Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

LBI International« Terug naar discussie overzicht

LBI cijfers 3e kwartaal

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2007 17:10
    Hierbij een apart draadje puur voor verwachtingen/interpretaties van de Q3 cijfers.

    Ikzelf kan me wel vinden in die omzetschatting. Zou ook nog iets hoger kunnen zijn dankzij Starring, Visualize (50% belang in India). Ik weet niet of Creative Digital (VS) al in de cijfers zit. Ik denk het niet.

    Wat betreft de nettowinst ben ik optimistischer dan de analisten. Ik denk dat we op 3.0 tot 3.5 miljoen uitkomen. Dit is exclusief de eventuele boekwinst op Atos Origin Middle East.

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De nettowinst van LBI International is in het derde kwartaal van 2007 met 3% gedaald naar EUR2,9 miljoen, van EUR3 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, aldus de verwachting van twee door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. Het nettoresultaat wordt gedrukt door een belastingpost, zeggen de analisten. Zij voorzien een omzetstijging van 13% naar EUR45,9 miljoen, van EUR40,7 miljoen in het derde kwartaal van vorig jaar. Analisten kijken naar nieuws over overnames en naar een eventuele outlook voor de rest van het jaar. LBI komt donderdag voorbeurs met de derdekwartaalcijfers. Dinsdag omstreeks 12.15 uur noteert het aandeel LBI 1,9% lager op EUR4,11.
  2. [verwijderd] 24 oktober 2007 18:23
    dit is wel jammer:

    Nike hires AKQA for online football work
    Tuesday, 18 September 2007
    Sports apparel giant Nike has appointed digital agency AKQA to handle all its football related online activity in a bid to link together all such initiatives around the world.



    AKQA will act as Nike’s global digital agency for all its football-related online projects across Europe, Asia-Pacific, Latin America, the US and Canada.

    Whilst AKQA has long worked with Nike on online projects, the move represents a change of approach from the brand who had previously used rival agency LBi for its digital work within football.

    Last week it emerged that Nike was increasing its investment in grass-roots football through the launch of a nationwide ‘urban football’ scheme to promote the sport to youngsters ahead of Euro 2008.

  3. golden gecko 24 oktober 2007 21:29
    Ik ben toch ook wel benieuwd hoe de cijfers worden, ben verbaasd over de winstverwachting van 2,9 mln euro van deze analisten. Ik ben nergens deze "belastingpost" tegen gekomen. Dan maar naar het ebit niveau kijken, ik ga voor 4,4 mln euro. Een marge van 9,2% bij een omzet van 48 mln euro.

    Morgenochtend vroeg erbij en dan kijken hoe te handelen...

    mvg,

    Goldengecko
  4. [verwijderd] 25 oktober 2007 09:08
    MARKET TALK: LBI advies lager naar marketperformer -AEK


    AMSTERDAM (Dow Jones)--AEK verlaagt het advies voor LBI International naar marketperformer van outperformer, na de derdekwartaalcijfers die het multimediabedrijf voorbeurs heeft voorgelegd. De omzet en het bedrijfsresultaat waren lager dan verwacht, en daarnaast is de outlook voor een 'significante' groei van de omzet en een 'aanzienlijke' verbetering van de operationele marges losgelaten. "Dit zijn teleurstellende resultaten", oordeelt analist Jeroen Willard. Woensdag sloot LBI op EUR4,19. (CHG)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

  5. [verwijderd] 25 oktober 2007 09:29
    UPDATE: LBI nettowinst KW3 '07 -57%, outlook verlaagd


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'LBI nettowinst KW3 '07 -57%, marges gedaald' om extra informatie, analistencommentaar en actuele koers toe te voegen.)



    Door Carel Grol

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--De nettowinst van LBI International AB is in het derde kwartaal met 57% gedaald, bij een significant gestegen omzet. Vanwege een lagere productiviteit en hogere investeringen daalde de operationele winst en het bedrijf laat de eerder gegeven outlook over heel 2007 los.

    Aanvankelijk voorzag LBI voor dit jaar een 'belangrijke' groei van de omzet en een 'aanzienlijke' verbetering van de operationele marges. Nu zegt het bedrijf te rekenen op omzetstijging van 10% een 'bescheiden verbetering' van de operationele marge.

    In reactie op de cijfers verlaagt AEK het advies voor LBI naar marketperformer van outperformer. De omzet en het bedrijfsresultaat waren lager dan verwacht, en de outlook voor de omzet en operationele marges is losgelaten, aldus analist Jeroen Willard. "Dit zijn teleurstellende resultaten."

    De markt deelt de visie van de analist. Donderdag rond 9.20 uur staat LBI 14,1% lager op 3,60.

    De nettowinst van LBI kwam in het derde kwartaal uit op EUR1,3 miljoen, tegen EUR3 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. LBI is een multimediabedrijf dat is ontstaan uit de fusie tussen het Nederlandse LB Icon en het Zweedse Framfab.

    De netto-omzet steeg in het tweede kwartaal met 15% naar EUR40,3 miljoen, van EUR35,1 miljoen in dezelfde periode van 2006. De operationele marge daalde naar 6%, van 8% in het derde kwartaal in 2006.

    Twee door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten rekenden gemiddeld op een nettowinst van EUR2,9 miljoen en een omzet van EUR45,9 miljoen.

    Bestuursvoorzitter Richard Pickering spreekt over een bescheiden start van de tweede helft van het jaar. De operationele winst daalde in het derde kwartaal met 14% naar EUR2,4 miljoen, van EUR2,8 miljoen in dezelfde periode van 2006.

    "Vorig jaar werd de negatieve impact van het vakantieseizoen gecompenseerd door de hoge volumes en marges gerelateerd aan het WK Voetbal", aldus de bestuursvoorzitter. "Daarnaast staan de marges onder druk door investeringen en veranderingen in onze modellen. We verwachten ook in de rest van het jaar te blijven investeren."

    LBI verwacht volgend jaar een aanhoudend sterke vraag. LBI voorziet een consolidatie in de sector, waarbij de Verenigde Staten voorloopt op Europa. "Wij voorzien een strategische acquisitie in de komende paar maanden."



    Door Carel Grol; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; carel.grol@dowjones.com
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.