Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

LBI International« Terug naar discussie overzicht

LBI cijfers 3e kwartaal

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 25 oktober 2007 13:03
    De winst is met €1,3m lager uitgekomen dan de verwachte, wat was het, €2,9m.

    Maar kijk eens naar de post 'Administrative expenses' (Q3): die is nu €8,1m en dat was (pro forma) in Q3'06 €4,8m. In Q2'07 en Q1'07 was de post ook lager: €7,0m resp €6,7m.

    Dat zal wel meer dan de koffiejuffrouw zijn geweest, maar wat er ook achter verscholen zit, het loopt zwaar uit de hand...
  2. [verwijderd] 25 oktober 2007 15:11
    LBI verwacht nog dit jaar overname Duits bedrijf


    Door Carel Grol

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--LBI International nv verwacht in het vierde kwartaal van 2007 nog een overname te doen. Dat zegt bestuursvoorzitter Robert Pickering van het multimediabedrijf in gesprek met Dow Jones Nieuwsdienst.

    "We zijn net met exclusieve gesprekken begonnen met een bedrijf uit Duitsland en we denken dat we hen nog dit jaar kunnen overnemen. Daarnaast voeren we exclusieve gesprekken met een Brits bedrijf, wat hopelijk in het eerste kwartaal zal uitmonden in een deal", aldus de bestuursvoorzitter.

    Bij de publicatie van de kwartaalcijfers donderdag zei LBI een "strategische acquisitie in de komende paar maanden" te voorzien. LBI mikt op bedrijven met een omzet van tussen de EUR5 miljoen en EUR10 miljoen, aldus Pickering. Daarbij focust het bedrijf zich vooral op zoekmachines, met een EBIT-marge van 15% of meer.

    LBI wordt bij de derdekwartaalcijfers afgerekend op de marges. De operationele marge daalde naar 6%, van 8% in het derde kwartaal in 2006. De operationele winst daalde in het derde kwartaal met 14% naar EUR2,4 miljoen, van EUR2,8 miljoen in dezelfde periode van 2006.

    De markt is niet te spreken over de cijfers. Het bedrijf staat rond 14.25 uur 11,5% lager op EUR3,71.

    In een verklaring bij de cijfers stelde het bedrijf dat de negatieve impact van het vakantieseizoen in 2006 werd gecompenseerd door de hoge volumes en marges gerelateerd aan het WK Voetbal. "De impact van het WK heb ik onderschat", zegt Pickering. "Klanten kwamen toen laat binnen, brachten veel werk, en keken daarbij niet op de kosten. Dat missen we dit jaar."

    Niettemin zegt hij dat de marges van de websitebouwer zullen aantrekken. "Dat zal niet plotsklaps gebeuren en we zijn ook niet blij met de marges, maar we voelen ons comfortabel om te zeggen dat we de marge van 6% absoluut zullen optrekken", aldus de bestuursvoorzitter.

    De lage marges zijn volgens hem het gevolg van de investeringen van LBI, in mensen en systemen. "We hebben in 2007 meer geinvesteerd dan in de voorgaande jaren. We zitten in een markt die nog steeds volwassen wordt en dat geldt ook voor de klanten. Dus hebben we moeten investeren in nieuwe systemen en producten en in het senior management."

    Deze investeringen zullen zich nu gaan uitbetalen, zegt de bestuursvoorzitter. Voor komend jaar voorziet Pickering een daling van de investeringen. "We hebben goede systemen neergelegd, en dat hoef je maar een keer te doen. Het is nu tijd om geld te verdienen."



    Door Carel Grol; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; carel.grol@dowjones.com



  3. forum rang 5 Bart Meerdink 25 oktober 2007 15:49
    "Dus hebben we moeten investeren in nieuwe systemen en producten en in het senior management."

    Hmmm, investeren in het senior management...

    Bedoelt de top daar zichzelf misschien mee?

    Misschien moet Pickering zijn 5695000 opties (volgens Binck) even aanpassen voor de koersdaling, anders schiet het natuurlijk niet op voor hem.

    Of hij moet het bedrijf zelf en dus de aandeelhouders ook wat gunnen natuurlijk, dan zakt de koers niet zo...
  4. [verwijderd] 25 oktober 2007 19:20
    Ben net als iedereen teleurgesteld in de winstcijfers van LBI. De stijging van de administratieve lasten geeft te denken. LBI is geen topbedrijf, maar de markt slaat nu echt door. Ga toch maar wat geld vrijmaken om nog wat bij te kopen. De woorden van Pickering over winst maken geven mij genoeg vertrouwen daarvoor.
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.