Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Binck« Terug naar discussie overzicht

Cijfers 3e kwartaal 2007

66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2007 11:15
    UPDATE: Binckbank boekt 17% meer nettowinst KW3 '07


    (Update van eerder gepubliceerd bericht om analistencommentaar, extra informatie en actuele koers toe te voegen)


    Door Anna Marij van der Meulen
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Gestuwd door een sterk toegenomen transactievolume heeft Binckbank nv over het derde kwartaal van 2007 17% meer nettowinst geboekt, waarmee de effectenbank het beste kwartaalresultaat ooit behaalde.

    Over de voorgenomen overname van concurrent Alex hult de bank zich in stilzwijgen. Enkele weken geleden werd bekend dat BinckBank met Alex-eigenaar Rabobank praat. Volgens een bron van Dow Jones Nieuwsdienst zou BinckBank EUR350 miljoen willen betalen, terwijl Rabobank EUR400 miljoen zou vragen.

    De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op EUR8,4 miljoen vergeleken met EUR7,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, maakt BinckBank woensdag bekend. De winst per aandeel bedroeg EUR0,27, een stijging van 12,5% vergeleken met EUR0,24 in het derde kwartaal van 2006.

    Analisten gepolst door Dow Jones Nieuwsdienst rekenden vooraf op een nettowinst van EUR6,0 miljoen.

    Het transactievolume van de bank steeg met 59% naar 0,8 miljoen handelingen, dit was een jaar geleden 0,5 miljoen. Het belegde vermogen steeg de afgelopen drie maanden met 50% naar EUR3,6 miljard van EUR2,4 miljard.

    Dit resultaat wordt met name gedreven door de hoger dan verwachte inkomsten uit commissies", zegt analist Cor Kluis van Rabo Securities. Deze inkomsten kwamen uit op EUR12 miljoen.

    Volgens Albert Ploegh werd het beter dan verwachte resultaat van Binckbank ook gestuwd door sterke retail brokersactiviteiten en een beter dan verwacht trading resultaat.

    Beleggers zijn tevreden met de resultaten en zetten het aandeel rond 11.10 2,9% hoger op EUR14,18 terwijl de Midkap 0,2% wint.

    'De recente crisis met de risicovolle hypotheken heeft voor veel onzekerheid op de financiele markten gezorgd, maar niettemin handhaafden wij een sterke groei van het klantenbestand en het toevertrouwd vermogen', aldus bestuursvoorzitter Thierry Schaap in het persbericht.

    "Onze klanten zijn ervaren beleggers die eerder gebruik maken van de bewegingen op de beurzen zoals afgelopen zomer tijdens de kredietcrisis, dan dat ze zich erdoor af laten schrikken", legt woordvoerster Jonneke van Staveren uit.

    Binckbank geeft aan positieve verwachtingen te hebben voor de rest van het jaar, waarbij het mede afhankelijk is van de ontwikkelingen op de financiele markten.

    Het totaal aantal klanten van Binckbank steeg in het derde kwartaal tot 73.800 tegen 49.500 op 30 september vorig jaar.

    Binckbank maakt bekend de start van de Franse activiteiten uit te stellen tot 2008. Dit vanwege de ontwikkeling van de zogenaamde business process outsourcing diensten voor Friesland Bank en de mogelijke overname van Alex.

    Volgens Ploegh is dit begrijpelijk, maar loopt Binckbank wel het risico om achterop te raken bij de concurrentie in Frankrijk.



    - Door Anna Marij van der Meulen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; annamarij.vandermeulen@dowjones.com

  2. buf 24 oktober 2007 11:27
    De cijfers van het 3e kw. 2007 ervaar ook ik als zeer goed. Dat die cijfers kunstmatig zouden zijn opgepoetst vind ik klinklare onzin, want daar is geen enkel bewijs voor.
    Sjapo suggereert dat er wat winst van het 2ekw naar het 3ekw. is doorgeschoven en fantast dickk beweert dat er alvast wat winst van het 4ekw bij het 3e kw is geboekt, zodat we dus een heel slecht 4ekw zullen krijgen.
    Ja dickk, om je eigen woorden te gebruiken, als je iets beweert, onderbouw het dan ook.
    En onderbouw het niet met spookverhalen maar met feiten.
    De goede cijfers zijn gewoon te danken aan de hoge handelsvolumes in het 3ekw op de beurs.
    We wisten al dat die hoger waren dan in het 1e en 2e kw., dus is het ook logisch dat de winst hoger is dan in het 1e en 2e kw., zeker nu het klantenbestand en het toevertrouwde vermogen in het 3e kw ook weer fors zijn gestegen.
  3. [verwijderd] 24 oktober 2007 11:55
    Goed gezien buf, ik ben het volledig met je eens en ik ben blij dat Binck weer eens echte winstgroei laat zien.
    Na deze cijfers is mijn vertrouwen in de toekomst van Binck weer een stuk gegroeid en de voorspellingen van Sjapo ( dit jaar minimaal 1 euro en volgend jaar 1.20 euro winst per aandeel) onderschrijf ik dan ook van harte.
  4. Robin Good 24 oktober 2007 13:43
    quote:

    sjors1 schreef:

    24-10-2007 08:04:29 BINCKBANK: UITSTEL FRANKRIJK IVM OVERNAMEPLANNEN ALEX
    24-10-2007 08:04:01 BINCKBANK: FRANSE ACTIVITEITEN UITGESTELD TOT MEDIO 2008

    [/quote]

    Ik moet wel lachen om dit verhaal.
    Binck kan het mooi brengen.
    Ijzersterke argumenten. maar ik geloof er niks van.
    Jayda, kun je mijn verhaal m.b.t. Bourse Direct nog herinneren.

    [quote=Joris Fortuin]

    Overigens is het vestigen van Binck in Frankrijk een tweede aankoopreden geweest, waarbij ik op wil merken dat Binck vanaf het begin af aan heeft aangegeven in Frankrijk op eigen kracht te willen groeien en niet door middel van een overname.
    We zullen zien.

    Kort en goed, ik hou mijn aandeeltjes BOURSE DIRECT nog maar even vast.

  5. buf 24 oktober 2007 14:36
    Joris. moeten wij nu weer allemaal aandelen B.D. gaan kopen omdat jij de overnamekolder weer in je kop hebt.
    Je weet toch nog wel dat je enkele jaren geleden tot vervelens toe hebt volgehouden dat Binck overgenomen zou worden en dat dit tot op de dag van vandaag nooit is gebeurd.
    Ik geloof dan ook gewoon dat Frankrijk is uitgesteld om de reden die Binck zelf aangeeft en niet in allerlei onzin van bepaalde personen, die alleen maar wat bazelen om hun eigen aandelen de hoogte in te krijgen.
  6. dickk 24 oktober 2007 15:59
    quote:

    buf schreef:

    De cijfers van het 3e kw. 2007 ervaar ook ik als zeer goed. Dat die cijfers kunstmatig zouden zijn opgepoetst vind ik klinklare onzin, want daar is geen enkel bewijs voor.
    Sjapo suggereert dat er wat winst van het 2ekw naar het 3ekw. is doorgeschoven en fantast dickk beweert dat er alvast wat winst van het 4ekw bij het 3e kw is geboekt, zodat we dus een heel slecht 4ekw zullen krijgen.
    Ja dickk, om je eigen woorden te gebruiken, als je iets beweert, onderbouw het dan ook.
    En onderbouw het niet met spookverhalen maar met feiten.
    De goede cijfers zijn gewoon te danken aan de hoge handelsvolumes in het 3ekw op de beurs.
    We wisten al dat die hoger waren dan in het 1e en 2e kw., dus is het ook logisch dat de winst hoger is dan in het 1e en 2e kw., zeker nu het klantenbestand en het toevertrouwde vermogen in het 3e kw ook weer fors zijn gestegen.
    Kijk kijk, Buf is weer in het land. Maar je hebt gelijk Buf(niet te verwarren met buffelo ) ik moet het onderbouwen en dat kan ik niet. Het enige wat ik er over kan zeggen is dat ik UIT ERVARING weet dat men soms creatief weet om te gaan met cijfers.Let wel dit heeft een moment effect en zal later weer rechtgetrokken worden. Je moet met me eens zijn dat het wel heel goed uit komt dat de cijfers zo goed zijn en ja, ik ga met je mee als je zegt dat er wel erg veel gehandeld zal zijn in het 3e kwartaal. We zullen zien wat deze cijfers waard zijn in januari/februari als de jaarcijfers bekend worden gemaakt.

    dick
  7. [verwijderd] 24 oktober 2007 22:37
    Cijfers zijn bijzonder goed te noemen en ik had ook niet anders verwacht. En mijn verwachting dat dit geen effect zou hebben op de koers is ook uitgekomen. Het is mijn inziens puur de afwachtende houding ivm de overname van Alex waardoor de koers klem staat. Als er geen overname komt dan gaan we omhoog en zoals het er naar uitziet komt ie er wel en dus wordt het dalen geblazen. Er zit verwatering aan te komen en daar hoort in eerste instantie geen stijgende koers bij.

    Ja Joris, mogelijk is de stijging van BD toch te wijten geweest aan mogelijke overname geruchten door Binck. Frapant is ook dat de koers van BD de weg weer naar beneden aan het zoeken is.

    Ik wacht met instappen want ik ben overtuigd dat ik ze voor stukken lager kan oppikken binnenkort.
  8. [verwijderd] 25 oktober 2007 09:30
    Jayda, kun je mij uitleggen wat er verwatert?

    Als Alex evenveel winst maakt als Binck (wat de inschatting van iedereen is) en het huidige aantal aandelen verdubbeld door een claimemissie, dan blijft de winst per aandeel gelijk en verwatert er niets.

    Integendeel, door synergie verminderen de totale kosten en wordt de winst groter dan de som van de twee afzonderlijk. Dus in plaats van verwateren verbeteren!!

    sjapo
  9. buf 25 oktober 2007 09:39
    jayda niet liegen, je hebt namenlijk beweerd dat de koers na de cijfers (ook al zouden ze goed zijn) zou zakken. Daar is geen sprake van geweest.
    Dat er na de overname van Alex verwatering zal plaats vinden, ben ik ook niet met je eens.
    Na de overname komen er niet alleen aandelen bij, maar er komt ook winst bij en niet te vergeten een groot synergievoordeel.
    Dus in plaats van een nadelige invloed kan de overname wel eens een voordelige invloed op de winst per aandeel hebben.
  10. MtBaker 25 oktober 2007 10:33
    Leuke discussie. Ik denk dat de resultaten van een eventuele overname door Binck erg afhankelijk zijn van de wijze waarop. De Rabo is erg goed in deals. Het zou me niet verbazen als de rabo een wat lagere prijs accepteerd tegen een redelijk aandeel in aandelen (25%?.
    De hele overname is wat mij betreft afhankelijk van de wijze waarop. Dat geldt voor ten eerste personeel en vervolgens de andere "stakeholders".
    (Is daar een Nederlandse term voor?)
    De winst per aandeel zal denk ik in veel scenario's omhoog gaan door de door Sjappo genoemde sybergie.
    Ik hou mijn "AOT'jes" dus maar.

    White out on Baker, burning in California.
  11. dickk 25 oktober 2007 15:14
    Ik ga mee wat betreft de meerwaarde en de winstverhoging per aandeel als we ALBI krijgen. Maar het grote gevaar zit hem in het sentiment. Er is nu al een stemming gekweekt, dat het aandeel naar beneden zal gaan als de fusie daar is. Heb je een grote kans dat dat dan ook gaat gebeuren. Het hangt dus vooral van de PR afdelingen van zowel Binck als Alex af hoe de markt e.e.a. oppakt. En de creativiteit van de Rabo is ook een grote factor. Er zou wel eens een deal uit de hoge hoed kunnen komen waardoor de aandelen juist behoorlijk gaan stijgen. Bij een deelneming van 25% tegen de huidige beurskoers kan dat een behoorlijke koerswinst opleveren voor de Rabo. En de aandeelhouders, die volgens de Binckbank directie zelf heilig zijn, hebben dan ook hun voordeel. De winst van Alex zou vorige jaar 25 miljoen zijn geweest. Dat betekent dat die winst dit jaar hoger zou moeten zijn, er is immers veel meer handel geweest voor de brokers. Dan is een prijs van 400 milj. niet te veel en draagt het resultaat direct bij tot de winst en verwatert er niets.
    Ik begin zo langzamerhand een aardige gloed aan de horizon te zien en kan niet wachten tot de deal beklonken is. Toch wacht ik de eerste reacties geduldig af en stap pas weer in als ik meer weet.

    dick
66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.