk staan.

    Hoogachtend,

    Het Bestuur
    Stichting Verliespolis
    *************************************
    Robertus

  7. [verwijderd] 27 januari 2007 11:54
    63.000 x € 25,- = toch effe anderhalf miljoen.
    Makkelijk verdiend geld over de ruggen van argeloze burgers.
    Dit moest en mocht niet kunnen in dit regelgevend landje.
    De overheid ???
    Een Duisenberg regeling ???
    Laat me niet lachen, flikker alle polissen aan de kant.
    Een aanbeveling; lees het boekwerkje van Jos KOETS (Woekerpolis en Hypotheekdrama)en je wordt met de neus op de feiten gedrukt.
    Woekerpolis/Stop/ en andere stichtingen alsmede de advocatuur die voor de zogenaamde gedupeerden opkomen zijn met hetzelfde water gewassen als diegenen die jullie de polissen aan de hand hebben gedaan.

    De groeten.
  8. [verwijderd] 2 februari 2007 18:17
    quote:

    robertus2 schreef:

    Behalve STOP is kennelijk ook Verliespolis actief, die stuurden mij 23 januari dit mailtje, welke club vertegenwoordigt nu Tros RADAR?? :

    Schonewille heeft nav onder meer Radar aktie ondernomen. Het kan zijn dat jouw bericht via een andere ingang is binnengekomen. Check voor de zekerheid ff bij Schonewille, te vinden in het mailtje dat ik van hem kreeg.

    Succes
  9. [verwijderd] 3 februari 2007 01:48
    Dossiernummer Verliespolis: -------

    Geachte mevrouw Jeroen van rosmalen,

    Afgelopen week heeft u een e-mail ontvangen van de Stichting Verliespolis. Omdat de Stichting Verliespolis eerder gebruik maakte van de naam Stichting Onderzoek Poliskosten (STOP) is er bij een aantal mensen verwarring ontstaan. Dat heeft geleid tot vragen aan de Stichting en het consumentenprogramma TROS RADAR. Met dit aanvullende bericht geven wij u graag nadere uitleg.

    De Stichting Verliespolis is dezelfde Stichting als de Stichting Onderzoek Poliskosten (STOP). Over de oprichting van deze Stichting heeft u eerder via mr. William Schonewille van BarentsKrans Advocaten Notarissen uit Den Haag bericht gekregen. Recent heeft de Stichting er echter voor gekozen om gebruik te maken van de in haar ogen toepasselijkere en eenvoudigere naam Stichting Verliespolis. Dus een andere naam, maar dezelfde Stichting, een samenwerking van de Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters, met steun van de Consumentenbond en de financiële vergelijkingssite Independer.nl.

    Om goed onderzoek te kunnen doen, hebben wij zo veel mogelijk informatie over de polissen nodig. Daarom vragen wij u om op www.Verliespolis.nl uw eigen dossier in te zien, uw adres- en polisgegevens zorgvuldig te controleren en waar mogelijk aan te vullen. De mensen die zich hebben aangemeld via de website van TROS RADAR vragen wij om op www.Verliespolis.nl hun polisgegevens opnieuw in te vullen.

    De gevraagde bijdrage is benodigd om het onderzoek en dossiervorming te bekostigen.

    Op www.Verliespolis.nl vindt u de meest gestelde vragen en alle informatie over de organisatie van de Stichting en de initiatiefnemers. Via de website wordt u tevens op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en achtergronden.

    Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Hoogachtend,

    Het Bestuur
    Stichting Verliespolis
    Dossiernummer: -------
    E-mailadres : stier@lycos.nl
    Wachtwoord : ---------
  10. Klaasd1 3 februari 2007 17:07
    OK vandaag daneindelijk en overzicht ontvangen.
    Mijn spaarloon gebruik ik hiervoor.
    Nu kan ik mij herinneren dat spaarloon na 4 jaar vrij opgenomen kon worden ,dus reken ik met dit bruto bedrag alsnetto uitkering om te vergelijken (gaarne reactie als dit fout is) .

    Mijn spaarloon is 51 euro

    Nu zegt de Aegon :

    Op uw premie worden de verschuldigde kosten en premie overlijdingsrisico ingehouden.
    Hierna houdt men de SPAARPREMIE over.
    Deze bedraagd 34,50

    Op deze spaarpremie worden 3% ingehouden voor aankoopskosten.
    Verder wordt er beheerkosten ingehouden a 0,0323% per maand

    Dus resumerend zou ik zeggen dat er ipv zoals beloofd door adviseur in 1998 niet 51 euro netto per maand maar ongeveer 34 euro belegd worden .

    Alweer gaarne reactie als dit niet klopt

    Ik heb de berekeningen van adviseur hier nogliggen en die vertelde echt met voorbeelden dat er 51 euro netto belegd werd !!!

    De belegde waarde is op dit moment 4250 euro

    als ik nu 1998 - 2007 neem zijn 108 maanden

    4250 / 108 = 40 euro

    Hmmmm denk ik dan ,eerste stuk verhaal duidelijk opgelicht ,laatste stuk dat ik 40 euro per maand spaar na 108 maanden ,valt mee (het is nog vreselijk maar overlijdingsrisico e.d)

    Als ik nu opzeg zal er misschien 2500 uitbetaald worden (pure gok)

    Wat nu te doen ????????

    Gaarne reactie en ik hoop stiekum dat ook J.Koets hier eens naar wil kijken aub

    Mvg Klaas
  11. forum rang 6 bartbas 8 februari 2007 23:06
    Volgens mij moet je nu even rustig afwachten. Er is nu even voldoende aandacht voor deze problematiek. Je kunt ondertussen wel de tussenpersoon aanspreken. Tot nog toe blijven deze lieden teveel buiten schot. Alle pijlen worden gericht op de verzekeringsmaatschappijen, terwijl het juist de tussenpersonen zijn, die verkeerde antwoorden gegeven hebben en verkeerde berekeningen geproduceerd. Deze lieden mogen best wat meer onder vuur komen te liggen. Overigens blijf ik van mening dat veel polisverkoers en verzekeringsmaatschappijen een starfrechterlijke procedure verdienen. het zijn pure oplichtingspraktijken geweest.
  12. [verwijderd] 18 februari 2007 13:02
    Klaas ik ben het eens met BartBas. Er is erg veel tumult nu over deze materie en er zal zeker een soort Duisenberg regeling komen, misschien wel een "zalm regeling" omdat oud minister zalm zich ook zorgen maakt over deze woekerpolissen. Afwachten en dit forum actief houden en publiciteit zoeken totdat er een collectieve regeling komt
157 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.