Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Binck« Terug naar discussie overzicht

Zeeman in Binck

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 november 2007 08:00
    Navitas meldt belang 5,17% in BinckBank
    13-11-2007 07:51:25
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Navitas heeft een belang van 5,17% in BinckBank. Dit blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen. Op 9 november 2007 is de meldingsplicht ontstaan.

    Het belang wordt rechtstreeks reeel gehouden en bestaat uit 1.592.981 gewone aandelen. Het stemrecht bedraagt 5,17%.

    In het register van de Autoriteit Financiele Markten is geen eerdere belangenmelding van Navitas te vinden inzake BinckBank.

    Martijn Mom
    martijn@bfn.com
  2. [verwijderd] 13 november 2007 10:12
    FF Googlen:

    www.navitascapital.nl

    NAVITAS Capital, de investeringsmaatschappij die deelneemt in bewezen succesvolle ondernemingen. Onze blik is primair gericht op lange termijn rendement van ondernemingen. Gedegen ondernemerschap en sterke marktposities zijn onze ijkpunten.

    NAVITAS kent een platte bestuursstructuur, waardoor we in staat zijn om snel beslissingen te nemen, ook als het om substantiële bedragen gaat. We kennen geen "closed end" structuur, zodat ondernemingen niet alweer binnen enkele jaren van de hand moeten worden gedaan. En we zijn bereid om ook in vervolginvesteringen mee te doen, mits er goede groeimogelijkheden zijn.

    mvg, John
  3. diederique 13 november 2007 19:19
    wat uitgebreider:

    Zeeman stapt in Binck

    13 november 2007 | 11:11 | door: Ivo Bökkerink

    Internetbroker BinckBank heeft er met textielbaron Zeeman een grootaandeelhouder bij.

    Dat een aandeel in aanloop naar een claimemissie vaak onder druk komt te liggen, heeft textielbaron Jan Zeeman er niet van weerhouden in internetbroker BinckBank te stappen. Nadat twee weken geleden bekend werd dat BinckBank concurrent Alex overneemt van Rabobank, heeft Zeeman via zijn investeringsmaatschappij Navitas een fors belang opgebouwd.

    Navitas heeft voor een slordige 25 miljoen euro een belang van 5,17 procent genomen in BinckBank. Zeeman staat nu voor de keuze al dan niet mee te doen met de komende claimemissie van 385 miljoen euro die BinckBank gaat doen om de overname van Alex te financieren.

    Vlak nadat BinckBank de overname van Alex bekendmaakte was er enige verwondering dat de koers van het aandeel, ondanks die dreigende verwatering, bleef liggen rond de 15 euro. Wellicht dat de kooplust van Zeeman daar wat mee te maken heeft gehad.

    De fondsmanager van Navitas is dit jaar druk geweest. Navitas breidde het belang in het geplaagde Ballast Nedam fors uit en stapte in de Telegraaf Media Groep en Nedap. De investeringsmaatschappij had al onder meer deelnemingen in Imtech, MacIntosh en Unit4Agresso.

    fem
  4. [verwijderd] 16 november 2007 06:54
    Euronext A'dam: Corio en USG People mogelijk in AEX in 2008
    15-11-2007 18:17:58


    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Corio en USG People worden mogelijk opgenomen in de AEX vanuit de AMX. Dat blijkt donderdag nabeurs uit een persbericht van NYSE Euronext. Er zal geen aandelenfonds uit de AEX worden verwijderd.

    AMG wordt wellicht opgenomen in de AMX. Vanuit de AScX worden Draka Holding, Eurocommercial Properties, Imtech, OPG Groep, VastNed Retail en Wavin mogelijk opgenomen in de midkap.

    Corio, USG People, Binck Bank en Van der Moolen verdwijnen dan uit de AMX. Binck Bank en Van der Moolen worden opgenomen in de AScX.

    Verder zullen Antonov, Eriks Groep, Innoconcepts, Nieuwe Steen Investments, TKH Groep en Qurius mogelijk worden opgenomen in de AScX.

    Het betreft een indicatieve selectie van de beurs, op basis van de beschikbare gegevens van de effectieve omzet tot en met 31 oktober 2007. De definitieve selectie zal begin 2008 bekend worden gemaakt. De definitieve nieuwe samenstelling van de genoemde indices zal vanaf de tweede handelsdag van maart 2008 effectief zijn.

    Marijn Wellink
    marijn@bfn.com

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  5. [verwijderd] 16 november 2007 09:07
    AOT is een van de allereerste aandelen die ik in mijn portfolio had zitten. Dat is dus al weer jaren geleden. Dan is het toch even slikken als je dat aandeel van de hand doet. Ik heb verkocht op 15.13 euro. Ik wens jullie allemaal heel veel succes de komende tijd met dit aandeel. Ik blijf het aandeel volgen... Vandaag ben ik gewoon liquide en wacht de koersdalingen op de beurs af.
  6. [verwijderd] 16 november 2007 17:48
    quote:

    Zleep schreef:

    AOT is een van de allereerste aandelen die ik in mijn portfolio had zitten. Dat is dus al weer jaren geleden. Dan is het toch even slikken als je dat aandeel van de hand doet. Ik heb verkocht op 15.13 euro. Ik wens jullie allemaal heel veel succes de komende tijd met dit aandeel. Ik blijf het aandeel volgen... Vandaag ben ik gewoon liquide en wacht de koersdalingen op de beurs af.

    Je hebt dan gruwelijk je zakken gevuld, dus daar hoort een felicitatie bij.
    En inderdaad, de beste positie is geen positie momenteel.
  7. [verwijderd] 16 november 2007 18:46
    Helaas maar ik denk van wel NMa keurt overname Alex door BinckBank goed.
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft BinckBank toestemming gegeven voor de overname van online broker Alex. Dat heeft de toezichthouder vrijdag nabeurs bekendgemaakt in een persbericht.

    Volgens de NMa wordt de concurrentie op de markt voor transactiebemiddeling voor particuliere beleggers door de overname niet verstoord omdat er voldoende alternatieve aanbieders zijn waar klanten uit kunnen kiezen. De toezichthouder wijst onder meer op ABN, ING/Postbank, Rabobank en spelers als Online Trader en E*Trade. Ook is het relatief eenvoudig om als aanbieder actief te worden op de markt.

    Maud van Gaal
    maud@bfn.com

    .
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.