Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
44,460   +0,240   (+0,54%) Dagrange 43,960 - 44,480 353.147   Gem. (3M) 288,7K

Waarom lift Fortis niet mee met ING?

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 februari 2008 13:20
    quote:

    YVES11 schreef:

    er zit teveel onzekerheid in de markt,volgende week donderdag ben ik op reis zet mijn limiet onder 12 euro
    De koers van de bank is absurd laag eb staat echt niet in verhouding tot de toekomstige winsten.
    Ja mischien een paar miljard afschrijving, maar de winsten in de komende jaren vertegenwoordigen het tig-voudigste van die afschrijvingen.

    Het is allemaal lulkoek met die banken hier.
  2. [verwijderd] 22 februari 2008 14:00
    ja als je voor de lange termijn nu in fortis stapt heb je echt een pareltje in handen.
    Neerwaarts potentieel is nihil(al reeds 50 procent van zijn waarde verloren) en op lange termijn een stevige positie in europa.
    Echter hoeveel kijken er nu nog naar lange termijn als alles wat er met banken naar buiten komt vrij negatief geinterpreteerd word.Instappen en over 2 jaar nog is kijken is mijn advies.
    Over 2 jaar is de koers rond de 22 euro,of is Fortis overgenomen door een andere partij. Beide scenario's pakken positief uit voor een aandeelhouder die nu instapt.
  3. [verwijderd] 22 februari 2008 14:04
    Volgens mij als je belegt kijk je naar toekomstige winsten. Zie Deutche Telekom enige jaren geleden met de UMTS frequenties.

    Ze draaien gewoon weer als een tierelier, omdat de business goes on like usual.

    Dat geld ook voor de baken en die verliezen aan de ene kant door afschrijvingen, maar verdienen aan de andere kant gouden bergen met de volatiliteit van de beurs.
  4. [verwijderd] 22 februari 2008 15:30
    quote:

    prinsH schreef:

    Wil je nu geld verdienen dan moet je dus long in de banken gaan. Alla, ze gaan mischien nog een beetje onderuit. Maar omvallen gaat er gaan ze niet en as I sad "Business goes on like usual", komende jaren gewoon miljardenwinsten
    Waar ik me het meest zorgen om maak is de overname van ABN. Zie Laurus verhaal, was ook niet echt een succes die mega-overname.
  5. YVES11 22 februari 2008 17:32
    'De kans bestaat dat het goed fout gaat'
    De Bel20 gaat in de late handel flink onderuit. De financiële aandelen zakken fors, nadat een Amerikaans beurshuis zijn winstverwachtingen voor zakenbanken Goldman Sachs en Bear Stearns met 40 procent verlaagde. 'De kans bestaat dat het goed fout gaat', denkt Philippe Gijsels, aandelenstrateeg bij Fortis.'We moeten voorzichtig blijven.'
    (tijd) - De financiële zwaargewichten in de Bel20 laten het afweten. KBC, Dexia en Fortis gaan met meer dan 3 procent onderuit. Ook het verlies van Suez, na slechte cijfers van de Duitse sectorgenoot RWE, weegt zwaar door in Brussel.

    Een mogelijke aanleiding voor de koersvallen is een rapport van het Amerikaanse beurshuis Sanford C. Bernstein. Daarin verlaagt analist Brad Hintz zijn winstverwachtingen voor Goldman Sachs, Lehman Brothers en Bear Stearns met meer dan 40 procent. Hintz denkt dat de lagere inkomsten uit de afdelingen zakenbankieren de Amerikaanse financiële reuzen flink pijn zal doen.

    'De toestand op de financiële markten blijft moeilijk in februari', schrijft de analist. 'De onzekere toestand op de obligatiemarkt en de lage inkomsten uit fusies en overnames zullen de winsten van de banken schade toebrengen.'

    'Niet instappen'

    Philippe Gijsels, globaal aandelenstrateeg bij Fortis, raadt beleggers nog niet aan om in te stappen. 'We moeten voorzichtig blijven: de problemen van de banken zijn nog niet voorbij en we houden rekening met een recessie in de VS, die minder mild zal zijn dan na het uiteenspatten van de technologiezeepbel.'

    Gijsels blijft bij zijn strategie van 10 januari. 'Toen werden we zeer voorzichtig na slechte Amerikaanse macrocijfers. We zagen ook dat de problemen van de banken nog even zouden voortduren.' De strateeg ziet geen reden om die visie te veranderen.

    'De problemen die banken nu hebben zijn cruciaal voor de uitkomst van de crisis.' Gijsels verwijst in dat opzicht naar de commentaren van grote Europese banken bij de publicatie van de jaarresultaten. 'Societe Generale en UBS waarschuwden voor een moeilijk 2008. Ik sluit me daarbij aan.'

    Daarbij komt dat de VS in een recessie zit of zal belanden die minder mild zal zijn dan die van 2000-2001. 'Toen waren er geen problemen in de banksector. Nu wel. Een goede werking van financiële instellingen is onontbeerlijk voor een gunstige uitkomst uit deze crisis. Het is onzeker wanneer ze weer redelijk zullen functioneren.'

    De strateeg wijst ook opnieuw op de ondoorzichtigheid rond de multiples van banken. 'Een goedkope waardering is niet alles. De voorbije jaren werden megawinsten gemaakt door de CDO-business (de handel in obligaties met allerlei kredieten als onderpand, PDG). Door de kredietcrisis zal die handel serieus afnemen of misschien opdrogen. Het is dus onzeker waar de winsten van banken de komende jaren zullen uitkomen.'

    Peter De Groote

  6. [verwijderd] 22 februari 2008 18:53
    Er is veel geld betaald ( team van drie banken !), er wordt ook geld verdient en onderdelen van ABNAMRO doorverkocht ( tezamen komen we uit op enkele miljarden winst ). Naar de lange termijn kijken ( meer dan drie jaar ) en zal het eindresultaat steeds beter en groter worden. Men kijkt teveel naar de korte termijn en naar al die banken in zwitserland, frankrijk en amerika die door verkeerd eigen beleid veel miljarden hebben verloren. Pech. Hoe hoog zijn straks de winsten van ABNAMRO en Fortis samen?
  7. [verwijderd] 22 februari 2008 21:31
    quote:

    -GTV- schreef:

    Ik begrijp er niks van. Fortis zou toch mee moeten kunnen liften met ING vandaag?
    Verwacht eerder dat deze twee de komende tijd contrair gaan. ING heeft haar zaakjes netjes op orde.
    Fortis heeft wel missers gemaakt in de VS; en mist daarnaast nog 6-7 miljard voor de financiering van ABN.
    Dit wordt momenteel op allerlei manieren uit de markt getrokken. Onder ander dus door dure leningen van 8,25. Zoiets laat zich raden, hoe hoger het rendement, hoe hoger...
    Gunstig voor ING is tot slot dat de duur aangetrokken gelden nog duurder uitgezet moeten worden, oftewel een enorm concurrentievoordeel voor ING. En reken maar dat mr Tilmant dat in de gaten heeft.
  8. [verwijderd] 23 februari 2008 09:25
    Vervelend voor FORTIS dat ze noodgedwongen onder meer een hoop ING aandelen voor de bodemprijs hebben moeten dumpen de afgelopen tijd om hun dringende liquiditeitsproblemen op te lossen. Nu de koers van ING weer flink op zal gaan lopen zijn het hele dure dumpingen geweest van FORTIS.

    Maar ja..je zult maar dringend om cash verlegen zitten.
  9. [verwijderd] 23 februari 2008 09:32
    quote:

    YVES11 schreef:

    Fortis heeft een bedrag van 750 miljoen dollar met een contante coupon van 8,25% geplaatst. Het betreft een niet-in aandelen omwisselbare, perpetuele achtergestelde schuld, aflosbaar vanaf 2013, maar zonder stimulans om af te lossen, zo meldt Fortis donderdag in een persbericht. De transactie is niet verwaterend.

    Het bedrag is aan de lage kant van de bandbreedte die is gehanteerd tijdens het aanbieden aan institutionele intermediaire beleggers in Azie en Europa, die de effecten vervolgens zullen plaatsen bij vermogende particulieren en retailklanten.

    Met de plaatsing stelt Fortis te profiteren van een marktopportuniteit en de solvabiliteit te versterken met niet-verwaterend Tier 1 kapitaal. In de huidige turbulente financiele markten zijn de mogelijkheden om kapitaal aan te trekken volgens Fortis beperkt en is kapitaal een schaars goed. De Aziatische retailmarkt biedt volgens Fortis echter op dit moment een aantrekkelijk beleggersbestand voor emitterende ondernemingen die hun solvabiliteit willen versterken.

    Fortis heeft besloten om snel en voortijdig te handelen om volledig gebruik te maken van deze mogelijkheid, daar de toegang tot en de liquiditeit van deze markt in het verleden beperkt zijn gebleken. 'Deze innovatieve stap op de Aziatische retailmarkt stelt Fortis in staat om haar solvabiliteitsratio te versterken tegen fiscaal aftrekbare kosten en tegelijkertijd het beleggersbestand te diversifieren', zo stelt de bankverzekeraar.

    Volgens mij spreekt Fortis hier over een KANS, een beleggingskans;

    'Deze innovatieve stap op de Aziatische retailmarkt stelt Fortis in staat om haar solvabiliteitsratio te versterken tegen fiscaal aftrekbare kosten en tegelijkertijd het beleggersbestand te diversifieren'

    en

    De Aziatische retailmarkt biedt volgens Fortis echter op dit moment een aantrekkelijk beleggersbestand voor emitterende ondernemingen die hun solvabiliteit willen versterken.

    Moet je dit dan negatief zien??
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.