Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

LBI International« Terug naar discussie overzicht

LBI krijgt $7,5 mln voor belang Atos Origin

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [NL]HardcoreHolland 14 november 2007 10:54
    LBI krijgt USD 7,5 mln voor belang Atos Origin Midden Oosten
    14 nov 2007, 10:37 uur

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - LBI International AB heeft een bedrag van USD 7,5 miljoen ontvangen voor zijn 8,1%-belang in Atos Origin Middle East (AOME). Dat is woensdag middels een persbericht bekendgemaakt.

    De betaling is het resultaat van de verkoop van AOME aan Hewlett Packard (HP). LBI kreeg het belang in zijn bezit toen het zijn Duitse onderdeel Escador verkocht in augustus 2006. Ten tijde van de verkoop ontving LBI aandelen in AOME.

    Bestuursvoorzitter Robert Pickering bevestigt tegenover Betten dat er in eerste instantie sprake was van een belang van 10% in AOME, maar dat de omvang door verwatering is afgenomen. 'De verkoop is beter voor het bedrijf en we hebben er een goede waarde voor gekregen'.

    Het bedrijf geeft aan dat de verkoop van het belang 'significant' bij zal dragen aan de kaspositie. Samen met zijn bestaande kredietfaciliteiten wil LBI zijn geplande overnames afronden.

    'Desondanks zal de verkoop en de ontvangst van cash een negatief effect van ongeveer EUR 1,1 miljoen hebben op het gerapporteerde netto-inkomen van LBI', zo geeft CEO Pickering aan tegenover Betten. Op het operationele inkomen en bedrijfsresultaat (EBIT) zal de verkoop echter niet van invloed zijn. 'Deze aanpassing wordt onder meer veroorzaakt door de devaluatie van de dollar', aldus Pickering.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.