Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
44,460   +0,240   (+0,54%) Dagrange 43,960 - 44,480 353.147   Gem. (3M) 288,7K

Ping An neemt 4,2% belang in Fortis

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 november 2007 07:23
    Chinees Ping An neemt belang 4,18% in Fortis


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Chinese verzekeraar Ping An Insurance heeft een belang van 4,18% genomen in Fortis, meldt de bankverzekeraar donderdag.

    Ping An heeft de aandelen gekocht op de secundaire markt en is nu de grootste aandeelhouder van Fortis.

    Fortis wil verder Ping An-topman Louis CHEUNG Chi Yan benoemen in de raad van bestuur van Fortis. De aandeelhouders kunnen zich in april volgend jaar over dit voorstel buigen.



    - Arien Stuyt; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.stuyt@dowjones.com

  2. [verwijderd] 29 november 2007 07:41
    UPDATE: Chinees Ping An neemt belang 4,18% in Fortis


    (Update artikel 'Chinees Ping An neemt belang 4,18% in Fortis' om extra informatie toe te voegen)



    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Chinese verzekeraar Ping An Insurance heeft een belang van 4,18% genomen in Fortis, meldt de bankverzekeraar donderdag. Het Chinese bedrijf heeft in totaal EUR1,81 miljard betaald voor 95,01 miljoen aandelen Fortis.

    Ping An heeft de aandelen gekocht op de secundaire markt en is nu de grootste aandeelhouder van Fortis.

    Fortis wil verder Ping An-topman Louis CHEUNG Chi Yan benoemen in de raad van bestuur van Fortis. De aandeelhouders kunnen zich in april volgend jaar over dit voorstel buigen.

    Ping An is de op een na grootste levensverzekeraar van China op basis van premie-inkomsten.



    - Arien Stuyt; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.stuyt@dowjones.com

  3. [verwijderd] 29 november 2007 07:48
    Chinese verzekeraar Ping An grootste aandeelhouder Fortis
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Ping An Life Insurance Company of China, een dochteronderneming van de Chinese Ping An Group, heeft een belang van circa 4,18% in Fortis . Dat hebben Ping An en Fortis woensdagnacht bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht. De aandelen zijn op de secundaire markt gekocht en Ping An is hiermee de grootste aandeelhouder van Fortis.

    Fortis stelt in lijn met de strategie om buiten de Benelux te groeien en om haar inzicht in de steeds belangrijker markten van Azië te verdiepen, Louis Cheung Chi Yan, Executive Director & Group President van Ping An, te hebben gevraagd toe te treden tot de Raad van Bestuur van Fortis.

    De benoeming is afhankelijk van de goedkeuring van de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in april 2008. Daarnaast stellen de partijen eventuele samenwerking in sommige activiteiten te kunnen onderzoeken.

    Fortis en Ping An voorzien op de lange termijn belangrijke voordelen voor beide partijen. Door als onderdeel van de normale bedrijfsvoering via haar verzekeringsactiviteiten in Fortis te investeren, stelt Ping An de internationale assetallocatie verder te kunnen optimaliseren en het vooruitzicht op een hoger beleggingsrendement verbeteren.

    Voor Fortis betekent de investering van Ping An de komst van een stabiele aandeelhouder en een betere toegang tot markten met een sterke groei, en dan vooral China.

    Volgens bestuursvoorzitter Maurice Lippens van Fortis wordt de zichtbaarheid van Fortis in China hierdoor vergroot. 'In combinatie met de verwachte betere toegang tot de Chinese markt zal dit ons totale groeipotentieel nog verder versterken. Het toont het internationale karakter van onze activiteiten en ons commitment aan China', verklaart Lippens.

    Fortis opereert al sinds 1902 in China en ontplooit daar activiteiten op het gebied van bankverzekeren, vermogensbeheer, merchant banking, commercial banking en private banking.

    De aanwezigheid van Fortis in China is met name uitgebouwd via joint ventures met Taiping Life (verzekeren) en Fortis Investment Management (vermogensbeheer). De deelneming van Ping An zal volgens Fortis geen invloed hebben op deze joint ventures.

    De overeenkomst tussen Fortis en Ping An is in eerste instantie geldig voor een periode van drie jaar. Onder de overeenkomst is Ping An gerechtigd de benoeming voor te stellen van een non-executive bestuurder in de Raad van Bestuur van Fortis voor zo lang als Ping An een belang in Fortis aanhoudt van ten minste 4%.

    Daarnaast mag Ping An maximaal 4,99% van het kapitaal van Fortis verwerven. Boven deze grens mag Ping An alleen met goedkeuring vooraf van de Raad van Bestuur van Fortis aandelen Fortis verwerven, tenzij een andere aandeelhouder met de steun van de Raad van Bestuur van Fortis een aandelenbelang in Fortis verwerft dat groter is dan het belang van Ping An.

    Verder is overeengekomen dat Fortis Ping An zal helpen bij de realisatie en het behoud van een dergelijk aandelenbelang, met uitsluiting van de verwerving van zeggenschap over Fortis. Ping An heeft volgens Fortis bevestigd niet het voornemen te hebben dergelijke zeggenschap te verwerven.

    Martijn Mom
    martijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  4. [verwijderd] 29 november 2007 08:15
    MARKET TALK: Chinese deelneming Fortis impliceert uitverkoop


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het belang van 4,18% van de Chinese verzekeraar Ping An in Fortis is een logische stap, maar betekent ook uitverkoop aan een van de niet de meest betrouwbare landen, aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer. Smit betoogt dat partijen als deze vaak geinteresseerd zijn in het snelle geld. "Wij hebben geld nodig en zij hebben het en dat trekt elkaar aan. Bovendien zijn wij goedkoop", aldus Smit. Daarbij ziet hij de belangneming in Fortis ook in het licht van Citigroup, dat onlangs ook een grote buitenlandse investeerder zag instappen. het aandeel Fortis sloot woensdag op EUR18.15. (ANS)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

  5. [verwijderd] 29 november 2007 08:38
    quote:

    wu chang schreef:

    Nogal een hooghartige opmerking :

    een van de niet meestbetrouwbare landen geintresseerd in het snelle geld. Deze heer heeft niet in de gaten dat het krachtenveld op economisch gebied een beetje aan het veranderen is !
    Helemaal eens. China heeft een beschaving die veel ouder is dan de Westerse en het bewijst nu al een aantal jaren dat de oude handelsgeest ook niet verloren is. De benoeming is een erkenning dat de Westerlingen echt niet zo superieur zijn (met Bush als symbool)als ze vaak pretenderen te zijn.
  6. [verwijderd] 29 november 2007 09:33
    Koersdoel 25 euro!

    MARKET TALK: Fortis; Ping An stabiele partner - Th G


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Volgens analist David van der Zande van Theodoor Gilissen heeft Fortis in de Chinese verzekeraar Ping An een "goede en stabiele partner" gevonden voor toegang tot de Chinese markt. Vandaag werd bekend dat Ping An een belang neemt van 4,4% in Fortis. "Dit is voor het aandeel Fortis, wat de laatste tijd onder druk heeft gestaan, een welkome boodschap", aldus de analist. Volgens van der Zande past dit ook goed in de strategie van Fortis om zich op de Aziatische markt te vestigen middels het aangaan van joint ventures. "Ping An heeft als voordeel dat het een grote speler is op de Chinese markt en de Chinese markt dus goed kent". Theodoor Gilissen heeft een buy advies op Fortis met een koersdoel van EUR25. Omstreeks 09.25 uur noteert het aandeel Fortis 4,6% hoger op EUR19, terwijl de AEX met 0,6% stijgt. (AMV)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

  7. [verwijderd] 29 november 2007 10:08
    MARKET TALK: Fortis; Ping An belang verrassend - ABN


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Trevor Kalcic van ABN Amro noemt het "verrassend" dat de Chinese verzekeraar Ping An een belang in Fortis heeft genomen van 4,18%, maar denkt niet dat Ping An erop uit is Fortis over te nemen. "De belangname biedt naar verwachting steun voor het aandeel Fortis nadat het de laatste tijd onder druk heeft gestaan en zou op de lange termijn kunnen leiden tot samenwerking met Fortis' Chinese joint venture op het gebied van levensverzekeringen", aldus Kalcic. De analist verwacht verder dat dit nieuws de speculatie over andere belangen die door Chinese verzekeraars kunnen worden genomen zal doen toenemen. Hij noemt bijvoorbeeld het gerucht dat China Life op een belang in Prudential of Aviva aast. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel Fortis 4% hoger op EUR, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (AMV)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

  8. [verwijderd] 29 november 2007 16:44
    Geweldig nieuws.
    Fortis beleggers keken al lange tijd uit naar een positief bericht. Dit bericht deed de koers vanmorgen naar 19,50 euro stijgen, er kwam 1.10 euro bij! Maar zie nu, 3/5 deel is al verdwenen!!Jammer. Nu gaan banken in duitsland met hun billen bloot over hun aandeel in de kredietmarkten. Dus reken er maar op dat de koers Fortis weer gaat dalen. Over een paar weken zijn het de banken in denemarken en dan weer de banken van het volgende land. Je wordt er gewoon moedeloos van. Vooral na eindelijk een goed bericht en met flinke koerstijging. Daardoor had ik zeker gerekend op 19,75 a 20,00 voor het weekend.
  9. [verwijderd] 29 november 2007 17:25

    Het zijn de Beneluxers zelf die zo stom zijn om die aandelen Fortis niet op deze koersen bij te kopen en vast te houden maar om deze nu aan te bieden tegen dergelijke barrelkoersen.

    Maar de freefloat neemt zo rap wel rap af, en dat is in dit geval prima voor de kleine aandeelhouders. Fortis moet m.i. nog voor een wat groter deel in sterke en vastere handen komen, dat lijkt me het beste voor ons allemaal. Zoveel mogelijk de korte termijnspeculanten eruit knijpen dus, en dat gebeurt nu eindelijk en openlijk (5% is binnen, wie volgt ING met 5%, Aegon met 5%, Rabo met 5% etc. Het is voor een prikkie.
    Ik zat er al op te wachten dat de Chinezen zouden komen met hun cash, deze waarderingen zijn bezopen. We mogen blij zijn dat Fortis nog niet helemaal van de beurs wordt (is) gehaald. Er gaan zo'n belachelijk hoog aantal aandelen per dag om...

  10. [verwijderd] 29 november 2007 21:38

    Wat denken jullie; Gaat het koers langzaam stijgen, omdat Fortis nu kan vergroten in's werelds grootste groeimarkt.
    Of gaat de koers juist snel stijgen omdat Ping an gaat het zelfde doen als childrens investment fund heeft gedaan met Abn amro eerder deze jaar?

    pardon voor mijn nederlands ik ben engels/
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.