Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Marcel Tak - Bernanke rules

73 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2008 13:22
    Bush doet tenminste ook,wat gedaan moet worden.
    waar blijven de lastenverlichtingen en belastingverlagingen voor de eurozone?
    gebrek aan leadership en vooral nu tegenwoordig met 28 lange jassen op een bordes de zg europese eenheid uitstralen.
    hoe komt die diepe daling van de beurzen in europa toch??
    Kerviel???????

    vrgr Jan

  2. [verwijderd] 25 januari 2008 13:32
    't spijt me, maar ik mij niet vinden in je visie.

    Je kunt wel degelijk de VS een onverantwoordelijk financieel en economisch beleid verwijten. Vooral de voorganger van Ben, Allen, heeft er een potje van gemaakt door vrijwel onbeperkt geld te scheppen. In tussentijd (zeg 5 jaar) is de dollar ernstig verzwakt, (van zeg 85 dollarcent voor een euro naar $1,4 voor een euro). Dus ook de markt ziet dit uiteindelijk niet zitten.

    In tussentijd is er een economie ontstaan met:
    - een veel te hoge energierekening;
    - een OPEC die voor niet afgesloten microfoons discussies voert of het niet beter is voortaan ook in andere valuta af te rekenen;
    - een op de vier Amerikanen die in een energieslurpende auto rijden die ze nu massaal via e-bay aan 't verkopen zijn;

    Probleem is meer hoe ze hier uitgaan komen. En dat is zeker niet met belastingverlagingen om de consumptie te blijven stimuleren, want die wordt toch alleen maar geïmporteerd.

    En de ECB? Beleid tot nu toe (grotendeels) succesvol!
    Lage inflatie, een sterke munteenheid.
    Mvrgr Dirk
  3. [verwijderd] 25 januari 2008 13:37
    Totaal oneens met u. Ben juist blij met de ECB en we hebben het aan de ECB te danken dat we er nog zo goed voor staan.
    Interne stabiliteit is heel belangrijk. Inflatiebestrijding moet het hoofddoel blijven, tenzij er zeer sterke signalen voor zijn om hier van af te wijken. Die zijn er nu niet in de EU.

  4. Bizon 25 januari 2008 14:10
    Iedereen heeft recht op zijn eigen opinie.

    Maar Dhr Tak zou eens na moeten kijken in zijn economie studieboeken wat het (verwoestende) effect is van hoge inflatie verwachtingen op gedragingen van bijv. werknemers (loon eisen), producenten (prijs stijgingen), uitkeringstrekkers/gepensioneerden (waarvan de koopkracht flink afneemt). En dus op de europese economische groei die langdurig zal afnemen. Daarbij zijn de negatieve effecten van een dure munt als de euro kinderspel...
  5. [verwijderd] 25 januari 2008 14:20
    Ja, wat moet je op zoveel onzin zeggen, lees de geschiedenis boeken eens door. Inflatie is juist een gigantisch probleem geweest, begonnen door de oliecrisis begin jaren 70 en daarvan heeft men de gevolgen tot en met de recessie van begin jaren 80 ondervonden. Waarschijnlijk ook onbekend met de hyperinflatie van het vooroorlogse Duitse rijk. Aangezien de economie van golfbewegingen aan elkaar hangt is het onvoorstelbaar dat blijkbaar iemand zonder historisch besef beleggingsadviseur kan zijn.
  6. [verwijderd] 25 januari 2008 14:21
    quote:

    Bizon schreef:

    Iedereen heeft recht op zijn eigen opinie.

    Maar Dhr Tak zou eens na moeten kijken in zijn economie studieboeken wat het (verwoestende) effect is van hoge inflatie verwachtingen op gedragingen van bijv. werknemers (loon eisen), producenten (prijs stijgingen), uitkeringstrekkers/gepensioneerden (waarvan de koopkracht flink afneemt). En dus op de europese economische groei die langdurig zal afnemen. Daarbij zijn de negatieve effecten van een dure munt als de euro kinderspel...
    Ben het met u eens, het geschreeuw om meer inflatie is waarschijnlijk ingegeven door mensen die erg veel schulden hebben, het leuke hiervan is dat je meteen weet wie die schulden allemaal bezitten, dat zijn de mensen die vragen om rente verlagingen.
    Owee als zij straks met pensioen gaan, dan snappen zij het pas !!

    Lambiekske
  7. [verwijderd] 25 januari 2008 14:25
    Helaas, ik geloof niet dat de oplossing van de economische problemen vanuit Azië en Europa komt. De enige mogelijkheid om een sterke terugval te vermijden, is een tijdig herstel de VS. Laten we ons geen illusies maken, in Europa zijn we zelf niet in staat de economie op een hoog niveau draaiende te houden.

    Hoe is het mogelijk dat zo'n man deze uitspraak doet.
    Het is zo slecht hier in Europa, wat doet die man nog hier. Door dit soort mensen, die zich het Ukkeltje van de USA mogen noemen, gaat een land naar de sodemieter, want de USA mag dan wel economisch een zwaargewicht wezen, de verdeling van de levenskwaliteit is werkelijk om te huilen.
    Rijk is rijk en Arm blijft arm. En de kloof wordt almaar groter. Een land zonder scrupules, een land waar ik, als ik amerikaan zou zijn, NIET trots op zou zijn. En ook veel Amerikanen zich schamen voor hun land. Een land dat zoveel geld leent dat het de rest van de wereld in problemen brengt.

    Het land van de onbegrenste mogelijkheden, jaja, om je tot slaaf van de supervrije (red:asociale) economie te maken. Mensen die niet eens meer weten wat leven is, geen vrije tijd en altijd moeten. Amerikanen zijn zo compititief, veel beter dan de Europeanen.
    Ik kan u zeggen dat een waanzinnige economie in zijn geheel geen vooruitgang is als de mens daarin geen mens kan blijven, maar gedegradeerd wordt tot een schakel(en alleen dat) van die economie.

    Nee, dank u ik blijf liever Europees. Europa is qua levenskwaliteit veruit de beste regio om in te leven. En binnen Europa zijn de gelukkigste mensen te vinden rond de Middellandse zee. Bepaald niet de sterkste regio, economisch gezien.

    En de ECB heeft gelukkig ook een europese mentaliteit.

    Jammer alleen dat wij in Nederland ons zo minderwaardig voelen. Geheel ten onrechte vooralsnog. hoewel wij steeds meer richting USA-system gaan. Een gemiddelde Europeaan heeft meer plezier aan zijn leven dan de gemiddelde Amerikaan.

  8. [verwijderd] 25 januari 2008 14:31
    De korte rente moet boven de inflatie zijn (de reeele rente moet dus positief zijn), anders krijg je allerlei problemen.

    Kijk goedkoop geld klinkt leuk (voor consumenten, bedrijven, etc), maar dit zorgt voor minder concurrentiekracht (slechte bedrijven kunnen overleven), allerlei bubbles, inflatie, etc.
  9. J.Me 25 januari 2008 14:40
    Ik kan mij niet vinden in uw analyse.

    Overigens, u vraagt aan de ECB:
    quote:

    schreef:

    Verlaag de rente en geef de banken, maar ook de (financiële) consument lucht en vermijdt zo een (te) grote economische teruggang.
    U weet toch dat in hetzelfde verdrag als waarin de ECB is opgericht ook bepaald is welke doelstelling de Europese Centrale Bank heeft: inflatiebeteugeling in de eurozone. Dan weet u toch ook dat, zelfs al zou Trichet het met u eens zijn, hij uw advies nooit uit zou mogen voeren omdat dit simpelweg niet binnen de doelstellingen van de ECB valt?
  10. jrxs4all 25 januari 2008 14:54
    De heer Tak heeft volledig gelijk. Als je naar de historische inflatiecijfers van de VS vs Europa kijkt is er geen enkel bewijs dat de FED politiek leidt tot een hogere inflatie.

    Wel is de economische groei in de VS structureel hoger dan hier.

    En, mocht er echt een recessie komen (wat ik niet geloof), dan zal het herstel uit Amerika moeten komen zoals altijd het geval is geweest.

    Overigens is die inflatiebeteugeling van de ECB alleen een kwestie van stoere taal en niets meer. Bij een echte recessie gaat de ECB gegarandeerd toch door de bocht en is dan ook nog zijn geloofwaardigheid kwijtgeraakt,

    JR

  11. [verwijderd] 25 januari 2008 15:05
    quote:

    jrxs4all schreef:

    De heer Tak heeft volledig gelijk. Als je naar de historische inflatiecijfers van de VS vs Europa kijkt is er geen enkel bewijs dat de FED politiek leidt tot een hogere inflatie.

    Wel is de economische groei in de VS structureel hoger dan hier.
    En dat allemaal dankzij de statistische inzichten van dhr. Clinton.
73 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.