Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

René van Mourik - TA: Bodem gezocht

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2007 08:55
    TA = Hypocriet. Waarom? Omdat er nu ineens over een 'Steunzone' wordt gesproken. Eerst ging het over 'steunlijn'.

    Een paar weken geleden was < 490 het einde van de bullmarkt, maar nu ineens toch niet, want tja we zitten nog bij de steunzone.

    Wanneer wordt er nu een onderzoek opgestart naar de voorspelbaarheid van TA. Volgens mij is deze namelijk niet erg groot. Achteraf is het altijd makkelijk praten.
  2. mpb 23 november 2007 09:05
    Wat ik mis in het hele verhaal is de consistentie van de AEX. De waardeontwikkeling wordt wel over een langere periode bekeken, maar de huidige AEX is niet dezelfde als die van begin dit jaar, toen ABN-Amro nog een behoorlijk aandeel ervan uitmaakte. De trendlijn wordt zo bepaald door appelen En peren
  3. [verwijderd] 23 november 2007 09:21
    quote:

    *josr* schreef:

    Wanneer wordt er nu een onderzoek opgestart naar de voorspelbaarheid van TA. Volgens mij is deze namelijk niet erg groot. Achteraf is het altijd makkelijk praten.
    Eén ding staat als een paal boven water: hoe eenvoudiger voorspelbaar dmv TA, hoe meer mensen het zullen toepassen en hoe minder betrouwbaar/winstgevend het werkt.

    Een TA-methodiek die 'voldoende betrouwbaar' is, zal dus nooit voor het oprapen op straat liggen of tenminste door de meerderheid niet goed genoeg begrepen worden om hem toe te passen. In zijn algemeenheid is het dus lastig om te spreken van TA, alsof het een vaste set regels zou betreffen die iedereen identiek toepast. TA is de naam van het vakgebied en niet van een vastgelegde, toetsbare set regels.

    Wanneer je voldoende columns leest van een enkele auteur dan zou je, mits de auteur volledige openheid van zaken geeft over de toepassing van zijn technieken, deze set van TA-regels kunnen toetsen. Ik betwijfel echter dat je met een dergelijk aanpak ooit tegen een set met een hoge voorspelbaarheid zult aanlopen.
  4. [verwijderd] 23 november 2007 09:46
    De voorspelbaarheid van TA-stukjes is niet meer dan fictie. Da's nogal logisch, want anders kon iedereen met zijn makkelijk verdiende geld op de Bahama's gaan zitten. TA is leuk om te lezen, en om te vergelijken met je eigen inschattingen en gevoelens, maar je moet niet denken dat je er veel geld mee verdient. Dat kan natuurlijk wel: als je geluk hebt. Echt, geloof me nou maar, ik loop al meer dan twintig jaar optie-beleggend mee: het enige wat telt is timing, en timing is volstrekt ongrijpbaar. Ik heb heel vaak 'gelijk' gehad en er niets aan verdiend, of er zelfs aan verloren, omdat de beurs precies deed wat ik dacht die zou gaan doen, maar net een paar maanden te vroeg of te laat. Maar blijf gerust proberen hoor! soms loop je ook weleens lekker binnen. Da's dan weer mooi speelgeld voor al die keren dat het mis gaat nietwaar? Smile en Groeten!
  5. [verwijderd] 23 november 2007 11:16
    Beste jtcr,
    U heeft 200% gelijk!!!!!!!!!!!

    Timing timing en nog eens timing. Vergelijk een langetermijn portefeuille maar eens met een korte termijn. Verbazingwekkend vaak zal blijken dat de eerste het beter doet dan de laatste.

    Mijn ervaring is dat je op zeer korte termijn ook te veel en te snel informatie kunt krijgen. Dan blijkt de markt er nog een week of wat over te moeten nadenken om uit te voeren wat je zelf probeert te voorspellen.

    Sukses allen met onze toch wel leuke hobby!
  6. [verwijderd] 23 november 2007 17:40
    Weinig opgestoken helaas. Excuus dat ik niet tot op het punt nauwkeurig ben geweest, maar we zitten nog steeds in een lange termijn up trend en de ergste koude is uit den lucht!

    US pakt het ook aardig op, dax blijft boven steun en volgende week over de 500 en wellicht nog een kleine rally tot einde jaar.

    31-12-2007 op 538!

    Slaap zacht........

  7. [verwijderd] 24 november 2007 16:16
    Begin volgende week met name letten op de dalende wig uurgrafiek SP.

    Wigpatronen niet zo betrouwbaar qua richting binnen deze markt omstandigheden maar wel iets om rekening mee te houden.
    Indien downbreakzone SP 1440 naar boven toe gebroken wordt zou een 20 MA op dag doel kunnen worden. 1490 misschien mooi richtpunt.

    Bewegen we begin volgende week naar de onderkant van de wig ook een mogelijke long positie met een korte stop eronder.

    Bij een beweging van een paar dagen zijwaards ishet risico tot een verdere daling aannemelijker en is een long onderaan die wig minder betrouwbaarder.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.