Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Nico van Geest - Financials: fase III

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 januari 2008 13:51
    Ik heb verschillende keren de presentatie van Koos Timmermans van 8 augustus doorgenomen. Ik begrijp dat ING AAA en AA mortgages heeft. (Zijn dit de Alt A loans?). Omvang is me onbekend. ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat deze sinds de laatste publicatie zo'n 40-60% in waarde zijn gedaald. Ik vind het daarom niet zo evident dat ING geen last heeft van de crisis. Omdat ik geen expert ben op dit gebied, kan het zo zijn dat ik de plank mis sla. Kan je hier iets meer over vertellen.
  2. [verwijderd] 18 januari 2008 15:23
    betr. financials: heeft ING niet ontzaglijk veel geld kunnen verdienen aan de wetenschap dat ABN wilde verkopen ; zij waren toch de eerste ? (over voorkennis gesproken....: daar moeten zij toch -terecht en wettelijk toegestaan - hun zakken gevuld hebben ) .
    Begrijp ik nu dat ING ook afdekkingspapieren heeft gekocht van de Amerikaanse Hypotheekverstrekkers ? Noemt men dat AAA- mortages ? Vr. groet.. : F.M.van Leeuwen allionfrans@hotmail.com 06-546 42 146
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 18 januari 2008 17:09
    van dft.nl: "ING droeg de rode lantaarn bij de hoofdfondsen en leverde maar liefst 5% in. Kredietbeoordelaar Moody's verlaagde gisteren de kredietwaardigheid van een aantal semi-risicovolle hypotheken voor Merrill Lynch. De Nederlandse bankverzekeraar heeft ook een flinke exposure op deze hypotheekmarkt."

    Och, dat wisten we eigenlijk al, maar voor de zekerheid toch het fonds maar even ruim 3 miljard euro goedkoper gemaakt op de beurs...

    Eigenwijs, ik heb toch maar wat bijgekocht.
  4. [verwijderd] 18 januari 2008 17:14
    quote:

    Tankian schreef:

    "Fortis moet nog steeds een gedeelte financieren van de overname en geruchten gaan dat het concern een gedeelte van haar aandelenportefeuille heeft verkocht om geld vrij te maken."

    Wmz-register: Fortis houdt > 5% in ING.

    Zou Fortis soms aan de verkoopzijde in ING zitten?
    ING had 2,205.1 million outstanding depositary receipts for ordinary shares.

    Er zouden dan zo'n 100-200 miljoen aandelen op de markt komen. Praat je over 10-20 maal het normale dagvolume.
  5. [verwijderd] 19 januari 2008 11:11
    Goed verhaal, ook over die turbo's. ik houd me nog niet zo lang bezig met beleggen maar verschijnselen zoals turbo-shorts in combinatie van het massaal 'dumpen en pumpen'/ verschuiven van aandelen wat ik zie gebeuren, vond ik al vrij snel erg dubieus en ervaar ik ook als zeer nadelig voor kleine beleggers. Wat er allemaal voor ingewikkelde(transactie)mogelijkheden en constructies er door grote partijen gehanteerd worden heb ik onvoldoende zicht op maar ik zie wel dat er vaak heel onlogische (maar aan de andere kant ook weer 'logische) dips en bubbels ontstaan die m.i. doelbewust gemanipuleerd worden. Ik begrijp ook niet dat de AFM hier geen onderzoek naar doet. Het zou leuk zijn als de schrijver van bovenstaand artikel eens een goed uitgediept artikel hierover zou schrijven in een gerenomeerd dag- of weekblad.
  6. [verwijderd] 19 januari 2008 14:41
    Door de forse en misschien wel te forse afboekingen kunnen de (nieuwe) CEO´s straks mooie rendementen laten zien. Voor in de VS zijn ze erg sterk in het meteen nemen van alle elende. Laten we eerlijk zijn: hopelijk doen de "Nederlandse" financials dat ook. De tijd is er rijp voor. Fortis pak ik niet op; zo voorspoeidig gaat de integratie niet en ze hebben veel te veel betaald voor ABN AMRO (al noemen ze het intern nu een fusie). ING daar kan ik wel wat mee.

  7. hap 20 januari 2008 10:32
    Eindelijk eens iemand die een beetje aandacht besteedt aan het uitlenen van aandelen aan shortsellers. Dat onderwerp wordt hier (en elders) vrijwel volledig genegeerd, terwijl een analyse van shortsellersactiviteit toch meer inzicht geeft in de koersvorming dan welke andere analyse dan ook. Allerlei lieden proberen meteen rookgordijnen ("de koers stijgt wel weer als de aandelen teruggekocht worden"; "de pensioenfondsen verdienen toch aan dat uitlenen") op te trekken als het onderwerp aan bod komt.
    Nog kwalijker dan die pensioenfondsen zijn die banken en verzekeraars die door hen beheerde aandelen uitlenen en zelf de leenfees opstrijken, maar de belegger met de koersverliezen laten zitten. Als deze vorm van diefstal uitkomt dan staan hun ongetwijfeld enorme claims te wachten. Werk aan de winkel niet alleen voor de AFM maar ook voor de VEB zou ik zeggen. Het is zeer wel mogelijk dat aandelen van beleggers op dit forum zijn gebruikt om de koers van hun aandelen in elkaar te beuken. Meer dan die vage "technische" steunlijnen geven de stoplossen van de turbo's inderdaad concrete richtpunten voor short sellers. Ik ben wel benieuwd of er hier beleggers zijn die de ervaring hebben dat hun aandelen werden uitgeleend (en door wie dat dan gebeurde). In een vorige discussie was er iemand die die ervaring had. De short sellers zelf zullen wel niet uit de school willen klappen waar ze die pakketten aandelen lenen. Wat dat betreft viel het me op in 'Tegenlicht' dat die mensen van Antaurus zo gemakkelijk (met een kort telefoontje) een behoorlijk groot pakket aandelen Wavin konden lenen. Als ik het fout heb, hoor ik dat graag, maar dan wel liefst met argumenten ipv dooddoeners omkleed.
  8. [verwijderd] 20 januari 2008 10:36
    quote:

    bbc schreef:

    Morgan Stanley had vrijdag een rote basket aan de markt van 1.2 mrd Euro met heel veel financials erin. CS heeft ruim 7mln aandelen verhandelt en ING zelf ook(zie hun melding) Zou ING gebruik hebben gemaakt van het deze verkooporder en eigen aandelen hebben ingekocht?
    Waar haalt u deze kennis vandaan?
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.