Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

LBI International« Terug naar discussie overzicht

De Cijfers!

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2008 23:18
    Preview:
    ---------
    AMSTERDAM (Dow Jones)--LBI maakt donderdag over het vierde kwartaal van 2007 een omzet van EUR49 miljoen bekend, dit is een stijging van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is de verwachting van SNS Securities. Analist Martijn den Drijver verwacht dat de winst voor belasting, rente, afwaardering en amortisatie (EBITDA) uitkomt op EUR3,8 miljoen en dat de nettowinst EUR 0,7 miljoen zal bedragen. De aandacht van de analist gaat met name uit naar de nieuwe chief executive officer en zijn strategie en verwachtingen voor 2008. Donderdag voorbeurs komt het bedrijf met cijfers. Omstreeks 14.20 uur noteert het aandeel LBI 0,6% lager op EUR3,56. (AMV)
    -----------
    hopelijk morgen eindelijk weer eens meevallend!
  2. [verwijderd] 7 februari 2008 08:39
    =LBI ziet winst na belasting in vierde kwartaal dalen


    Door Anna Marij van der Meulen

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Internetmarketeer en webbouwer LBI heeft in het vierde kwartaal van 2007 een winst per aandeel geboekt van EUR0,07, een daling ten opzichte van de EUR0,08 in 2006. Dit maakt het multimediabedrijf donderdag voorbeurs bekend.

    De winst na belasting kwam in het vierde kwartaal van afgelopen jaar uit op EUR4,3 miljoen vergeleken met EUR4,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

    De netto-omzet steeg in de periode van oktober tot en met december van 2006 naar EUR36,6 miljoen van EUR 36,6 miljoen in 2006.

    Het bedrijf stelt over 2007 geen dividend voor.

    De nieuwe chief executive officer van het bedrijf, Luke Taylor, zal eind februari met een strategische update komen.

    "We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2008 een verbeterde winstgevendheid kunnen laten zien", aldus Taylor.

  3. [verwijderd] 7 februari 2008 08:46
    " AMSTERDAM (Dow Jones)--Internetmarketeer en webbouwer LBI heeft in het vierde kwartaal van 2007 een winst per aandeel geboekt van EUR0,07, een daling ten opzichte van de EUR0,08 in 2006. Dit maakt het multimediabedrijf donderdag voorbeurs bekend "

    Alleen toen stonden we nog op 5 euro en niet op 3,40!
  4. golden gecko 7 februari 2008 22:31
    Wat een prutcijfers!
    Q4 07;
    - min 8,8% q/q omzetgroei
    - profit before tax; -0,9 mln euro, alleen door een belastingbate van 7 mln euro is er winst gerealiseerd.
    - meer dan 55 mln euro gespendeerd in FY 07 aan relatief kleine overnames

    Helaas nog klein plukje aandelen in bezit, afgeschreven en kijk ik ook niet meer naar om de komende jaren. Misschien dat die nieuwe topman iets kan keren bij dit slecht geleide bedrijf en de marges weer op gezonde hoogte krijgt. Momenteel verwacht ik niks van het aandeel.

    mvg,

    Goldengecko
  5. [verwijderd] 10 februari 2008 12:23
    quote:

    golden gecko schreef:

    Wat een prutcijfers!
    Q4 07;
    - min 8,8% q/q omzetgroei
    - profit before tax; -0,9 mln euro, alleen door een belastingbate van 7 mln euro is er winst gerealiseerd.
    - meer dan 55 mln euro gespendeerd in FY 07 aan relatief kleine overnames

    Helaas nog klein plukje aandelen in bezit, afgeschreven en kijk ik ook niet meer naar om de komende jaren. Misschien dat die nieuwe topman iets kan keren bij dit slecht geleide bedrijf en de marges weer op gezonde hoogte krijgt. Momenteel verwacht ik niks van het aandeel.

    mvg,

    Goldengecko
    He GG, Cijfers zijn natuurlijk niet best maar dat was van te voren toch ook al aangekondigd middels 2 winstwaarschuwingen? Het resultaat na belastingen was hoger dan de analist van sns had voorspeld en ook hoger dan ik verwacht had (gokte op 1,5m). De omzetgroei tsjah dat is huilen met de pet op.

    Maar waar het bij mij om ging is de outlook, deze hebben ze echter nog niet gegeven en zal via een strategische update eind februari worden gegeven. Ik vind het wel goed dat de nieuwe ceo hier de tijd voor neemt, en metname de marge verbeteringen in NL zijn heel belangrijk daarom is het ook interessant hoe de integratie van Satama gaat verlopen. Ik denk persoonlijk dat ze hier heel veel voordeel uit kunnen behalen. Ook nu het EK en vooral de olympische spelen eraan komen zijn bedrijven zoals LBi denk ik erg interessant.

    Mijn stukken liggen nog stees op de plank, ik had dit niet verwacht, en idd dit bedrijf is de laatste tijd enorm slecht geleid. Maar ze blijven marktleider in Europa en groeien nog steeds. Ik hoop gewoon dat de nieuwe topman het tij snel kan keren
  6. [verwijderd] 10 februari 2008 22:14
    Ik zie zelf weinig neerwaarts risico. LBI is inderdaad slecht geleid geweest, maar dat maakt het alleen maar makkelijker om dingen te verbeteren. Maar zelfs als dat niet lukt en LBI blijft doormodderen zoals nu, dan nog zal de koers langzaam stijgen.

    Wat betreft de strategie, ik denk dat de nieuwe overnames op het gebied van zoekmarketing en dergelijke slim zijn. Op deze manier wordt het gat tussen wat LBI kan leveren (alles op online marketing/techniek/design gebied in alle belangrijke europese landen + VS) en wat de concurrent met 30 werknemers lokaal kan leveren, veel groter.
  7. [verwijderd] 11 februari 2008 15:40
    Maandag 11 februari 2008, 14:23 - Lost Boys heeft financiële problemen. Een aantal grote projecten van het full-service internetbureau mislukten. Daarnaast is er een uittocht van gekwalificeerd personeel.

    Door de problemen bij het Nederlandse bedrijf viel de omzet en het bedrijfsresultaat van moederbedrijf LBI International fors tegen. Bestuursvoorzitter Luke Taylor wijt de teleurstellende cijfers aan de herstructureringen in Nederland. Vooral de integratie van de Customer Relationship Management (CRM) tak van het inmiddels failliete Escador in Lost Boys kostte het bedrijf een hoop geld omdat die veel langer duurde dan verwacht, meldt IEX.nl.

    Volgens Martijn den Drijver, analist van SNS Securities, is het puur een Nederlands probleem. Het ligt volgens hem vooral aan een leegloop van die sales-afdeling. Het mislukken van grote projecten doet ook een duit in het zakje.

    Uittocht van accountmanagers
    Lost Boys heeft volgens Den Drijver last van de sterke markt voor digitale marketing. Daardoor raakt Lost Boys veel creatieve werknemers en senior accountmanagers kwijt die een eigen bedrijf beginnen. Het probleem ligt volgens Den Drijver aan de uittocht van laatstgenoemden die zorgen voor het binnenhalen van nieuwe projecten voor het internetbureau. Volgens de analist verliezen bedrijven als Lost Boys twaalf tot zestien procent van hun personeel per jaar.

    Van de acht accountmanagers verloor het bedrijf er in 2007 vijf. Daardoor loopt het bedrijf projecten mis. Het is volgens hem niet zo dat Lost Boys klanten kwijt raakt aan de vertrekkende accountmanagers. Het binnenhalen van nieuwe klanten stokt daardoor wel.

    Mislukte projecten
    Creatief personeel kwijtraken ziet hij als een minder groot probleem. "Aan de creatieve kant hebben ze de verliezen redelijk beperkt kunnen houden omdat ze goede aanwas uit de jongere generatie hebben kunnen realiseren."

    Op de mislukte projecten moet Lost Boys ook inleveren. Er worden meer uren gemaakt dan er in rekening gebracht kunnen worden. Daardoor wordt de omzet lager en krijgt het bedrijf minder verlvolgtrajecten toegespeeld. "Je wordt dan eigenlijk op twee manieren gepakt", analyseert Den Drijver.

    De jaarcijfers van moederbedrijf LBI International voldeden niet aan de verwachtingen. De netto-omzet groeide matig van 147 miljoen euro in 2006 naar 154,5 miljoen afgelopen jaar. Het bedrijfsresultaat bedroeg in het vierde kwartaal van 2007 nog 0,6 miljoen euro op een omzet van 36,6 miljoen. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder was dit nog 3,3 miljoen, meldt IEX.nl.

    Winststijging
    De dreigende recessie heeft volgens Den Drijver geen invloed op het gebied van digitale marketing waar Lost Boys zich op begeeft. Die markt groeit zo hard dat een mogelijke recessie nauwelijks invloed heeft.

    Bestuursvoorzitter Taylor verwacht in 2008 weer een winststijging. Den Drijver vindt die verwachting realistisch: "Dat gebeurt aan de ene kant door het bijstellen van de kostenstructuur en aan de andere kant door het aanvullen van de accountmanagers. Hierdoor kun je aan de omzetkant weer een plus laten zien."

    webwereld.nl/articles/49828/lost-boys...
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.