Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

LBI International« Terug naar discussie overzicht

Grote omzet

122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 december 2007 12:40
    AMSTERDAM (Dow Jones)--LBI International ab verwachtte halverwege dit jaar nog enkele "grote mijlpalen" te bereiken in 2007. Vermoedelijk zal het management daarmee niet hebben gedoeld op de twee outlookverlagingen in even zo veel maanden, waarmee de geloofwaardigheid van het multimediabedrijf op het spel is komen te staan.

    LBI is ontstaan uit de fusie tussen het Nederlandse LB Icon en het Zweedse Framfab. De Amerikaanse bestuursvoorzitter Robert Pickering wordt er niet moe van om uitentreuren het potentieel van de websitebouwer te benadrukken, alsmede de kwaliteit van het management.

    "We willen het predikaat van meest toonaangevende digitale marketing- en communicatiebureau ter wereld verdienen", zei hij bij de jaarcijfers. En bij de derdekwartaalcijfers in oktober: "Ons management van wereldklasse is verheugd over onze toekomst."

    Die laatste uitlating kwam op het moment dat LBI de outlook voor 2007 voor het eerst neerwaarts bijstelde. Aanvankelijk rekende LBI op een 'aanzienlijke' verbetering ten aanzien van de operationele marge van 7,4% over 2006, iets dat op 25 oktober werd vervangen door de prognose van een 'bescheiden verbetering'.

    Die bijstelling kwam na een teleurstellend derde kwartaal. Daarin kampte het bedrijf vooral in Nederland met een lagere productiviteit, terwijl de investeringen juist toenamen. Hierdoor kalfde de operationele marge in het derde kwartaal af naar 6%.

    Kennelijk is het zelfs voor een management van wereldklasse moeilijk om die afgezwakte belofte na te komen, want nog geen twee maanden later verraste het bedrijf de markt opnieuw met een verlaging van de outlook. Nog steeds kampt het bedrijf met problemen in Nederland, onder meer op het gebied van inefficiente capaciteitsbenutting en nieuwe activiteiten die niet naar behoren functioneren, waardoor onverwacht extra maatregelen moesten worden getroffen.

    De operationele marge zal dit jaar daardoor niet 'bescheiden toenemen', maar zelfs lager uitkomen dan de operationele marge van 2006. Daarnaast voorziet het bedrijf een 'gematigde omzetgroei', waar eerst nog werd gerekend op een 'substantiele verbetering' van de omzet.

    Begin dit jaar noemde Pickering de inmiddels twee maal bijgestelde outlook voor 2007 nog 'behoudend.' "Ik heb graag dat ik volgend jaar kan zeggen dat we te conservatief waren", aldus de bestuursvoorzitter in februari.

    Conservatief was die schatting zeker niet, achteraf gezien. Pickering doet er misschien verstandig aan om over 2008 maar helemaal niets meer te zeggen.
  2. [verwijderd] 31 december 2007 15:52
    quote:

    JanWatson schreef:

    [quote=[NL]HardcoreHolland]
    freeze.

    worden nu 27.500 stuks gevraagd op €3,60
    [/quote]

    Met een freeze gesloten.. ik snap er de ballen nog van van dit aandeel, over transparentie gesproken...
    ik volg het ook niet watson,maar we hebben nog wel wat freezes tegaan om weer op acceptabel niveau te komen!
  3. [verwijderd] 1 januari 2008 12:24
    Bizarre laatste slotdag, maar misschien was niet de stijging raar, maar juist het feit dat LBI was teruggezakt tot onder de 3.30, dat wil zeggen onder de boekwaarde van het eigen vermogen. Is wel erg merkwaardig voor een bedrijf dat winst maakt en ondanks het af en toe falende management prima groeivooruitzichten heeft.

    Ik denk dat we binnen een paar dagen weer boven de 4 staan.
  4. [NL]HardcoreHolland 15 januari 2008 17:51
    en vandaag alweer de zoveelste lekkere dag voor LBI...

    dat wordt de aandelen wel heel erg lang aan de kant leggen om weer enigsinds richting mijn aankoop niveau te komen.

    het is idd te hopen Jan dat die nieuwe topman zoden aan de dijk kan zetten, we moeten hem eerst wat tijd gunnen :)
  5. [verwijderd] 17 januari 2008 11:48
    quote:

    koers1976 schreef:

    Bij mij staat ie pas op 3.41, maar wie weet kunnen we weer richting de 4+
    Ja bij mij ook maar is wel weer even fijn na de malaise van afgelopen dagen... Positief dat er weer plukjes van 5k gekocht worden rond de 3,30 en up. Vanaf nu ff flink bodemen en hopelijk kan het nieuwe management van zowel lbi als lost boys significante verandering mbt de marges doorvoeren.
122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.