Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Spyker N.V.« Terug naar discussie overzicht

Volgens mij is dit de crux...

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 januari 2008 14:01
    Antonov wil behalve geld ook andere expertise bieden: “Wij willen helpen om nieuwe markten te verkennen. Rusland, India, China. Met onze bank zijn we daar actief. We snappen de mentaliteit in die markten. Er zijn 200 miljoen rijken in China en India. Als er een paar duizend van hen geïnteresseerd zijn in Spyker en een paar honderd kopen er een, dan doen we het goed.” De markt voor luxe goederen ontwikkelt zich volgens Antonov gunstig, wijzend op bedrijven als Gucci en LVMH.

    ===

    Antonov gaat zijn rijke klanten een extra service bieden in de vorm van luxe autootjes. Deze combi van financien en auto's bij rijke klanten in het Oosten, dat wordt DE moneymaker voor Spyker.

    ENJOY !!!

    Groet,
    Hajeje
  2. forum rang 10 voda 24 januari 2008 19:55
    Snoras blijft met belang Spyker net onder 30%


    Door Inger Kuin

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Bankas Snoras ab heeft een reeel belang van 29,82% in Spyker Cars nv, zo blijkt uit de registers van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). De bank blijft daarmee met zijn deelname net onder de sinds kort belangrijke grens van 30%.

    Verder blijkt uit de AFM-registers dat de Litouwse bank opties heeft op aandelen in de Nederlandse autobouwer die, wanneer Snoras ze zou verzilveren, een belang van nog eens 11,92% in Spyker zouden vertegenwoordigen.

    Sinds 28 oktober is in Nederland een wet van kracht, waarbij een aandeelhouder die een belang van 30% of meer heeft een openbaar bod moet doen op alle uitstaande aandelen van de onderneming, zegt Alice Jentink van de AFM.

    Als Snoras zijn opties verzilvert en daarmee een belang van meer dan 30% opbouwt, kan de bank dus verplicht worden een overnamebod te doen op Spyker.

    Kleinere aandeelhouders kunnen wanneer een grootaandeelhouder met zijn belang boven de 30% komt een zaak aanhangig maken bij de Ondernemingskamer, aldus Jentink. Die kan vervolgens, op basis van de nieuwe wet, de grootaandeelhouder verplichten een bod te doen.

    De nieuwe wet geldt niet voor aandeelhouders die al voor de ingangsdatum van 28 oktober een belang hadden van 30% of meer.

    Snoras heeft zijn belang in Spyker sinds eind december opgebouwd, van niets tot bijna 30%. De investering van de bank in Spyker, van in totaal meer dan EUR34 miljoen, maakt deel uit van de herfinanciering van de Nederlandse fabrikant van exclusieve auto's, die lange tijd in financiele problemen verkeerde.




    Door Inger Kuin; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; inger.kuin@dowjones.com

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.